Bas, Ramona, Cees en Bronno aan de macht? ~ Utopia Gekte

3/20/2016

Bas, Ramona, Cees en Bronno aan de macht?

Cees en Bronno botsen

We gaan maar eens terug naar eerder vandaag. Om twee uur zien we Ramona door de loods lopen met een megafoon. ''26 maart is de markt. Koop nu allemaal uw kaartjes via Utopiawebwinkel.com. De markt woehoeeee'', roept ze rond. Ook de sirene zet ze nog even aan. Om kwart voor drie zien we Bas, Cemal, Benjamin en Rob nog altijd druk aan het klussen. Bjorn is ondertussen in de studio druk bezig met zijn DJ workshop. We hebben eerder opgevangen dat er in plaats van drie, twee mensen op af zijn gekomen. Voor de rest zien we Gina op de vide het een en ander tekenen. Om tien voor vier zien we Bas, Ramona, Bronno en Cees in de wellness. Bas en Ramona hebben de heren daar heen gelokt. Bas wil namelijk met zijn vieren een pact sluiten. ''Finance, de bouw, kunst en cultuur en de samenleving'', legt Ramona uit. ''Hoppa'', vult Bas aan. Ramona begint te lachen, maar het is geen ''fatoe''. Ivan ging naar huis en toen besefte ze dat het NU tijd is voor verandering. Nu is er een open plek. Ze zijn het er over eens dat Utopia naar een next level moet, maar dat moeten ze dan wel durven. Ze willen er samen voor gaan, maar er missen nog twee sterke schakels. Ramona denkt zeker dat Bronno en Cees een sterke aanvulling kunnen zijn. Cees en Bronno lachen. ''Wat vinden jullie ervan'', vraagt Bas. Cees zegt niet zo goed te weten wat hij ermee moet. ''Je weet dat we elkaar niet zo goed liggen en dat heeft zijn redenen''. Daarom houd Cees zijn afstand. Bepaalde dingen vind hij echt niet kunnen. ''Leading bij example''. Daar hoort een bepaald gedrag bij en Bronno vertoont nu gedrag wat Cees onacceptabel vind. Dat moet dus eerst opgelost worden voordat hij overgaat tot een pact met iemand waarbij hem dat dwars zit. Cees ziet dus sowieso een obstakel.

''En als ik nu naar buiten loop? Jullie met zijn drieën'', vraagt Bronno. ''Dan komt het volgende punt aan de orde. Ik ben benieuwd hoe je je dat voorstelt. We zitten hier met een groep, ja jeetje. We moeten verder, er moeten dingen anders, maar wat dan? Welke stappen ga je zetten. Hoe vul je dat in. Krijg je volgers''. Cees voorziet weerstand. Ramona en Bas zijn het er mee eens. Dat komt er zeker. ''Er zijn opeens mensen die je acht maanden niet hebt gezien. Met name Rob die opeens ander gedrag vertoont. Die er op uit is een andere rol te spelen'', aldus Cees. Ramona denkt dat Cees een sterke factor is in het kwartet. Hij wil niet alleen een boekhoudertje zijn dat heeft hij vanaf het begin gezegd. ''De stoffige boekhouder. Alsjeblieft niet nee. Dat zie ik helemaal niet zitten. Dat vind ik niets''. Ramona laat weten dat Ivan het ''fucking goed'' gedaan heeft. ''Respect voor die man. Bepaalde leiding gepakt'', maar Ramona vind niet dat er op dezelfde methode doorgepakt moet worden door een aangewezen persoon. ''In je eentje sta je hier sowieso zwak'', is Bas van mening. ''Dat zeg jij'', reageert Bronno. ''Als één iemand iets zegt en de hele groep is tegen dat is lastiger dan wanneer je iets zegt en drie het er mee eens zijn'', aldus Bas. ''Er zijn een paar mensen, dat zie je heel duidelijk. Dat is ook min of meer gestuurd door Ivan. Victoria en Rob. Victoria was heel close met hem. Ze hebben veel met elkaar gesproken. Er was een bepaalde klik. Daar is ook van alles in adviserende sfeer naar toe gegaan. Dat zie je ook aan de manier van opstellen, praten enzovoort. Je moet ontzettend oppassen. Je moet heel diplomatiek doen anders krijg je vanuit die hoek onwijs veel weerstand'', aldus Cees.

