Bronno had uitbarsting door ochtendhumeur. ~ Utopia Gekte

3/14/2016

Bronno had uitbarsting door ochtendhumeur.

Een update over van alles.

Buiten praten Ivan en Bronno nog even na over de ruzie van net. ''Ik ben met het verkeerde been uit bed gestapt en dat gebeurt niet vaak. Ik was ook laat uit bed. Dan denk ik nou dan moet het maar gebeuren ook af en toe. Daar waar het mij al een tijdje niet zint gooi ik het er uit, op mijn manier. Ik zeg niet dat het de goeie is, ook daarvoor zit ik hier. Je kan nooit met iedereen vriendjes worden. Hij valt mij de hele tijd aan, dat ik veel vertel en ook een keer heb meegedaan aan Pokerstars Nederland. Daar heeft half Nederland aan meegedaan. Hij vind mij maar een praatjesmaker en ziet niks. Ik zei dat hij de enige grote praatjesmaker is die overal een schouderklopje voor wil. Je kan alles pas er uit gooien als je iemand hebt leren kennen. Natuurlijk heb ik wel beelden gezien, je krijgt altijd een stukje oordeel. Daarom vond ik het belangrijk om eerst een week of twee mijn snavel te houden. Ik wil mensen hier ontmoeten en zelf oordelen. Ik had over jou ook vooroordelen, dat weet je. Ik weet niet hoe je het hebt gedaan, maar je hebt er weinig van waar kunnen maken. In de positieve zin. En bij andere wordt het wel zo bevestigd. Ik ga zo dat zeil van dat zwembad tevoorschijn halen. Dat zei ik ook tegen hem, hij heeft het beheer over het zwembad. Maar ik ben bang dat er iets stukgevroren is. En met die chemicaliën, dat is een grote teringzooi. waarom is dat niet afgedekt. Er wordt hoog van de toren geblazen, ze beginnen ergens aan en voordat het gras er is zijn ze weg'', ratelt Bronno. Ivan zelf heeft er niet zoveel over te zeggen. Hij gaat weer verder werken aan de kasteeltuin met Cemal en Bas. Wel vind hij dat Bronno het er inderdaad maar beter allemaal uit kan gooien als hij ergens mee zit.

Bij de computers ventileert Bjorn ook door over de ruzie. Maar dan bij Rob en Victoria. Laatstgenoemde laat Bronno in zijn proces zitten. ''Mocht hij van mij willen weten hoe of wat, dan mag hij altijd komen'', geeft Victoria aan.

Ook op de vide is er van alles aan de hand. Ramona en Cees vinden het beide heftig. ''Ik ben het er niet mee eens. Maarja, heel veel mensen zeggen niet eerlijk dingen. Die zijn niet eerlijk'', vertelt Ramona. Ze vraagt aan Cees of hij de leiding over Utopia had willen nemen. Momenteel zijn beide bewoners boos dat Rob - die volgens hun 8 maanden niks heeft gedaan - nu opeens aan het roer lijkt te komen staan. Samen met Victoria. Volgens Cees kan je niet zomaar de leiding op je nemen. Hij denkt dat er iemand op moet staan waarnaar je vanzelf luistert. ''Het moet van onderaf komen, je kan niet zoals buiten een leider aanwijzen''.

Later als Cees weer weg is zitten Gabriëlle, Victoria en Bjorn met Ramona op de vide. Cees spoorde Ramona nog aan om in beweging te komen, maar zij wilde wat tijd voor zichzelf. Rob komt tussendoor de vide oplopen om anderen te commanderen dat ze schoon moeten maken. Iedereen behalve Victoria ziet dat Rob opeens heel anders doet. Ramona zegt er zelfs van te schrikken wat ze nu meemaakt. Rob had net de stoffer en blik in zijn handen en was de vloer aan het vegen. En nu probeert hij dus anderen aan te sporen ook wat te gaan doen. Aan iemand als Cees hoeft dat niet gevraagd te worden. Hij is alweer druk in de weer met was vouwen. Dit omdat hij Gina niet hoeft te helpen met het koken van het avondeten.  Rob zien we op een gegeven moment alweer druk aan het werk. Ditmaal is hij met de dweil in de weer in de loods. Buiten werken Cemal, Bas en Ivan ook nog gewoon door rond 6 uur 's avonds. Enkele minuten later roept Gabriëlle keihard ''eten!'' door de loods. Dus het zal wel etenstijd zijn nu. ;-) De eerste personen zitten al aan hun bord spaghetti dankzij de kookkunsten van Gina. Eet smakelijk! Rond kwart over zes is de groep zo goed als compleet en is het voor het eerst in uren weer gezellig in de loods.

Een klein half uurtje later neemt Gabriëlle Cemal even apart op de slaapkamer. Ze is benieuwd of hij eventueel de rol van leider op zich zou willen nemen. Hij geeft aan niet per se leider te willen worden, maar wel een aanpakker. En dat is hij al, zo blijkt uit zijn vele werk vandaag. En zelfs nu hij kapot is geeft hij bij Gabriëlle aan gewoon nog door te gaan zo. ''Het moet af'', laat hij weten. Cemal ziet Utopia als een stap naar volwassenheid. Hij wil gewoon een volwassen man worden. Hij vind het mooi om te zien hoe Ivan als jongen binnen kwam en straks als man Utopia weer verlaat. Opgeven? Cemal zegt er alles aan te doen om dat te voorkomen. Met de tijd hoopt hij van Utopia een stad te maken in plaats van een dorp zoals het nu is. Grootse plannen dus. Cemal geeft aan ook open te moeten staan voor de mening van anderen, maar daarbij niet zijn eigen mening te verbergen. En zeker niet over hem heen te laten lopen. Zo gaf hij een tijd geleden zijn mening over Ivan zijn plannen met de paden en de kasteeltuin. Cemal trok zich even terug uit het team, maar werkt de laatste dagen toch weer keihard mee. Dit omdat hij nu ziet dat het toch wel mooi begint te worden. En Ivan dus gelijk had. Gabriëlle is onder de indruk en ziet het wel gebeuren met Cemal. Wat jij? Begint Cemal grote praatjes te krijgen of moeten we hem serieus nemen? 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.