''Buiten mag ik niet werken, waarom zou ik hier gaan werken Bas?'' ~ Utopia Gekte

3/28/2016

''Buiten mag ik niet werken, waarom zou ik hier gaan werken Bas?''

''Ik weet niet of ik hier wel wat op wil bouwen''

We gaan nog even terug naar eerder vandaag. Er is namelijk nog het een en ander gebeurd waar we nog niet over geschreven hebben omdat niet veel later nieuwe bewoonster Romy binnen kwam. Want dan is de nieuwkomer natuurlijk even belangrijker nieuws om over te schrijven. Tijd om dus nog even terug te blikken. Om vijf voor half twee zagen we Bas en Bronno op de schommelbank zitten. Bronno vertelt over zijn conflict met Victoria van gisteren. ''Het spijt me dat ze nog nooit nee te horen heeft gekregen. Dat ze met haar lieve gezichtje alles bereikt. Ik had graag nog met haar gepraat, maar laat haar maar komen. Ik ben niet begonnen met negeren. Ik wil niet de leider wezen'', aldus Bronno. Bas begint over de eend. Dat ze steeds meer met haar nek kan doen. Ze had loodvergiftiging door een dobber in de vijver vertelt hij. Bronno gaat verder over andere dingen. ''Ik weet het niet hier binnen. Ik weet niet of ik hier wel wat op wil bouwen'', vertelt hij. Bas had hetzelfde de eerste week. ''Het is toch het beste om dan dingen voor jezelf te beginnen'', aldus Bas. ''Dat weet ik, maar dan nog. Ik word af en toe horendol van de drukte'', vertelt Bronno. ''Waarom denk je dat ik buiten slaap'', vraagt Bas. ''Slapen is het minst erge. Slapen is slapen. Je word wakker en het gebrul is er. Het gaat door tot je stopt'', aldus Bronno. ''Ook die meiden onderling die telkens ruzie maken. Grappig, dat gaat maar door''. Bronno word gek van de drukte.

''Mensen die hier zo voor hun zelf zitten. Die niet willen buigen, niet willen leren. Zo gedreven zijn dingen naar zichzelf te zetten en de kantjes er vanaf lopen. Ik observeer veel te veel, ik kan me er niet voor afsluiten'', aldus Bronno. ''Het is het loslaten. [...] Woensdag komt er iemand langs voor de vijver'', laat Bas weten. ''Dat heb je weer slim gespeeld'', reageert Bronno. Bronno wil projecten af hebben waar hij aan begint. Hij is aan zoveel begonnen wat hij niet af heeft. Dat heeft hij zich voorgenomen, al is het alleen het hondenhok. Het moet wel af wezen als hij weg gaat. ''Team Luifel prachtig, ik wil graag helpen''. Hij vind team Luifel het meest passionele van alles daar. Team Luifel, maar wel echt voor de groep. De CD's van Rowena brengen ook geld binnen, maar dat is één op één gericht. ''Als Rob vijf minuten komt helpen dan zegt hij team Luifel en dan roept hij koffie. En ik zie hem niet meer terug. Dat we met zijn drieën staan te beuken en moeten pissen en hij niet komt helpen''. Bronno wil helpen, maar kan maar tot een grens met zijn lichaam. De markt is zes uur open, hij werkt dan tot drie uur. Hij ziet dan een Cemal en natuurlijk is dat een man voor bij de muntjes, maar qua power en ... hoort hij gewoon aardappels te poetsen en te knallen. ''Snap je wat ik bedoel. Er zijn er een aantal die heel bedreven zijn. De hele dag de telefoon in handen hebben. Cemal staat op die doet het wel. Bjorn loopt langs Cemal, ik zeg die helpt wel even met afwassen. Hij kijkt zo 'ik de afwas, daar ben ik veel te goed voor'. Ik had al schik in mezelf en uiteindelijk kon hij er niet meer onderuit. Maar hanengedrag, leidinggevend, sturen is onmogelijk hier''.

''Wat jullie wilden met zijn vieren is onmogelijk. Met Cees snap ik nog, maar als ik Ramona zie met veel dingen waar ze heel sterk in is, maar ook zoveel dingen dat ik denk van weet je. Die loopt tegen een muur aan. Daar wil ik haar voor beschermen'', aldus Bronno. Bas zegt geen volger en geen leider te zijn. Hij is gewoon Bas en gaat door zoals hij altijd al deed. Dat werkte namelijk. ''Je komt er mee weg. Als die beesten uit de kas zijn heb ik ook mijn plekkie. Dan word ik ook een soort Bas hier bij wijs van spreken. Ik ben van nature wel een leider, maar dit valt niet te leiden. Gister ben ik met mijn ziel onder de arm in de keuken blijven zitten naar de hamburgers kijken tot iemand het op pakte. Buiten mag ik niet werken, waarom zou ik hier gaan werken Bas'', vraagt Bronno zich af. ''Om te laten zien dat het kan'', reageert Bas. ''Ja weet je. Dan kom ik er uit en ben ik mijn uitkering kwijt. Dat de WAO zegt 'jij kan prima werken'. Je mag helemaal niet werken in de WAO. Laat mij maar hobbyen. En dat zie je. Twee dagen aardappels boenen, friet bakken en ik twijfel of ik weer aan de spierverslappers ga. Dan word ik weer neerslachtig'', aldus Bronno. Er volgt een stream wissel.

Rob, Benjamin en Bjorn zien we om tien over half twee darten en Gabriëlle, Cemal, Gert-Jan en Ramona zien we in de studio. Daar zijn Gabriëlle en Cemal hun dansje aan het oefenen en Gert-Jan vertelt ze hoe ze moeten dansen. Om tien over twee horen we Ramona zeggen dat ze nu echt opgefokt is. Ze gaat niet praten met iemand. ''Maak maar fatoes, want als jij fatoes maakt moet iedereen lachen. Grote mond oh oh oh, nu gaat het weer beginnen hoor''. Met wie ze ruzie heeft en wat er gebeurd is blijft onduidelijk. We horen haar namelijk wel, maar krijgen het niet in beeld.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.