De laatste avond en nacht van Ivan. ~ Utopia Gekte

3/16/2016

De laatste avond en nacht van Ivan.

Terugblik op gisteravond.

Aangezien ik gisteren geen tijd had ga ik nu nog even in sneltreinvaart door alles heen. Wat is er nog allemaal gebeurd sinds ons laatste bericht gisteren? Best een heleveleboel! Dus laten we maar gewoon beginnen. De dag draaide natuurlijk veel om Ivan, want later vandaag verlaat hij Utopia. Gistermiddag pakte hij alvast het een en ander in. Ook zorgde Gina er nog voor dat zijn baardje weer goed zat. Om de laatste avond van Ivan perfect te beginnen heeft Selma een vrouw die weleens op de markt stond gezorgd voor een heerlijke maaltijd. De bewoners zitten om kwart over 8 te eten en te genieten van buitenlandse lekkernijen zoals Sarma, Cigkofte enzovoort. Tijdens het eten vertellen de bewoners om de beurt wat het mooiste moment met Ivan is dat hun is bij gebleven. ''Velen dachten dat wij elkaar niet mochten, maar we hadden elkaar toch nodig om Utopia te vormen zoals het nu is. En dat beseffen velen niet'', vertelde Bas bijvoorbeeld.

Om kwart voor negen geeft Ivan nog een kleine speech. Hij wil iedereen nog apart nemen. ''Ik heb een fantastische tijd gehad. En van iedereen die de poort in is gekomen wel iets geleerd. Jong of oud, ik leer elke dag nog steeds. Dus wat dat betreft is Utopia het mooiste wat ik mee heb mogen maken. Ik hoop.. En weet dat het in goede handen is. En dat jullie er goed zorg voor blijven dragen. Hoe je het ook wend of keert, iedereen die de poort in loopt gaat als een ander mens naar buiten. Niemand is er slechter van af gekomen. De persoonlijke ontwikkelingen die je doormaakt maak je nergens anders mee. En het is het mooiste wat je een mens kan geven. De persoonlijke groei die je hier doormaakt zal je altijd bij blijven. Een onvergetelijk avontuur. Geniet er van. Van elk moment. Soms zware momenten waarop je denkt 'waar ben ik in beland', maar ook dat zijn momenten waar je van leert. Ook dat zullen momenten zijn waar je met plezier naar terug zal kijken en om kan lachen. Je groeit er alleen maar door''. Het doet Ivan pijn, dat heeft hij vandaag al meerdere keren gezegd. ''Het voelt een beetje als liefdesverdriet dat ik weg ga. Het doet echt pijn. Je begint er echt van te houden. Niet alleen van Utopia, maar ook van de mensen. Ik wou dat de samenleving hier buiten een schrijntje had van wat Utopia heeft. Het doet mij pijn als ik.. Zowel door de bewoners zelf als door de kijkers. De kijkers die maken het mogelijk dat wij hier zijn.. Maar...'' Er volgt een streamlock.

''Wat voor mij van belang is is hoe de mensen hier binnen zijn en hoe ze naar elkaar kijken. Wanneer je je hier negatief uitlaat over Utopia, de mensen in Utopia of de manier waarop we hier leven dan doet het mij ergens pijn, maar ik begrijp het ook wel. Dat zijn dingen waarin we kunnen verbeteren. Maar wees er aub wel bewust van. Hoe jij over Utopia en hier binnen denkt. Dat is wat je buiten uit zult stralen. En voor mij is Utopia Utopia. Daarmee heb ik denk ik wel alles gezegd. dus geniet van je tijd.

Bronno kwam binnen met opmerking naar Ivan. Dat hij eigenlijk niet met een scootmobiel maar met iets groters binnen wilde komen. Hij heeft geprobeerd morgen iets veel groters neer te zetten. Niet om de boel plat te walsen, maar om Ivan met opgeheven hoofd de poort uit te rijden. ''Er hoeft niks plat gewalst te worden, er is hier iets moois wat verder opgebouwd mag worden. We hebben hier met regeltjes te maken, Ik had je graag op de shovel naar buiten willen rijden, maar het is me niet gelukt.''

