Bronno: ''Ik vertrouw hem niet'' ~ Utopia Gekte

3/13/2016

Bronno: ''Ik vertrouw hem niet''

''Pleurislijer. Je gaat veel te vroeg weg''

Om half twaalf is de kroeg avond dus weer voorbij en Gina heeft er voor gezorgd dat er friet en snacks zijn. Cees moppert weer over Cemal die volgens hem niet eet, maar vreet. ''Eet nou eens normaal. Dat kan iedereen leren, jij ook''. Gina zien we ondertussen vegen in Le Luifel en Bas en Dominique staan te zoenen in de horeca keuken. Het duurt niet lang voor we een soundlock krijgen, even muziek horen en dan een streamlock krijgen. ''Michael ik mis je'', horen we vervolgens iemand door de microfoon roepen. We krijgen diegene niet in beeld, maar denken dat het Ramona is. Bronno en Ivan zien we even kletsen in de slaapkamer. ''Dat ik jouw rol over ga nemen'', horen we Bronno zeggen. ''Dan mag je heel hard gaan werken maat. Succes'', aldus Ivan. ''Het waren serieuze vragen aan me. Ik ben nog lang niet uit geobserveerd. Je gaat veel te vroeg weg'', laat Bronno weten. ''Ja jongen. [...] Wil je dat'', vraagt Ivan. ''Ik weet het niet, hoge bomen vangen veel wind. Ik ben geen Ivan'', antwoord Bronno. ''Nee, je bent Bronno'', reageert Ivan. ''Pleurislijer. Je gaat veel te vroeg weg. Je bent gewoon die kut Turk. Ik heb dingen onderschat van Utopia. Dat is één ding dat ik vreselijk onderschat heb'', laat Bronno weten. Er volgt een streamlock. ''Je hebt het wel verdiend, maar ik gun het je niet luizenbol'', horen we Bronno daarna nog roepen. Om tien over half twaalf krijgen we Ramona, Bas en Gabriëlle even in beeld. ''Buiten had ik dit nooit verwacht, maar jullie met Rowena zijn echt mijn matties'', laat Ramona weten.

Buiten zien we Bronno en Gina in gesprek over de friet die te donker was. ''Niet naar jezelf spiegelen. Het is puur mijn fout'', laat Bronno weten. ''Deze lading houden we voor ons. Morgen maken we even een nieuwe lading voor de hamburgers'', reageert Gina. Bronno begrijpt Gina maar al te goed. ''Ik zou door de grond gaan in jouw geval. Het is je hart en je kindje''. Bronno dacht het al, maar merkte het pas toen ze afkoelden. Het voelt even als falen voor Gina. Bronno zou de friet ook niet serveren. Hij zou er niet achter staan. Er volgt een streamlock. Bronno vertelt vervolgens ook nog even over zijn aanvaring met Cees. Ze stonden samen bij de muntverkoop ingedeeld. ''Jij doet de pin, ik doe de munten'', zou Bronno aan het begin gezegd hebben. Cees wou per se terwijl het druk was hem de pin leren. ''Doe dat later even. Dan wil hij dat per se an publiek gaan leren. Dat wou ik niet. We moesten het samen doen. Afwisselen. Ik heb hem niet meer gezien. Uren niet. Op den duur kwam hij. 'Chef zou je het nu even kunnen overnemen'. Binnen een poep en een scheet was hij weer weg. Het staat gewoon op tafel. Open en bloot geld'', aldus Bronno. ''Tricky'', vind Gina. Bronno stond te dansen met een dame en die dame vond het volgens hem geweldig. Trekt Cemal hem weg voor de muntjes omdat mensen muntjes wilden kopen. Cees was gewoon weg. Dus toen heeft Bronno Cees aangesproken en weer was Cees weg. ''Ik vind dat kan niet, gewoon open en bloot geld. Weet je wat ik gedaan heb. Was ook een beetje gemeen van me. Ik ben er heen gegaan en heb al die rijtjes met geld in de kassa lade gedaan. Hij had dat natuurlijk uit geteld. Of je blijft er bij staan of je doet het niet'', aldus Bronno. Gina benadrukt dat Bjorn's koptelefoon ook is gestolen. Mensen hebben het lef volgens haar. ''Er stonden weer vijf/zes mensen omheen. Ik had er geen zicht meer op. Hij was helemaal over de zeik. [...] We hebben samen de verantwoording, dit is ons geld'', aldus Bronno. Dan trekt Bronno zich er wel vanaf. ''Laat het me dan alleen doen. Laat hem maar gastheer zijn'', aldus Bronno. ''Neem lekker dan vrij'', is Gina het met hem eens. Bronno vind het bij het belachelijke af dat het allemaal voor de graai staat en Gina vind het ook niet netjes. ''Het moet in de kassa zitten. Dan neem je maar meer moeite om te tellen. Je hebt niet voor niks een kassa lade'', aldus Gina.

''Ik vertrouw hem niet'', laat Bronno weten. Hij voelt zich verantwoordelijk over die handeling en als er dan wat mis gaat kan hij het in zijn schoot geworpen krijgen. Of ze doen het samen of ze doen het alleen, maar als ze het samen doen, moet het ook samen gebeuren. ''Hij liet me de eerste uren gewoon kak. Hij was er niet. Dan neemt hij het over en binnen vijf minuten is hij weg'', aldus Bronno. Het gesprek eindigt. ''Dat is een muis of een rat'', horen we Bronno zeggen, nog net voordat er weer een streamlock ingezet word. Om twaalf uur precies horen we Cees tegen Bjorn zeggen dat hij dit geen evenement noemt. Dit is gewoon een avondje extra pakken. Laagdrempelig, maar vijf euro toegang. Ongeveer een half uur later is Cees klaar met tellen. ''Dan hebben we gedraaid. 1028 cash plus 56,- plus 231,50. Dat is 1315,50'', aldus Cees. ''Dat is omzet dan hé'', reageert Bjorn. ''Ja, is toch leuk'', vind Cees. ''Daar moet dan nog wel wat af'', laat Bjorn weten. ''Inkoop'', bevestigd Cees.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.