Bjorn VS Gert-Jan: wie presenteert beter ~ Utopia Gekte

3/21/2016

Bjorn VS Gert-Jan: wie presenteert beter

Reclame maken voor de markt

Goedemiddag op dag 811 van het Utopia avontuur. Rowena zien we vandaag om half acht al uit haar bed om vervolgens Cemal wakker te maken. Die komt ook uit bed en kleed zich aan. Om acht uur zien we Gert-Jan scheppen in de perkjes voor de loods en Cemal en Rowena zijn inmiddels bij de koeien waar Rowena aan Cemal uitlegt hoe het allemaal werkt. Om tien voor negen zien we dat Gert-Jan een heel perkje voor de loods naast de pui weg heeft gehaald. Vervolgens zien we hem met een megafoon door de loods lopen om reclame rond te schreeuwen voor de markt. Ook op de vide schreeuwt hij rustig verder, waar vervolgens de laatste mensen hun bed uit komen. Om tien over negen zijn de bewoners bij elkaar gekomen op de banken in de loods. Niet voor een uitgebreid centraal, maar een klein centraal voor de belangrijkste dingen. Rowena vertelt onder andere dat morgenavond in de studio een release party is vanwege haar single Gebed zonder end. Als er na de ochtend een pauze is moet er een groepsfoto worden gemaakt, maar Cees stelt voor om het morgen te doen voor het centraal want dan is iedereen altijd goed gekleed. Er word nog wat meer besproken, onder andere wie wat schoon gaat maken op het terrein vandaag. Onderaan dit bericht kun je een filmpje vinden van het centraal en hem terug kijken.

Om tien over tien zien we Gina buiten druk bezig met vegen. Onder andere Bas is op datzelfde moment al weer aan de badkamer bezig. Om kwart voor elf zien we dat Gert-Jan, Victoria en Cemal buiten al een tijdje bezig zijn met stenen weghalen/verplaatsen. Gabriëlle zien we spullen van de vide boven het kantoor halen en ook Bronno is buiten voor de loods bezig. Naast de pui deur lijkt nu toch een ''hondenhok'' te komen voor zijn scootmobiel. Gina zien we om vijf over elf ook nog altijd buiten aan het werk en Bjorn, Gert-Jan en Cemal zien we kort overleggen over de markt en evenementen. Victoria komt er ook bij staan. Cees is enorm populair volgens Cemal, maar Victoria wijst hem er op dat ze met Cees zijn verjaardag ook zo'n truc als gister uit hebben moeten halen om het vol te krijgen. ''Hoe populair je ook bent, het is soms verdomde lastig''. Om tien over elf zien we Bas, Benjamin en Rob nog altijd druk bezig aan de badkamer. In het kantoortje zijn Ramona en Bjorn aan het brainstormen over de ei zoek challenge. Er komt een geel, blauw en groen ei en er moeten leuke prijzen voor bedacht worden. Degene die het gouden ei vind wint een B&B overnachting inclusief ontbijt. Eén van de andere eieren is een t-shirt van Gabriëlle en de laatste prijs is een patatje met snack bij Le Luifel.

Om half twaalf word er buiten ook een challenge besproken. Rob en Victoria willen een battle organiseren tussen Gert-Jan en Bjorn om te kijken wie het beste kan presenteren. Rob wil dan samen met Victoria en Dominique de jury zijn en degene die wint mag het volgende evenement presenteren. ''We gaan cijfers geven en ze krijgen een uur de tijd om voor te bereiden'', aldus Rob. ''Kunnen we er niet een poll voor maken op de courant? [...] Het duurt dan een week, dan moeten ze de markt promoten. Dan hoeven we niet zelf te oordelen'', reageert Victoria. ''30% voor de markt'', gilt Ramona ondertussen enthousiast rond met de megafoon. Ook de sirene word nog even aangezet. ''Dat is één kaartje'', lacht Rob. Rob en Victoria halen meteen Gert-Jan en Bjorn erbij. ''We hebben een actie bedacht dat jullie gaan battelen. Jullie krijgen een uur de tijd om voor te bereiden en de markt te promoten. Menen mogen tot donderdag stemmen wie ze de beste presentator vinden. Jullie hebben dus de tijd om de markt te promoten en de winnaar mag het eerstvolgende evenement presenteren'', legt Rob uit. Bjorn heeft hier zwaar een hekel aan. De competitie aan gaan. Hij is meer van de krachten bundelen en niet tegen elkaar in gaan. Dat is zwaar tegen zijn principe. Bjorn vind het not done omdat dit stukje gevoelig ligt. Twee april zou namelijk zo maar zijn laatste evenement kunnen zijn in Utopia. ''Jij hebt al fans achter je staan'', reageert Gert-Jan. Wel vraagt Gert-Jan of het er om gaat om meer mensen naar de markt te krijgen of dat het puur een battle tussen hun is. Dominique en Benjamin zijn er ondertussen ook bij komen staan en vinden het wel een leuk idee. ''Wat moeten we doen? Ik ben net binnen, wat moeten we verzinnen'', vraagt Gert-Jan. Bjorn is nog steeds tegen competitie strijd in een samenleving, maar gaat toch mee doen. Om tien voor half één is er even tijd om te lunchen in de horeca keuken, als het goed is gaan de heren daarna hun presentatie doen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.