Chocolade snuiven tijdens de standhouders borrel ~ Utopia Gekte

3/25/2016

Chocolade snuiven tijdens de standhouders borrel

''Wat doet Dominique nou? Geen ene reet!''

Om tien voor half vijf  zien we Gina in de keuken. Ze vertelt dat ze niet had verwacht dat de markt nog naar 70% zou gaan, nu komt ze zakjes te kort. Ze heeft Rosie gebeld en die heeft gelukkig papieren zakjes. ''Onze engel'', aldus Gina. Om half vijf zien we Ramona, Gabriëlle en Dominique schoonmaken in de loods. Ondertussen praten ze nog even over Arjuna. ''Hij gaat het overleven hoor'', laat Ramona weten. ''Moet je denken wat voor proces hij doorheen moet gaan'', reageert Gabriëlle. ''Dat is kut, maar hij heeft een heel sterk lichaam dat moet je niet vergeten. En een sterke mindset. Hij is gezond, rookt niet. Allemaal voordelen'', aldus Dominique. Ze vind het sterk dat hij het daar durfde te vertellen. Ramona dacht dat hij ging vertellen dat hij vader word. ''Volgens mij is hij wel verstandig geweest om zijn dingen in te laten vriezen. Dat word altijd gevraagd'', aldus Gabriëlle. Om tien voor vijf zien we dat Bronno en Gert-Jan nog steeds bezig zijn met aardappels tot friet snijden en Gina is om vijf voor half zes friet voor aan het bakken in Le Luifel. Rowena zien we om zes uur koken in de horeca keuken en ook buiten word er gewerkt. Daar is Cemal het terrein aan het vegen totdat de bewoners om kwart over zes kunnen eten.

Om tien over zeven horen we Cees weer mopperen over één van zijn medebewoners. ''Ze zit in de samenleving, kookt nooit. Was dan eens af! Wat doet Dominique nou? Geen ene reet! Ze heeft de hele middag op bed gelegen'', aldus Cees. ''Er is er één die er plezier van heeft'', grapt Gert-Jan. ''Cees'', reageert Benjamin. ''Nee Benjamin. Zeg jij nou ook eens wat tegen zo'n jonge griet. [...] Ik sta er genoeg dus ik doe het lekker niet'', aldus Cees. Even later staan ze bij het rokersbankje. ''Tegen de muur aan lullen. Het blijft gieren, lachen, brullen'', aldus Cees. ''Daar zijn de stemmingen voor dan denk ik'', reageert Gert-Jan zodra zijn sigaret op is en hij weer mag praten. ''Je hebt er maar drie'', reageert Benjamin. ''Mooi hé. Geweldig'', vind Cees. Om kwart voor acht zien we Rowena en Cemal bij de koeien en Gina vlecht binnen de haren van een bezoekster. Om acht uur arriveert er een grote groep standhouders voor de standhouders borrel en onder andere Gert-Jan regelt drankjes voor de gasten.

Om tien over acht zien we Bas in de horeca keuken met waarschijnlijk één van de standhouders. De man laat Bas chocolade snuiven met eucalyptus(?) en etherische oliën. ''De chocolade blijft lekker in je hoofd hangen'', vertelt de man. Niet lang nadat Bas een beetje chocolade heeft gesnoven volgt er een streamlock. We hebben zomaar het idee dat het met het chocolade/cacao snuiven te maken heeft want na de streamlock zijn de heren uit beeld. ''Goeie avond. Leuk dat jullie er weer zijn. Het is een beetje een rommeltje. [...] Voor degene die nooit eerder is geweest. Het is een informele borrel'', vertelt Rob. Als ze vragen hebben kunnen ze die stellen. ''Geniet van de leuke avond''. Als Rowena om tien voor half negen weer over het cacao snuiven begint volgt er weer een streamlock. We mogen er denk ik niks meer over zien of horen. Om tien voor negen zien we Ramona op de vide op bed liggen. Dominique zit er bij en Cemal komt iets te drinken brengen. ''Beterschap'', wenst hij haar. Ook Ramona schijnt namelijk ziek te zijn en ze is niet de enige. Eerder op de avond hoorden we Gina vertellen dat er meerdere bewoners ziek op bed lagen, waaronder dus onder andere Dominique en Ramona. Beneden zijn Wim Vroege en andere onbekende mannen nog aan de badkamer bezig. Cees brengt de heren wat cupcakes. Om tien voor tien zien we Rowena rappen op de geluiden die de beatboxer maakt en daarna doet ze ook haar single ''Gebed zonder end'' nog even.

Om vijf over half elf zien we Dominique en Bas weer in de caravan. ''Als ik me morgen niet beter voel kom ik de caravan niet uit'', laat Dominique weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.