Cees maakt Dominique en Bronno belachelijk ~ Utopia Gekte

3/15/2016

Cees maakt Dominique en Bronno belachelijk

Rob en Victoria bespreken het drankgebruik

Deze avond horen we Victoria en Rob ook nog even met elkaar praten. Victoria is van mening dat je door de week je drank zelf moet betalen. Rob houd niet van het 'gemietermeuter'. Die discussie hebben ze ook weleens met Cees gehad. Er volgt een streamlock. Rob heeft er geen moeite mee als Bronno een wijntje drinkt op een evenement. Maar als het zeven dagen in de week elke avond twee flessen is... Weer volgt er een streamlock. ''Veel meer weten over inkoop en verkoop. Weten wat marches echt zijn. Is het nu dit of dat. Ik kan dat aangeven. Het is niet op de persoon zelf'', aldus Victoria. Ze lijken het idee te bespreken om een bepaald budget op te stellen voor drank door de weeks en dan kunnen ze het onderling uitzoeken. Bijvoorbeeld dat de ene al meerdere flessen op heeft en de ander nog niks. We krijgen een soundlock op Victoria en Rob en vervolgens een stream wissel. Even later krijgen we ze op de andere stream te zien. ''Een eigen verbruik dingetje, dus dat kan. Maar we moeten het heel duidelijk gaan maken'', horen we Victoria zeggen. "Ik weet wel dat dat geen veertien flessen per week zijn'', aldus Rob. ''Precies'', reageert Victoria.

Bronno horen we zijn verhaal over de samenwerking met Cees tijdens de kroegavond, om vijf over half elf tegen Ivan vertellen. Althans dat probeert hij. Cees komt er tig keer doorheen en laat Bronno niet uitpraten. ''Ik hou hier niet van. Dan moet je even het hele verhaal..'', aldus Cees. Hij lijkt even te vergeten dat hij zelf ook altijd zijn eigen versie van een voorval aan zijn medebewoners vertelt. Cees ontkent vervolgens dat er geld bovenop de kassa lag, maar niet alleen Bronno beweert van wel. Ook Gina vertelt nu dat er inderdaad geld op de kassa lag. Er volgt een streamlock. Na de streamlock is Bronno nog steeds aan het vertellen. Gina en Rowena horen we op de achtergrond lachen om dingen die gezegd worden en Rowena begint nog even over haar single. Goede timing voor een reclame momentje? Ivan laat in ieder geval weten dat het hem slim lijkt om Cees en Bronno niet meer samen te zetten.

Een tijd gebeurd er niet veel bijzonders in Utopia. Om vijf over half twaalf zien we vele bewoners in bed op de vide en Cees staat er bij. Iemand moet wat vragen aan Dominique, maar die ligt al met Bas in de caravan. Sommigen zeggen dat diegene gewoon aan kan kloppen. Bas zal haar volgens hun wel wakker houden. ''Ze is daar heel onzeker hoor in die caravan. Ik voel me heel onzeker, behalve in die caravan'', lacht Cees. ''Die Cees is op dreef hoor'', reageert Rob. Cemal laat weten dat Dominique nu bij hun op de kamer slaapt. Of nou ja slapen. ''Ze komt af en toe langs wippen'', laat iemand weten. En dan word er natuurlijk gelachen om het woord wippen. Cees laat weten dat ze alleen komt om twee uur lang te make-uppen. Als de andere dames zeggen dat ze ook van make-uppen houden zegt Cees dat hun niet twee uur lang staan te klooien. ''Hee wat is dat'', horen we Victoria zeggen, nog net voor er weer een streamlock in gezet word. Naast dat Dominique belachelijk word gemaakt, is Bronno ook een nieuw slachtoffer. ''Je hebt een heel rustige kamer'', horen we iemand zeggen. ''Nu nog wel'', reageert Cees. Gabriëlle vraagt of Bronno niet naar de paarse kamer kan. Hij wilde bij het raam liggen. ''Bij het raam kan, aan de andere kant van het raam. Lekker fris'', aldus Cees. ''Anders niet'', vraagt Gabriëlle. ''Nee, hij vertelde me net nog dat we dikke vrienden zijn. [...] Dat zegt toch iedereen na een halve fles whiskey'', reageert Cees. Iedereen lacht.

Al snel gaan ze weer over op het onderwerp Dominique. ''Ik vroeg 'wat kom je nou doen eigenlijk hier'', laat Cees trots weten. Gabriëlle lacht. ''Ze wilde niet naast een vreemde slapen'', aldus Cemal. ''Ze zegt 'af en toe heb ik..'', begint Cees. Maar dan volgt er weer een streamlock. Het lijkt er op dat Cees beschermt word voor zijn foute uitspraken. Na de streamlock is Ramona aan het woord. ''Het is inderdaad lastiger dan je denkt dat het is. Er is meer aan de hand en bij de één zie je dat heel duidelijk en bij een ander niet'', aldus Ramona. Cees gaat maar weer naar beneden, maar anderen praten nog even verder over allerlei dingen. Ivan zien we deze avond nog even bij de koeien kijken. Gisternacht maakte hij ook een wandeling over het hele terrein om overal even herinneringen op te halen. Soms even te lachen en om even uitgebreid bij de koeien te knuffelen en te zeggen dat hij ze gaat missen. Ook deze avond zien we hem dus weer even bij de koeien. Daarna zien we hem even bij de caravan aankloppen om te vragen of hij Bas morgen ochtend wakker moet maken. Wim Vroege komt namelijk al vroeg vanwege de badkamer. Bas zegt dat Ivan hem wel wakker mag maken. Niet veel later zien we Ivan tussen Gina en Victoria in bed liggen waar hij ook nog even komt kletsen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.