Rowena heeft spijt dat ze weinig tijd met hem heeft doorgebracht. Voor haar gevoel pas de laatste tijd. Ze wil zeggen dat ze van hem houdt,  dat Ivan een mooi persoon is, een sterke man, ze bewondert hem en wenst hem veel succes buiten met wat hij gaat doen. ''En ik ga je heel erg missen, je hebt geen idee''.

Victoria is later op de avond emotioneel. Ivan knuffelt haar. ''Niemand gaat f*cken met Utopia. Ik ben al opgestaan. Ik hou van jou en wil niet dat je weg gaat'', snikt Victoria. ''Ik heb verantwoordelijkheden schatje'', laat Ivan weten. ''Ik zie je gewoon later, maar vind het soms een beetje moeilijk. Je bent echt mijn maatje hier'', aldus Victoria. ''Realiseer dat ik er altijd ben, ik kijk altijd met je mee en heb altijd je rug. Ik sta achter je en achter je visie'', laat Ivan weten. Ze knuffelen elkaar een tijdje. ''Ik ben blij dat je vanavond bij mij slaapt ook. Ik hou echt van je'', benadrukt ze nogmaals. Ondertussen is ook de muziek al aan en er is shisha aanwezig.

Cees zien we deze avond veel met Ivan praten. Hij is in zijn element door uitspraken die Ivan ooit eens gedaan heeft. ''Zo iemand als jou hebben we toch nodig'', zou Ivan bijvoorbeeld ooit gezegd hebben. Dat deed Cees zoveel goed. ''Als ze mij dan toch nodig hebben moet ik ook doorzetten. 'Want je voegt toch wel wat toe'. Hij heeft gewoon gelijk, klaar'', aldus Cees. Ivan wijst Cees er nog even op dat weerstand krijgen betekent dat hij met iets nieuws bezig is. Hij verwijst door naar de uitspraak van Marianne Thieme. Cees zegt dat zijn woord nu overgenomen word. Victoria en anderen zeggen nu in het centraal opeens ook wat van de troep. ''Je zet een trend'', aldus Ivan.

Weer een tijdje later, zo rond half tien 's avonds. Gina, Rowena en Ivan proosten op vrijheid in Utopia en buiten Utopia. Gina gaat met Ivan mee naar het rokersbankje. ''Je laatste avondje. Is toch gek dat je in zo'n korte tijd zoveel van iemand kan houden''. Elders staat Rowena te dansen met de shisha (waterpijp) in haar handen. Ramona staat ook te dansen en neemt de shisha pijp over.. Dominique en Cemal zijn er ook mee bezig. Er worden wat foto's gemaakt door Dominique. En Ivan danst zelfs nog even met Gabriëlle alvorens hij met Bas spreekt.

Ivan: ''Je bent een mooi mens Bas''.
Bas: ''Tot buiten hé''.
Ivan: ''Broeder zorg goed voor Utopia''.
Bas: ''Komt goed, zelfs met de badkamer''.
Ivan: ''Weet ik, heb er alle vertrouwen in''.
Bas pinkt een traantje weg.

Om middernacht zitten er nog steeds veel bewoners bij de hot tub. Een aantal mannen zitten in de hot tub en de meeste vrouwen zitten er naast om daar verder te feesten. Cees dekt binnen al het eten af, maar om kwart voor twee 's nachts hebben veel bewoners weer honger. Onder andere Gina, Ivan, Rob, Cemal en Rowena zien we nagenieten van het eten in de horeca keuken. Benjamin en Victoria zien we ook nog. Om kwart over twee ruimt Cees nogmaals al het eten netjes op in zakjes.

Ivan krijgt staande ovatie bij binnenkomst

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.