Bronno VS Cees: ''Ik vind het diep triest dat je weg loopt in een gesprek'' ~ Utopia Gekte

3/10/2016

Bronno VS Cees: ''Ik vind het diep triest dat je weg loopt in een gesprek''

''Je hoort alles, maar luistert niet''

Om tien over zeven horen we Cees mopperen. ''Laat maar, ik kom er niet doorheen. 'Het is besloten in het centraal'. Maar daarna is er wat gebeurd'', aldus Cees. Hij heeft blijkbaar een ruzie/woordenwisseling met Bronno gehad over het bed van Wim. Het bed wat Bronno mocht verkopen, maar wat volgens Cees later aan Ramona is gegeven. ''Rob zou het betalen'', aldus Cees. ''Hij zei dat ik hem moest betalen, maar ik heb daar nooit ja op gezegd'', reageert Rob. Na een discussie die niet te volgen is door mensen die door elkaar heen praten zien we Cees om kwart over zeven de horeca keuken in lopen. ''Diep triest. Ongelofelijk zeg'', moppert hij tegen zichzelf. Een minuut later zien we Bronno en Cees weer samen in een ruimte. ''Ik vind het diep triest dat je weg loopt in een gesprek Cees. We hebben gewoon een gesprek. Ik zie en hoor alles'', aldus Bronno. ''Je hoort alles, maar luistert niet'', reageert Cees. Bronno vind dat Cees oordeelt. ''Iets aanhoren en luisteren zijn twee dingen'', vind Cees. ''Ik luister heel goed'', laat Bronno weten. ''Nee dat doe je niet'', reageert Cees. ''Ja, dat doe ik wel'', aldus Bronno. Ook over Bronno's drankgebruik heeft Cees wat te mopperen. ''Je hebt al weer bijna een fles leeg'', aldus Cees. ''Ja, daar doe ik het om. [...] Als ik een gesprek aan ga loop je weg, luister je niet naar me. Ga je roken, jouw verslaving. En ik ben alcoholist'', aldus Bronno. Cees loopt weg, lacht geniepig en mompelt nog maar even wat in zichzelf. ''Triest mannetje''.

Bronno laat het er niet bij zitten. ''Maar ik luister heel goed en ik wil graag het gesprek met je aan. Als je normaal kan doen en niet wegloopt'', aldus Bronno. Cees reageert niet en gaat verder met opruimen. ''I am what i am'', laat Bronno weten. Gina en Dominique zijn op de trap gaan zitten vanaf daar kunnen ze het spektakel goed aanschouwen. ''Laat duidelijk wezen dat ik dat ook wil, want ik hou hier helemaal niet van. Van dit soort conflicten'', laat Cees weten als hij terug komt lopen. ''Waarom ga je ze dan aan'', vraagt Bronno. ''O ik ga ze aan? Geweldig. Je vind zelf dat je heel aardig praat'', reageert Cees met een lach op zijn gezicht. ''Je hebt een hoop oordelen Cees'', vind Bronno. ''Je bent ook heel open als ik vraag 'wat heeft dat bed gekost?'. Het gaat je niks aan. Ja het ligt aan mij'', aldus Cees. ''Ja in dit geval wel want de rest weet wel wat het heeft gekost'', laat Bronno weten. Bronno wil er geen antwoord op geven omdat Cees geen reden geeft over waarom hij wil weten wat het gekost heeft. ''Ik heb hem voor vijf euro verkocht aan een heel zielig jongetje... Of voor 1000 euro aan een heel groot fan. Wat maakt dat uit'', vraagt Bronno. Cees loopt weer weg en mompelt nog wat in zichzelf.

Direct daarna stapt Dominique op Bronno af. ''Hou jezelf alsjeblieft staande'', aldus Dominique. ''Doe ik toch'', reageert hij. Bronno vind dat hij het netjes heeft gedaan. Hij hoeft zich nergens voor te schamen. ''Dit is hij niet gewend denk ik'', aldus Bronno. ''Je bent heel rustig gebleven'', laat Dominique weten. Bronno vertelt dat Cees de enige is die hij niet vertrouwt. Hij is altijd met de boodschappen bezig, altijd aan het roken, maar heeft wel nog 500 euro. Als enige.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.