Bronno ratelt aan één stuk door. ~ Utopia Gekte

3/02/2016

Bronno ratelt aan één stuk door.

Gezichtsafdrukken van gips maken.

Bronno blijft aan een stuk door praten over van alles en nog wat. Hij vroeg aan iemand of hij gewoon elk boek kan bestellen die hij wil. Ik weet niet precies wie het zei, maar het moest in ieder geval in overleg. Hij zou graag een vogelboek willen kopen. Aan Cees vertelt hij zo'n 12 soorten vogels te kunnen tellen als hij naar buiten kijkt. Ook verbaasd hij zich over de vos die zich op het terrein liet zien, vooral omdat er zo'n flink hek om het terrein zit. Volgens Bronno slopen vossen alles en moorden ze alles uit. ''Nooit begrepen waarom moeder natuur dat op die manier erin heb gedouwt. Als ze nou gewoon één diertje doden vanwege de honger. Sommige dingen moet je ook niet bevatten. Als we alles zouden bevatten, alles zouden weten, zou het geen donder meer aan wezen. ''.

Andere dingen die we van Bronno te weten komen zijn bijvoorbeeld: Hij deed niet aan belasting afdragen, hij is half analfabeet en digibeet, boekhoudkundig is hij geen rekenwonder maar de rekentabellen van het darten kent hij allemaal uit zijn hoofd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met Bronno feitjes.

Buiten is Bas een aantal buisjes aan het doorzagen. Hij heeft drie mallen gemaakt van piepschuim en tape met een gaatje er doorheen. Door dat gaatje gaat het buisje waardoor ze kunnen ademen. Volgens mij gaan ze gipsafdrukken van hun gezichten maken. Cemal gaat het gips zo maken, maar eerst geniet hij van zijn tweede ontbijt van de dag. Een goedgevulde Lahmacun van gisteren. Volgens mij moeten de gezichtsafdrukken de 'boyband' vereeuwigen en wordt het verkocht. Boven op de vide praten Dominique en Rowena over mooie kinderen uit de familie. Rowena kan er geen genoeg van krijgen, hoe mooi de kinderen uit haar omgeving zijn. Zo vertelt ze over een stel waarvan er één uit Kenia komt. Zij hebben twee jongetjes, totaal verschillend uiterlijk, beide prachtig en toch zie je dat het broertjes zijn. Fascinerend allemaal. En nu aan het werk? :-)1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.