De bewoners gaan centraal voor een dream sessie ~ Utopia Gekte

3/24/2016

De bewoners gaan centraal voor een dream sessie

Hoe gaan ze verder?

Om elf uur zouden de bewoners centraal gaan, maar het is ondertussen wel bekend dat de bewoners nooit op tijd klaar zitten. Het was nog even wachten op Dominique maar ook Cees doet nog even dwars. Hij gaat nog even op zijn gemakje koffie pakken en laat dus iedereen nog even wat langer wachten. Om kwart over elf zitten de bewoners in ieder geval centraal. Er word meteen benadrukt dat er elf uur gezegd word en dat mensen dus op tijd moeten komen. Cees gaat er natuurlijk tegenin. Hij klaagt dat dat de enigste afspraak is waar op gehamerd word. ''Alle andere afspraken, werkzaamheden...''. Er volgt een streamlock. ''Doe dat dan in alles'', horen we Cees vervolgens zeggen. ''Leading example. Wees dan het goede voorbeeld en ga geen koffie halen'', aldus Gert-Jan, maar volgens Cees was nog niet iedereen compleet. Cees zegt dat ze in alles hun eigen verantwoording moeten pakken. ''Begin bij jezelf'', aldus Bjorn. Victoria vind het genant om dit te zien. Met volwassenen bij elkaar zitten en niet eens normaal een discussie met elkaar kunnen voeren. Ze zou het liefst nu overal spiegels ophangen om te laten zien hoe ze zich gedragen. ''Het is genant. Het heeft geen nut om naar anderen te wijzen, het gaat om eigen verantwoordelijkheid. Laat elkaar fatsoenlijk uitpraten''. Victoria wil structuur. Mensen die elkaar aan de afspraak kunnen houden. Missie en visie is na de markt haar prioriteit nummer één. Volgens Cemal is het enige wat ze nodig hebben een structuur.

Ramona vind dat ze kwaliteiten van elkaar beter moeten gaan benutten. Op het moment dat ze niet concreet is vliegt het heel snel weg. Als ze een planning heeft en mensen er op aan kan spreken werkt het wel. Gert-Jan vraagt wat iedereen gaat doen vandaag. ''Me kut voelen'', antwoord Bronno. Bjorn zegt een afspraak te hebben met mensen van Motor on tour. Gabriëlle kijkt het even aan en Benjamin gaat de badkamer doen. Het lijkt Gert-Jan fijn om met zijn allen elke dag op een bepaalde tijd een bak koffie te drinken en te praten. Dominique vraagt wat het doel van de BV is. Als je een concreter doel hebt en je werkt naar dat doel toe dan zal dat motiveren. Cemal wil dat Cees zijn kwaliteiten in de BV gooit. Hij heeft bedrijven groot gemaakt volgens Cemal. Cees zegt dat niet te gaan doen en hier zeker niet. Kijkend naar de groep doen zijn verhalen er niet toe en kunnen ze er niet veel mee. Cees is ook niet gekomen om hetzelfde te doen als buiten. ''Ik ga dat helemaal niet doen. Ik word toch nog gezien als de schoonmaker en niet meer dan dat''. Volgens anderen doet Cees dat zelf. Benjamin is van mening dat ze elkaar moeten steunen. Ze moeten het samen doen. Gert-Jan vind dat ze een groter doel moeten hebben als Utopianen. Rowena vind dat er een goede balans moet zijn. In een persoonlijk doel gaat veel tijd zitten. Er moet een goede balans zijn tussen persoonlijk en BV. Ze moeten herpakken in het systeem dat er al was. Ze moeten eerst gezond worden en daarna is het weer tijd voor leuke dingen. Alles wat er al bestaat aan scherpen en gaan.

Gabriëlle laat zich ook niet vertellen hoe laat ze ergens moet zijn, iets moet doen, maar ze moeten het wel met elkaar doen en zichzelf aanpassen. Ze voelt zich af en toe een klein kind en gaat er dan juist tegenin. Ze wil zich aanpassen, maar tot zover. Cees vind dat ze zich moeten beginnen te houden aan de dingen die ze afspreken. In alles. Het is bijna van de gekke dat er is afgesproken... Afspraak is afspraak. Het is van de zotte wat er is gebeurd naar aanleiding van de taken lijst. Het zou overgenomen worden door vrijwilligers en komt nu neer op een paar mensen. Het is van de zotte dat ze met 15 mensen zijn en het hooguit door drie mensen gedaan word. Het is te gek voor woorden dat ze niet in staat zijn het te doen met zijn vijftienen. Het verdelen. Cees vind het echt onvoorstelbaar. Als dat al niet kan wat moet je verder dan nog met elkaar afspreken. ''Je hebt gelijk, ik ben het helemaal met je eens'', reageert Gabriëlle. ''Laten we met dat soort simpele dingen beginnen'', aldus Cees. Rowena vind dat ze weer targets moeten bepalen en dat ergens moeten noteren. ''Zo makkelijk is het niet. Anders hadden we al op gouden bergen gezeten'', laat Rob weten. Hij wil Gert-Jan bekend maken met Yes we Care. ''Je moet er wel in geloven anders gaat het niet gebeuren. Er komt altijd een ja, maar. Laten we onze gedachten gang optimistisch houden. We moeten wel onze mind er toe zetten'', aldus Rowena. Ze wil een vaste avond plannen voor de samenleving, BV en Foundation en eens in de twee weken alles bij elkaar voegen om te bespreken. Volgens Bjorn hadden ze dat, maar dat is verwaterd. Gina is blij met een positieve mindset. ''Maar laten we het ook realistisch houden''.

Als heel de groep achter elk evenement staat dan loopt het gewoon. Als je er niet mee bezig bent loopt het niet volgens Cemal. De aanloop is te kort vind Rowena. Evenementen zijn te dicht op elkaar. Gert-Jan vind dat ze meer out of the box moeten gaan denken. Voor Cartopia stromen de aanmeldingen binnen. Hij wil niet teveel geremd worden en denken in mogelijkheden. Er volgt een streamlock. ''We moeten door bouwen op dat wat er al is. Als je als individu je kop gaat stoten stoot je je kop voor de hele groep'', aldus Victoria. Gina wil graag verder werken, ze moet nog van alles doen en heeft geen tijd voor zo'n lange dream sessie. Gina wil hulp van mensen en Bronno helpt sowieso. Gabriëlle wil eerst douchen. ''Iedereen doet toch waar die zin in heeft'', aldus Gert-Jan. Benjamin vraagt wanneer het eerstvolgende centraal is. Maandag!. Om kwart voor één is de dream sessie weer voorbij.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.