Bronno en Bjorn botsen weer ~ Utopia Gekte

3/14/2016

Bronno en Bjorn botsen weer

Een woordenwisseling

Om vijf voor half vier zien we Bas in de zon zitten voor zijn caravan. Een half uur later zien we Dominique en Gina in de horeca keuken waar ze iets aan het maken zijn. Om vijf over vier zien we Ramona, Gabriëlle en Victoria op de vide. Gabriëlle wil met Ramona het bed van Dominique naar beneden brengen. Als ze op de mannen moeten wachten duurt het te lang vind ze. Victoria helpt ook mee. Ramona hoeft dus niks te doen. Om tien over vier komen we midden in een ruzie tussen Bronno en Cees terecht. We horen ze elkaar snotneus noemen, maar hebben gemist hoe deze ruzie ontstaan is en waarover het gaat. ''Ga zelf eens in de spiegel kijken. Arrogantie, één en al arrogantie'', aldus Bronno. ''Dat mag je ook vinden, geen probleem. Ik ga alleen kijken waar dat vandaan komt'', reageert Bjorn. Hij zegt altijd in de spiegel te kijken en te relativeren. Bjorn weet dat het niet aan hem ligt. ''Dat is nou arrogantie'', vind Bronno. Bjorn zou opmerkingen achter Bronno's rug om kunnen maken, maar dat zou Bjorn nooit doen. ''Je gaat steeds over mijn rug grappig doen'', aldus Bronno. ''Hoe jij je gedraagt. Je voordoet, heb ik het idee dat je zo'n grapje wel kan hebben'', laat Bjorn weten, maar als Bronno het niet kan hebben zal Bjorn die grapjes niet meer maken.

''Wees eerlijk tegenover jezelf'', aldus Bronno. ''Als er één eerlijk is tegen zichzelf ben ik het. Ik kan altijd mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik eerlijk ben geweest tegen iedereen. Daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken'', reageert Bjorn. ''Dat vind ik dapper. [...] Alles wat je wel goed doet mogen we allemaal tien keer horen'', aldus Bronno. ''Nee, ik heb me tien maanden de stront voor de ogen gewerkt en nog nooit gevraagd om een schouderklopje'', reageert Bjorn. ''Ervaar je dat zo'', vraagt Bronno. ''Nee dat is zo'', vind Bjorn. Het ''gesprek'' gaat nog even verder. ''Je hebt zo'n negatief beeld dat is niet normaal. Je denkt dat ik er kots ziek van word. Je weet heel veel'', aldus Bjorn. Bjorn zal de grapjes niet meer maken als Bronno ze niet kan waarderen, maar volgens Bronno probeert Bjorn alleen maar zijn eigen onzekerheid te verdoezelen. Bjorn is in ieder geval blij dat Bronno het gezegd heeft. Nu weet hij dat hij het niet tof vind.

Bronno vind dat Bjorn heel kinderachtig doet tegen hem, maar Bjorn is het daar niet mee eens. Volgens Bjorn is er maar één kinderachtig en dat is Bronno. Bronno vind dat Bjorn zich op een voetstuk plaatst. ''Als je zo bent ga je het niet lang volhouden'', aldus Bjorn. ''Dat gaan we zien'', reageert Bronno. ''Als je op die manier hier woont en denkt dat iemand zo in elkaar zit heb je het toch mis. Het was uit interesse, meer niet. En zo is veel uit interesse wat jij blijkbaar anders ziet. Jammer. [...] Je moet verder doen wat jij ermee wil doen'', aldus Bjorn. ''Dat doe ik zeker'', laat Bronno weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.