Cemal is bang voor kippen en muizen. ~ Utopia Gekte

3/06/2016

Cemal is bang voor kippen en muizen.

Bewoners worden wakker.

Stipt om 8 uur 's ochtends staat Rowena in de stal. Zij is vandaag als eerste wakker en verzorgt de dieren deze ochtend in haar uppie. ''Goedemorgen schatjes. Hoe gaat 'ie hier? Gaat het goed'', vraagt ze aan alle dieren. Ze kukelen tevreden terug. Het eerste waar Rowena vervolgens aan begint is het scheppen van de flinke vlaaien poep. Na enkele keren scheppen zit de kruiwagen al goed vol. Het scheelde echter niet veel tot de kruiwagen vroegtijdig werd geleegd. Een van de koeien is namelijk een 'stouterd' vandaag. Zij gooide tot tweemaal toe de kruiwagen bijna omver.

Nog geen tien minuten later komt de volgende Utopiaan al in beweging. Diegene is Cees en hij begint de dag zoals altijd met een stukje fietsen. Na een enkele minuut staat hij op, doet wat rek en strekbewegingen en trekt wat kleding aan. Weer wat minuten later zien we dat Ivan ook uit bed is gekomen en zijn pet weer op zijn hoofd heeft gezet. Om kwart voor negen zijn onder andere Bronno en Cemal ook in de loods te zien. Rowena is op dat moment nog altijd druk bezig bij de koeien.

Bronno kijkt vanuit de loods naar buiten en ziet een eekhoorn. Hij is helemaal onder de indruk en neemt Cemal en Cees mee in zijn verbazing. Ook Cemal vind het wel leuk en interessant. Éen eekhoorn zie je niet vaak''. Ook de twee Bed & Breakfast gasten die al wakker zijn kunnen meegenieten van dit zeldzame moment. Samen met één van de dames kijkt Bronno nog wat langer naar de eekhoorn. Cemal loopt ondertussen langs ze heen naar buiten terwijl hij Star Wars geluiden maakt. Hij gaat op zoek naar wat eieren in het kippenhok, maar hij kan er zo snel geen vinden. ''Put the egg in the basket'', zegt hij tegen de kip. Hij durft geen eieren bij de kippen vandaan te halen en vraagt Rowena dit te doen. ''Ik ben bang dat ze me pikken''. Rowena komt Cemal redden en doet haar best om eieren te pakken. Heel makkelijk gaat dit niet want de kippen beschermen hun eieren goed. De drie eieren onder de kip laten ze maar liggen. Gelukkig voor Cemal weet hij op een andere plek minstens 9 eieren te vinden. En die kan hij zonder problemen pakken. Behalve op een kleine schrik van wat muizen na. ''Dat muisje doet niks toch'', vraagt Cemal bezorgd. Rowena geeft aan van niet.

In de werkschuur zien we Ivan wat gereedschap bij elkaar zoeken. Ook vandaag lijkt hij weer verder te gaan werken aan de nieuwe badkamer.

Nog wat video'tjes van gisteren voor de liefhebbers:

Do en Row over slapen op de vide
Bas helpt Bronno zijn bed in elkaar te zetten
Opdringerige Utopiaan afgewezen
Do en Vic voor de openhaard

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.