Bronno hoopt dat Cees hem vanaf nu met rust laat wat betreft drankgebruik ~ Utopia Gekte

3/26/2016

Bronno hoopt dat Cees hem vanaf nu met rust laat wat betreft drankgebruik

''Ik heb geen alcohol probleem''

Om tien over half elf is Gina nog altijd druk bezig in de horeca keuken. Op de vide zien we Dominique op vijf voor elf even met Ramona knuffelen. Ook word er het een en ander gezegd, maar omdat ze zo dicht op elkaar zitten is niet te verstaan wat ze zeggen. Dominique knuffelt daarna ook Gabriëlle even. ''Dankjewel dat je me even wilde aanhoren''. Vervolgens krijgen Victoria en Rob ook nog een knuffel en ook hun worden bedankt. Om kwart voor twaalf zien we Dominique met Bas in de caravan liggen knuffelen en Gina en Bronno zijn op datzelfde moment nog druk bezig in de keuken. Om tien over twaalf zien we Bronno in de slaapkamer bij Cees. ''Je weet dat ik je graag mag, je respecteer, maar me soms ook behoorlijk irriteer aan je. We hebben laatst een aanvaring gehad en je weet ook waarom. Ik heb gezegd daar moet je niet te ver in gaan. Ik vond het een ding worden en wilde een statement maken. Ik weet dat het morgen sowieso uit gaat komen, maar wil dit uit respect bij je neer leggen en je niet te kakken zetten. Daarvoor wil ik je op je kamer hebben. Ik heb afgelopen week alleen aan de Appelsap en Rivella gezeten'', vertelt Bronno. ''Dat weet ik. Dat heb ik gezien'', reageert Cees. ''Ik heb mijn drank hier gezet en Appelsap in mijn kruik. En toen je vroeg is dat thee toen was het al Appelsap. Om te laten zien ik ben een Bourgondiër. Ik drink graag een borrel, maar heb mezelf onder controle. Je hoeft me er niet op te wijzen. [...] Ik voelde me aangevallen op mijn achterban. Mijn achterban word er op aangekeken. [...] Ik weet 100% dat ik niet zo ben. Ik ben een week hetzelfde gebleven en hoop dat ik dat heb kunnen laten zien. Ik heb geen alcohol probleem'', aldus Bronno. In zijn vriendenkring kent hij wel mensen met een probleem met alcohol. Hij drinkt in Utopia vaker dan thuis omdat hij in Utopia niet hoeft te sturen, maar hij heeft er geen probleem mee. Hij heeft het onder controle. Als hij lallend is mogen ze hem er best op wijzen, maar dat is dus niet zo.

Bronno weet dat Cees er een vervelende ervaring mee heeft en wil best zijn verhaal daarover horen, maar Cees wil het niet vertellen. Dat is privé. Bronno heeft daar begrip voor. Bronno heeft ook een beste maatje begeleid die aan longkanker is overleden. ''Er zijn ook mensen die roken'', aldus Bronno. Cees vind dat anders. Drinken leid tot gedragsverandering, roken volgens hem niet. Cees zag voor hij Utopia in ging dat er belachelijk veel gezopen werd en hij vond dat er iets aan gedaan moest worden. Er volgt een streamlock. ''Toen kwam jij binnen en ik dacht o my god. Niet één of twee of drie glazen, maar twee of drie flessen'', vertelt Cees. Bronno is soms juist meer gaan drinken om een statement te maken en nu heeft hij dus een week niet gedronken. Het is Cees opgevallen. Bronno drinkt heel graag een wijntje, maar hij gaat er niet raar van lullen. Wel is hij het met Cees eens, maar Bronno is zich heel bewust en dat weet zijn achterban ook. Als hij moet sturen drinkt hij niet. Als ze uitgaan is hij de Bob. Als hij wel drinkt wil hij dat mensen hem ook respecteren en laten doen. Vanaf de eerste dag dat hij een glaasje nam was Cees er al fel en alert op. Er volgt weer een streamlock. Bronno denkt dat Cees er op aangesproken gaat worden morgen. ''Officieel mag men geen info geven'', reageert Cees. Maar beide heren weten dat dat wel gebeurd. Bij deze is Bronno's statement gemaakt. Als hij vanaf morgen nou weer elke dag drinkt... Hij leeft er niet bewust mee en doet gewoon wat hij... Hij gaat niet aan de Sinas of Cola. Hij drinkt alleen koffie, karnemelk, enzovoort. Hij houd ook van een borreltje en kan daar echt van genieten. ''Het is ieder voor zich hoe die geniet''. Bronno hoopt dat Cees hem in zijn waarde laat en met rust laat daarmee. "Ja. [...] Ik ga weer verder'', reageert Cees. ''Goed dat je het ook zonder kan. Hartstikke goed, dankjewel'', aldus Cees.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.