Bronno heeft veel moeite met computers. ~ Utopia Gekte

3/03/2016

Bronno heeft veel moeite met computers.

Een digibeten academie?

Bronno tegen Rowena: ''Schatje? Schatje? Ben jij een beetje kundig? Oh ik ben gebroken joh door dat k-u-t-bed. Kijk, hier staan foto's in. Die wil ik daar naartoe hebben. Omdat er teveel aan zijn geklikt misschien? Dan ga ik naar Bronno... Dubbelklik... Belachelijk hé? Moet ik ze dan gewoon een voor een proberen? Want we hebben er teveel geschoten. Misschien zal dat het wezen, dat ik niet alles in één keer..'', zucht Bronno. Rowena schiet te hulp en legt uit wat wel en wat niet kan. Vervolgens pakt ze een bakje koffie want het is tijd om de koeien te doen. Bronno - die dus niet zo handig is met computers - gaat weer verder met waar hij mee bezig is. ''Hij accepteert de foto's niet. Komt wel als er iemand wakker word die er kaas van heeft gegeten'', moppert Bronno door. Na de koeien wil Rowena wel weer even komen kijken. Vandaag lijkt ze de koeien in haar uppie te gaan doen. ''Jaaa, het komt wel'', zucht Bronno nogmaals. Gisteren vertelde hij al digibeet te zijn. Geen idee of dit daar iets mee te maken heeft, maar het toont wel aan hoe lastig digibetisme(?) kan zijn in de praktijk.

Ook wanneer we Bronno zien typen valt op hoe langzaam dit gaat. Wanneer hij één woord heeft getypt hebben wij al genoeg leesvoer voor een hele dag getikt. Daarnaast moet hij ook naar het toetsenbord blijven kijken tijdens het typen waardoor hij fouten pas laat opmerkt. Ook gebruikt hij slechts één vinger van één hand om alles mee te typen. Behalve zijn duim, die gebruikt hij voor de spatiebalk. Dit is allemaal geen aanval ofzo, het is gewoon een waarneming op de vroege ochtend. En ik voel een digibeten academie opkomen... :-) Er zijn naar schatting 1,6 miljoen digibeten in Nederland dus Bronno is alles behalve een uitzondering. Verder in Utopia... Ligt iedereen om half negen nog te slapen na een rustige nacht zonder bijzonderheden. Bronno rolt even richting de woonkamer om te zien of er al iemand wakker is. Helaas voor hem liggen alle prinsessen nog op bed en kan niemand hem helpen.  
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.