Cees stemt meerdere keren op zichzelf en wint de battle ~ Utopia Gekte

3/23/2016

Cees stemt meerdere keren op zichzelf en wint de battle

De bewoners brengen ook hun stem uit

We zijn weer uren verder, dus hoog tijd voor een nieuw bericht. Lange tijd gebeurde er namelijk vrij weinig in Utopia. Alleen kleine gebeurtenissen waar niet veel over te schrijven valt, zoals Cemal die om kwart over vier aan het trainen is in de studio en Bas en Benjamin die om half vijf nog altijd druk bezig zijn aan de badkamer. Rob zien we op dat tijdstip op bed liggen en Ramona kruipt ook haar bed maar weer in. Om tien over zes zien we Cemal pony Sascha borstelen en Victoria zien we om tien voor half zeven ook op bed liggen. ze vertelt dat ze haar grenzen heeft overschreden en dat ze merkt dat ze rust nodig heeft. Om half zeven zien we Bronno al een tijdje koken in de horeca keuken en om zeven uur kan er gegeten worden. Voor zover we begrepen hebben zou er vanavond theater les zijn, maar we horen om half acht dat Ramona het afgezegd heeft omdat Bas verder moet met de badkamer. De badkamer is natuurlijk heel belangrijk, maar de voorstelling ook vind Ramona. Ook zij heeft een deadline. Woensdag moet ze wel een groep laten spelen. Bas zegt dat hij gewoon verder moet werken en Cees neemt het voor hem op. Om tien over acht hebben Bronno en Bjorn een discussie over één van de markt standhouders. Bronno vind één van de kramen overbodig. En Bjorn vind van niet.

Gina heeft om kwart over negen drie foto's aan de muur op gehangen. De foto's van Bjorn, Cees en Gert-Jan. Cees beweerd ondertussen nog steeds dat de poll gemanipuleerd/gehackt is. Dat ze met een systeem stemmen op Bjorn hebben laten uitbrengen. (Later blijkt dat juist Cees vals gespeeld heeft, daar straks meer over). Eerst is het namelijk tijd voor een stemronde. Om tien voor half tien staan alle bewoners in de woonkamer om te gaan stemmen. Ze moeten kiezen wie van de drie moet winnen. ''Lieve Utopianen, bedankt dat jullie er zijn. Vandaag een andere stemming dan normaal. Wie er het beste zijn presentatie doet. Bjorn, Cees of Gert-Jan. Wie gaat het worden?''. Gina noteert ook ''paspoort houder stemmen''. Ze gebruikt daarvoor de stand van de poll zoals die gister was, alleen maakt ze een fout. Volgens Gina stond Gert-Jan laatste, Bjorn tweede en Cees eerste. Cees krijgt dus drie stemmen, Bjorn twee en Gert-Jan één. Gert-Jan wil zeggen dat hij tweede stond, maar word de mond gesnoerd. Tijdens een stemronde mag je blijkbaar niet praten. De Utopianen moeten dus ook hun stem gaan uitbrengen. Ze hebben in totaal drie stemmen om te verdelen of op één persoon te zetten. ''Laten we lekker beginnen. De uitslag bepaald uiteindelijk wie het volgende evenement mag gaan presenteren'', aldus Gina.

Rowena, Victoria, Gabriëlle en Dominique kiezen alle vier voor de makkelijke weg. Hun geven gewoon alle drie de heren 1 stem. Ramona vind dat Bjorn zijn tijd gehad heeft. Hij heeft veel gepresenteerd. Gaat ooit weg en gaat het maken. Ze vind het voor hem dus niet nodig. Cees gaat zeker nog wat presenteren daar, maar niet het volgende evenement. Dus geeft ze drie stemmen aan Gert-Jan. Gina is het ermee eens. Bjorn gaat buiten shinen als een malle en dat ene evenement gaat volgens haar geen verschil meer maken. Dat heeft hij niet nodig. Cees heeft het ook super gedaan, maar dat moet hij maar lekker op de markt doen, dus haar drie stemmen gaan ook naar Gert-Jan. ''Een grote truc dit allemaal'', mompelt Cees. Benjamin geeft zijn drie stemmen aan Bjorn. Bas geeft er natuurlijk drie aan Cees. Rob geeft al zijn drie stemmen aan Bjorn. Hij houd namelijk van ambitie en er keihard voor gaan. Cemal houd van introduceren. Gert-Jan krijgt van hem twee stemmen en Cees 1 stem. Cees lacht tussendoor geniepig. Bronno denkt dat Bjorn genoeg gepresenteerd heeft. Cees krijgt van hem twee stemmen en Gert-Jan één stem. Ook de mannen zelf moeten stemmen, maar mogen niet op zichzelf stemmen. Gert-Jan vind heel eerlijk en dat is niet tactisch... 1 Stem aan Bjorn en 2 aan Cees. Cees heeft naar twee presentatoren gekeken. Eén die wild en enthousiast is en een ander die bloed serieus en rustig pratend presenteert. Als hij dan moet kiezen tussen Bjorn en Gert-Jan dan kiest hij twee stemmen voor Gert-Jan en 1 stem voor Bjorn. ''Tactisch'', reageert Rob. Bjorn laat weten dat er een hoop mensen op hem gestemd hebben. Het is best een ding geworden buiten en hij vind het toch tof. Hij wil dus toch de mensen bedanken die geklikt hebben. Bjorn vind beide presentatoren prachtig, maar hij word blij van een blije Cees en weet hoe graag Cees dit wil winnen. Hij gunt het Cees ook dus krijgt Cees zijn drie stemmen.

Cees heeft daarmee de meeste stemmen gekregen en mag dus See Us gaan presenteren. ''Gefeliciteerd Cees'', reageert Cemal. Maar Cees is Cees. Je kan natuurlijk gemopper verwachten. Zelfs nu hij gewonnen heeft. ''En dan zegt hij onderweg dat See us toch niks voor stelt. Maar wel lief van hem. [...] De vraag is of er nog wel te presenteren valt''. Victoria zegt dat ze dat gaan regelen. '''Kijk hem lopen ook'', reageert Gert-Jan. ''Er valt niet heel veel te presenteren met See Us'', moppert Cees. ''Maar het is toch leuk'', vind Gert-Jan. ''Ik ga er wel wat van maken'', laat Cees weten. Om kwart voor tien laat Cees nogmaals weten dat het niet eerlijk gegaan is met stemmen. ''Er klopte gewoon geen zak van''. Dominique benadrukt dat Cees toch de meeste stemmen gehad heeft in de poll. ''Mensen zien je graag. Is toch superleuk''. En dan het feit waar we eerder al over begonnen. Cees is juist degene die niet eerlijk geweest is en de poll ''gemanipuleerd'' heeft. Hij heeft meerdere keren achter elkaar op zichzelf gestemd. Hoeveel keer in totaal is natuurlijk niet duidelijk en hij zal vast niet al die stemmen zelf hebben geplaatst, maar het bewijs is er in het filmpje dat hieronder te bekijken is. Dat waar Cees anderen van beschuldigd heeft hij zelf dus ook gedaan.


2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.