Bas ziet Victoria als luisterend oor. Iemand die geen mening en geen oordeel heeft. Dat zegt ze zelf tenminste. ''Victoria staat er veel tactischer in dan wij allemaal en heeft wel degelijk een mening'', is Bronno van mening. ''Ze houd hem voor zich'', vult Cees aan. ''Ze speelt hem wel uit. Ook als het nodig is. Ze stuurt mensen in haar mening'', aldus Bronno. Cees wil weten wat de ideeën en plannen zijn. ''Dat hebben we nog niet. Daar zijn jullie voor. Jij bent van de finance. Jij kan er voor zorgen dat er minder uitgegeven word. [...] De kleintjes maken wel uit'', aldus Bas. Ramona kan makkelijk akkoord gaan met hoe het nu gaat, haar doelen verwezenlijken, maar ze is niet gekomen om de makkelijke uitweg te kiezen, dus ze wil kijken hoe het ook kan. Waar zij zich aan stoort is dat ze nu al merkt dat mensen gaan bepalen wat iemand wel of niet mag. ''Gister bepaald iemand die denkt de leiding te hebben. 'Ik wil in de merchandise geen truien met namen meer hebben. Alles moet bedrukt worden met Utopia. Het plan wat jij uitgeschreven hebt gaat niet door want dat wil ik niet'. Dat was Rob'', aldus Ramona. Daar gaat ze niet mee akkoord. Ze vind dat irritant. Als ze er mee akkoord gaat zal haar kunst altijd ondergeschikt zijn aan alles wat er speelt. Ramona vind dat theater net zo belangrijk is als geld verdienen. Het gesprek gaat nog een lange tijd door. We hebben veel mee getypt en om te voorkomen dat dit bericht oneindig word besluiten we alleen de interessante dingen nog mee te typen. Zo vind Bronno dat Ramona met veel komt, maar dat ze dingen niet af maakt. Hij noemt haar een sloddervos. Heel enthousiast, maar nooit gericht of rechtstreeks. Ze gooit dingen open in de groep, spreekt mensen niet persoonlijk aan. ''Hoe zie je jezelf als leidinggevende als je zelf nog veel steken laat vallen''. Voor ze ergens klaar mee is is ze al weer met het volgende bezig. ''Je bent een warhoofd wat dat betreft''.

Op de andere stream zien we Gert-Jan om kwart over vier de hot tub schoonmaken. In de wellness is Bronno ondertussen over de badkamer begonnen. Waarom hij wil dat er ook aan invaliden gedacht word. ''Voor invaliden is er een voorziening net buiten de poort'', laat Cees weten. Er volgt een streamlock. Even later is er weer een discussie over het drankgebruik van Bronno. Cees vind het onacceptabel, al is het maar één fles. Bronno vind het dan ook onacceptabel dat Cees elke keer naar buiten gaat voor een shagje. Bronno vraagt of Cees hem al een keer betrapt heeft op raar gedrag na drinken. ''Ja, ook in je uitspraken'', reageert Cees. Cees heeft geen moeite met een glas alcohol per dag, maar elke dag meer dan een fles weg drinken. Cees weet te vertellen dat Bronno elke dag gedronken heeft op één dag na, maar volgens Bronno moet Cees dan toch beter op letten. Cees begint even later ook nog even te mopperen over dat zelfs de dames van de samenleving niet schoonmaken. Het irriteert hem mateloos. Het klagen erover houd hij gewoon vol. Het boeit hem niet wat voor consequenties dat heeft. Als hij dat niet meer doet ebt het weg. ''Je moet ook ergens voor staan. Bam er in, kan mij het schelen. Ik heb er al een paar keer voor op de bank gezeten. Cees zeurt dan'', aldus Cees. Bronno vraagt of hij al eens een andere aanpak heeft geprobeerd. Nee, en dat wil Cees ook niet.

Vervolgens is er niet veel later weer een woordenwisseling tussen Cees en Bronno. Bronno komt volgens Cees namelijk elke keer terug op dingen die al lang geleden gebeurd zijn. Dat slaat nergens op en het heeft geen nut om dingen nog eens op te rakelen. Dat vind Cees bijzonder flauw. Hij lijkt even te vergeten dat hij dat zelf ook altijd doet. Het handdoeken gebeuren en hoe hij behandeld is krijgen we namelijk ook elke keer opnieuw te horen. ''Je komt er steeds op terug. Ik wil het er niet over hebben Bronno'', aldus Cees. ''Jij wijst me wel elke keer op flessen drank die ik drink'', reageert Bronno. Cees schiet meteen in de verdediging.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.