Cees voelt zich gepasseerd ~ Utopia Gekte

3/21/2016

Cees voelt zich gepasseerd

''Ik werd voor het blok gezet hé. Dus ik moest''

Om kwart over twaalf zien we een vrachtwagen van tegeldepot het terrein op rijden gevolgd door een kleine auto busje. Ze komen onder andere tegels, het bad en de wc potten brengen. Bas ontvangt de mensen en haalt vervolgens andere mannen erbij om te helpen met uitladen. Terwijl ze daar mee bezig zijn word er iemand naar de zenderkamer geroepen en niet veel later volgt er een streamlock. Om één uur zien we Dominique troep opvegen bij de badkamer. ''Niet zomaar een vrouw dit. Een heel speciaaltje'', laat Bas weten. De mannen van tegels en sanitair gaan alvast lijntjes uitzetten van waar wat moet komen. Cees voelt zich ondertussen gepasseerd vanwege de presenteer battle. Hij had ook mee willen doen. Rob en Victoria zijn van mening dat het gewoon zo moet blijven. Het is gewoon een battle tussen Bjorn en Gert-Jan als promotie voor de markt en heeft niks met Cees te maken, maar Cees is niet tevreden. ''Ze hebben me niks vertelt'', moppert hij verder als ze naar buiten gaan voor de battle. Rob laat weten dat ze een poll op de Utopia Courant hebben gezet waar mensen tot donderdag op kunnen stemmen. De winnaar mag het volgende evenement presenteren. (Althans, Bjorn zal het sowieso mogen doen aangezien het waarschijnlijk zijn laatste evenement zal zijn)

Om kwart over één mag Gert-Jan beginnen. ''26 maart is het zover. Mijn eerste markt, jouw eerste markt, misschien wel de tweede, of de derde. [...] De markt moet een beleving zijn. Als je goedkoop wil shoppen moet je het lekker op internet doen. Die beleving wil ik hier gaan creëren. Het moet gezellig worden''. Gert-Jan pakt er een gitaar bij en speelt wat op de gitaar. Stap voor stap hoopt hij langzaam te veranderen in een presentator. Hij trekt dus een andere broek aan tijdens het presenteren. Hij vertelt dat ze paas eieren gaan zoeken, maar hij wil ook leuke dingen gaan doen. Leuke spelletjes voor de kids, de familie. ''Denk aan entertainment''. Gert-Jan laat wat dingen zien. Leuke prijzen wil hij weg geven. ''Winnen is altijd leuk, wie wil dat nou niet''. Ook pakt hij er slingers bij. De slingers buiten hangen om er een leuk feestje van te maken. ''Paper dancing. Dansen met een papiertje in de hand. Zodra de muziek stopt openvouwen neerleggen en er op gaan staan. [...] De boodschap is kom de 26e naar de markt. Denk je die gekke Gerrit wil ik wel een kans geven. Ga naar de site, daar staat een poll. Stem op me en bedankt''. Als hij klaar is klinkt er een applaus. ''Wanneer gaan we paper dancen'', lacht Victoria. Dat spel heeft hij zo even snel uit de mouw geschud.

Bjorn doet het een stuk rustiger en serieuzer. ''26 maart is de markt. Paasmarkt. Dit keer op zaterdag een superleuk evenement. We gaan paaseieren zoeken. Bas staat achter de bar, misschien ergens anders. Misschien moet je hem zoeken. Ik sta bij de markt bij de entree. Ik zal jullie verwelkomen. Dat word een feestje op zich. De krachten bundelen. Dat doen we vandaag ook. Samen presenteren. We zijn klaar op 26 maart. De mannen maken de badkamer af, word een prachtige badkamer. Ik zeg ga naar www.utopiawebwinkel.com, koop daar je kaartje en kom naar de markt''. Ook laat hij nog even weten dat er gestemd kan worden. Bjorn en Gert-Jan omhelzen elkaar. Vervolgens laat Bas weten dat hij de poll heeft aangepast. Cees staat er nu ook bij. Hij kan dus toch meedoen, maar nu dat kan is dat ook weer niet goed. ''Nu heb ik me niet voorbereid'', moppert hij. Toch gaat hij staan en grijpt hij zijn kans. ''Voor de 26e ongelofelijk goed voorbereid. We zijn hard aan het werk om het terrein toppie voor elkaar te krijgen. We zitten in Crailo. [...] De haan kraait. Wees erbij dan kan je hem live horen. De narcissen bloeien nog, die kan je ook aanschouwen. [...] Fantastische aanbiedingen in Le Luifel. [...] Voor 4,50 een snor met vers gemaakte friet. Word bereid door Gina. Ze verkoopt ook verse broodjes. Het hele team is aanwezig. Dus kom en beleef het de 26e aanstaande. Pasen. En dames ik daag u uit want als we een bepaald aantal halen ga ik in een Paashaas pak. Dan vraag ik kom achter me aan, zo follow me. Een rondleiding zoals je hem nog nooit hebt meegemaakt''. Cees hupt wat rond. Na afloop geeft Bronno Cees een compliment. ''Geweldig, echt Cees''.

Als Victoria weer achter de computer zit laat ze weten dat het leuk zou zijn als Cees gaat winnen. Volgens Bjorn gaat dat sowieso gebeuren. ''Je hebt de grootste achterban, bent de populairste Utopiaan hier, dat is mij al duidelijk'', horen we Gert-Jan niet veel later tegen Cees zeggen. Maar Cees is nog steeds niet klaar met mopperen. ''Ik werd voor het blok gezet hé. Dus ik moest'', laat hij niet veel later weten, terwijl hij zelf degene was die aangaf zich gepasseerd te voelen en mee wilde doen. Om twee uur is iedereen in ieder geval weer druk bezig. Aan de badkamer word druk doorgewerkt. Ook mensen van buitenaf helpen met het zetten van tegels. De filmpjes van het presenteren bekijken en je stem uitbrengen kan hier.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.