Bronno blijft in slachtofferrol hangen. ~ Utopia Gekte

3/18/2016

Bronno blijft in slachtofferrol hangen.

Studenten komen zaken doen.

Goedemorgen en welkom bij een ochtend zoals elke andere ochtend. Bronno neemt de rol als 'grootste zeur' graag over van Cees. Vergeleken met Bronno lijkt Cees eigenlijk nooit meer te mopperen over dingen. Ook deze ochtend is Bronno weer zijn hart aan het luchten. Ditmaal bij Gabriƫlle achter de computers. Hij noemt het je reinste discriminatie dat er niet gewoon een invalidentoilet in Utopia is/was. Hij vergelijkt Utopia met pretparken in Amerika waar invaliden als Goden worden behandeld. Daar mogen ze elk achterdeurtje in om het ze zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zou het wat hem betreft ook in Utopia moeten zijn.

Ook begint hij voor de zoveelste keer over dat hij niet mee mag helpen aan de bouw. ''Het eerste uur mocht ik meedoen en het tweede uur was het over'', of iets in die trend. We kennen het verhaaltje inmiddels wel denk ik. Ook zit Bronno vandaag weer gevangen in zijn eigen lichaam. Hij kan veel pijn verdragen, maar de geestelijke pijn begint zijn tol te eisen. Daar komt ook nog eens bij dat hij vandaag weer gaat koken voor de groep. Bronno heeft het maar zwaar. ''Ik kom niet naar Utopia om een bedrijfje voor buiten op te starten of beroemd te worden. Ik wil veel van jullie leren en mezelf tegenkomen'', legt hij ook nog eens uit. We hebben weinig van het verhaal gevold omdat er tegelijkertijd ook bezoek de poort binnen kwam rijden. In een 'limousine' zelfs. Er stappen twee jongemannen gekleed in pak uit de auto. (Foto 2) Ze heter Arthur en Floris, maar waar ze voor komen is vooralsnog onbekend.

Enige tijd later - terwijl Rob nog lekker uitslaapt in bed - zien we dat de twee jongemannen voor Cemal komen. De heren in pak zijn van een studentenvereniging. En Cemal heeft hen uitgenodigd om eventueel grote evenementen te gaan organiseren in Utopia.  Het is niet zomaar een studentenvereniging. Het is er eentje die is ontstaan in 1957 als een kleine unieke roeivereniging. En de laatste jaren is het uitgegroeid tot een grote studentenvereniging. ''Een man of 60 zijn met de competitie bezig en dan heb je ook nog een man of 100 die voor het bier komen'', vertelt de ene. De ander vertelt dat een man of 250 competitie doen. Duidelijk verhaal, past prima bij Utopia. :-) De bedoeling is dat ze uiteindelijk een groot gala gaan organiseren in Utopia. Ook oppert de student een gemaskerd bal. De regie draait het gesprek vervolgens weg. Daardoor zien we Bronno nog achter de computer, Rob nog slapend op de vide en ook Ramona zit daar op bed. Bij de computers vertelt Bronno over een mail aan Victoria en Benjamin. Hij schoot helemaal vol toen hij het las. Het is een mail van iemand die invalide is en binnenkort eindelijk naar Utopia kan komen. Omdat er dus een invalidentoilet komt. Dominique is trouwens even weg uit Utopia. Zij stond om 7 uur 's ochtends al op. Geen idee waarom ze weg is en tot hoe laat. 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.