Bas: ''Kijk even wie het zegt. Viswijf'' ~ Utopia Gekte

3/05/2016

Bas: ''Kijk even wie het zegt. Viswijf''

''Als hij niet uit kijkt word hij versierd hoor door haar''

Dominique is dus al een tijdje bezig om het haar van Ramona te stijlen. Michael neemt het om tien voor half tien over zodat Dominique en Bas kunnen gaan sporten. Ramona's haar is dan al bijna klaar, dus Michael hoeft niet zoveel meer te doen. Om half tien zien we Dominique en Bas op het rokersbankje. ''Laten we maar gaan roken. Ik weet ook niet wat ik hier mee moet'', horen we Dominique zeggen. Ze heeft Bas blijkbaar vertelt over het vide gesprek. Bas vind het niet erg als Dominique vast bij hem in de caravan komt slapen, maar hij vind het vervelend dat ze dan haar plekje kwijt raakt in de loods. ''Ik ook'', reageert Dominique. ''Bas zendercheck'', word er om geroepen. Ze roken en mogen dus niet praten. Dominique vraagt zichzelf even later af of het een kwestie is van met elkaar mee denken, elkaar de ruimte geven of een kwestie van eigen egoïsme. ''Gewoon kinderlijke jaloezie'', aldus Bas. ''Als het huisjes ding gewoon was doorgedrukt was dit probleem er niet. Dan had ik een huisje waar mijn bed stond, waar ik niet sliep'', laat Dominique weten. ''Maak je niet zo druk'', aldus Bas. ''Jawel, het speelt en moet opgelost worden. [...] Het is geen kinderlijke jaloezie want Rowena kwam er ook mee en ze hebben wel gelijk dat ik heel erg door het stof moest gaan om mijn plek op de vide terug te krijgen. Ze zei ook 'Ik stond er echt niet achter dat je terug kwam. De vide was echt voor jou gesloten''. Dominique lacht. Bas omhelst haar. ''Kijk even wie het zegt. Viswijf'', aldus Bas. ''Maar wat moet ik nu doen. Als ik nu zelf het heft in handen ga nemen... Ik doe het nooit goed'', reageert Dominique. ''Hoezo doe je het nooit goed'', vraagt Bas. Omdat Dominique echt niet weet wat ze nu moet doen. ''Je moet voor jezelf kiezen'', vind Bas. ''Ik snap het niet. Of ik nou in dat bed lig of niet. Scheelt het nou zoveel of ik daar nou slaap, of mijn aanwezigheid zo boeiend is. Maakt het echt zoveel uit''. Als ze dan 's ochtends kleding uit de kast pakt voelt ze dat ze weg gekeken word. ''Sorry dat ik jou hier mee belast, maar ik weet niet met wie ik er over moet praten. Laten we gaan sporten'', aldus Dominique.

''Wat is er Ceessie'', vraagt Bas als ze Cees tegen komen. Cees moet zo hard lachen. Er zitten er twee de hele tijd te borrelen (Cemal en een bezoekster) ''en elke keer komt hij er tussendoor (Bronno) Wat een drama. Daar ga ik echt niet tussen zitten hangen. Als hij (Cemal) niet uit kijkt word hij versierd hoor door haar. Sandra, Cemal. Zij is bijna veertig. Dat ziet ze wel zitten hoor'', aldus Cees. Bas besluit meteen even door te lopen naar het kantoortje waar Rowena en Gabriëlle zitten. ''Waarom moet Do weg van de vide'', vraagt hij. ''Ze slaapt toch in de caravan'', reageert Gabriëlle. ''Hoe heeft ze het gebracht want dit is niet wat ik gezegd heb hoor'', laat Rowena weten. ''Het is belangrijk dat ze een plek heeft in de loods'', vind Bas. Het is volgens Rowena alleen zo dat ze extra ruimte waarderen. Het is aan Dominique om wel of niet te gaan. ''Ze is toch elke dag daar, wat maakt het dan uit'', aldus Rowena. ''Ze is vijf minuten op haar bed om even bij te komen. Waarom kom je dan met zo'n attitude'', vult Gabriëlle aan. ''Ik vind het vervelend wat er gezegd is'', laat Bas weten. Rowena en Gabriëlle vinden dat Bas eerst had moeten vragen hoe en wat. ''Ze moet helemaal niks. We zaten te bedenken dat het fijn is als er meer ruimte is'', aldus Rowena. ''Het gaat puur om de ruimte, niet om haar'', vult Gabriëlle aan. ''Ze moet niks, dat is één ding dat zeker is en dat weet ze ook hoor. Is ze er droevig om? [...] Waarom'', vraagt Rowena. ''Omdat ze toch gewoon een plek in de loods wil hebben'', antwoord Bas. ''Om zich terug te trekken'', reageert Gabriëlle. ''Ze hoeft er toch niet droevig om te zijn. Er is toch niks ernstigs'', aldus Rowena. Op dat moment komt ook Gina er bij. ''Waarom komt ze niet naar mij toen dan'', vraagt Gina zich af. En Gabriëlle snapt het stukje terug trekken niet. Gina legt uit dat ze weinig ruimte hebben enzovoort. ''Zoveel bedden hebben er altijd gestaan'', reageert Bas. ''Nee'', antwoord Gina. ''Elke keer gerommel op de vide is niet fijn en we vinden het allemaal fijn om meer ruimte te hebben. Ze wilde bij ons SLAPEN'', aldus Gina. Ze hadden besloten dat er niemand meer de vide op mocht. Ze hebben toen uiteindelijk toch gezegd 'joh kom maar terug'. Het ging echt om het slapen volgens Gina en nu is het alleen om een plekje om zich terug te kunnen trekken.

Gina vind het het niet waard dat als ze haar bed uit stapt ze meteen in Rowena's bed staat of dat ze op moet passen dat ze haar hoofd niet stoot, voor twee nachten in een maand dat Dominique er slaapt. ''De vide is heel krap en ziet er heel rommelig uit. Eén bed maakt heel veel ruimte'', aldus Gina. Ze ziet Dominique niet vaak op de vide en zelf is ze er regelmatig. Ze is voor iets anders naar boven gekomen en het geeft Gina een nare bij smaak als het alleen is voor als het fout gaat. Gina vind het ook jammer. ''Laat haar dan naar me toe komen. Je moet ons ook begrijpen als er een bed staat voor niets. Het gaat niet om Do en als ze niet weg wil prima. Het was een vraag, niets meer of minder'', aldus de dames. ''Het komt wel goed, ik ga sporten'', laat Bas weten. Als Bas weer weg is komt hij Dominique tegen. Dominique vind Bas heel lief, maar vind het lullig dat hij haar brandjes moet blussen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.