Cees gaat bij Ramona liggen voor een gesprek. ~ Utopia Gekte

3/13/2016

Cees gaat bij Ramona liggen voor een gesprek.

Zoekt Dominique naar aandacht?

Cees toont zich van zijn goede kant en gaat naast Ramona liggen op het andere bed. Net vroeg hij ook al hoe het met Ramona gaat. Alleen toen liep ze direct door naar bed. Cees doet nu een tweede poging om er achter te komen wat er speelt. ''Ik weet niet wat er allemaal met haar is. Het klopt niet. Er zijn heel veel dingen die er spelen. Gaat ze huilen over Michael. En Baas is gewoon een vriend van mij. Als ik met hem praat dan is er altijd wat. Ook vandaag weer. Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier is ze de hele tijd aandacht aan het zoeken. Ze kijkt mij continue aan. Er hangt een hele rare sfeer omheen. En als ik er iets van zeg weet ze niet waar het over gaat. Het ligt allemaal aan mij.  ''Mij vallen een aantal dingen op. Ze is behoorlijk met zichzelf bezig altijd. Wat nou als je het links laat liggen? Het gaat negeren'', probeert Cees te adviseren.

Ramona geeft aan zo niet te zijn. Cees haalt Bronno er vervolgens bij. Hij heeft problemen met hem en zegt dat er met hem ook niet te praten valt. ''Je loopt tegen zo'n dikke muur aan'', vertelt Cees. Bronno zou zelfs hebben gezegd dat hij er alles aan gaat doen om Cees de poort uit te werken. Onder andere daarom bestaat Bronno niet meer voor Cees. Ramona vind het een heftig verhaal en begrijpt veel van wat Cees zegt. Hij begint ook over het waterbed van Bronno alleen werkt zijn zender niet goed. We kunnen er dus weinig van verstaan. Hij legt ook uit mensen als Bronno regelmatig uit te testen. Zo zou Bronno goed zijn in wiskunde. Toen begon Cees over formules en een rekenmachine, en Bronno viel toen aardig door de mand. Ook toen het gesprek over BTW aftrekken ging wist Bronno niet hoe dat moest. Omdat hij naar eigen zeggen nooit aan BTW deed. ''Dan weet je dat mensen een lulverhaal vertellen'', aldus Cees. Wij zagen dat moment laatst ook op de stream en het klopt als een bus. Ramona kan er goed om lachen dat Cees op deze manier mensen test. Bewust of onbewust weet Cees een meer ontspannen gevoel aan Ramona te geven.

Op de andere stream liggen Bas en Dominique zojuist tegen elkaar aan op de schommelstoel. Dominique herhaalt dat ze geen idee heeft wat er speelt of wat ze verkeerd doet. Bas denkt dat ze het gewoon zou kunnen vragen. Waarschijnlijk nog niet wetende dat er later vandaag een gesprek komt over deze hele situatie. In stilte liggen ze op de schommelstoel. Dicht tegen elkaar aan.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.