Arjuna vertelt bewoners dat hij Hodgkin, klier kanker heeft ~ Utopia Gekte

3/24/2016

Arjuna vertelt bewoners dat hij Hodgkin, klier kanker heeft

Rowena in tranen

We zijn wat laat vandaag met onze berichtgeving, maar gaan weer hard aan het werk vanaf nu. We gaan terug naar het begin. Vanochtend om half acht zien we Rowena en Gabriëlle een kist naar de wellness tillen. Waarom is onduidelijk. Om acht uur zien we Cemal bij de koeien en om kwart over acht zien we Gert-Jan achter de computer zitten. Arjuna komt zo, maar Gabriëlle heeft echt geen zin om te sporten. Ze heeft acht maanden elke dag gesport en wil nu gewoon niet meer. Ramona zegt dat ze druk is geweest en daarom niet gesport heeft. Bronno maakt nog snel de vloer schoon voor de weegschaal neergezet word. Ramona is weer aardig wat afgevallen. Rowena is aangekomen. Dat ziet ze aan haar buik zegt ze. Gabriëlle wil niet op de weegschaal. Ze denkt dat ze aangekomen is. Ze gaat dus ook niet op de weegschaal. Ze belooft volgende week op de weegschaal te gaan. Arjuna vraagt daarna of iedereen even aan de picknicktafel wil gaan zitten. Hij vertelt vervolgens dat hij ziek is, maar dat hij zich goed voelt. Hij voelt zich niet ziek, maar heeft al zijn klanten het slechte nieuws al vertelt en omdat hij ook goed met de Utopianen om gaat wil hij het hun ook vertellen. ''What the fuck'', reageert Ramona. ''Hoe voel je je nu'', vraagt Rowena. ''Ja wel goed nog'', reageert Arjuna. Hij moet acht maanden lang over twee weken aan de chemo. Hij heeft Hodgkin kanker. Klier kanker. Hij is altijd positief. Rowena moet huilen door dit nieuws en veegt wat tranen weg. Het stond niet op de planning, benadrukt Arjuna. Hij knuffelt Rowena. Zijn bloedblaasjes waren heel erg om laag gegaan. Toen was hij de week erna nog in Utopia. Zoiets staat ons inderdaad nog bij dat hij dat toen vertelde. Dat was door een medicijn wat hij toen kreeg. Meestal is de oorzaak kanker, maar hij voelde zich fit. Ze wilden een klier verwijderen en de dag van de operatie dacht hij 'ik ga niet in mijn lichaam laten snijden. Ik voel me gewoon fit'. Bronno is opeens ook emotioneel. Hij vertelt dat in zijn post ook een jongedame schreef die zeer snel heen gaat.

Arjuna hoorde het en dacht 'waar slaat dit op''. Hij geloofde het nog niet en zijn vader ook niet, maar hij moet wel iets doen. Nu is het in werking gezet. Hij is van plan alles te gaan filmen/vastleggen. Hij wil bezig zijn en laten zien dat je ook positief kan blijven. ''Je bent zo jong en fit en bezig met je lichaam en dan toch werkt er iets tegen. Dan besef je ga leven''', aldus Rowena. ''Als dat mijn destiny is om dat over te brengen is dat prima. Er is geen oorzaak voor deze vorm. Slecht eten of iets. Maar ik wil toch overbrengen, wees goed en zuinig op je lichaam. Iedereen doet altijd moeilijk over te zwaar of te licht, maar maak er gewoon wat van'', aldus Arjuna. Na een behandeling van 8 maanden herstelt 85% van de gevallen gewoon. Hij kon kiezen voor een lichte behandeling of een zware behandeling en heeft voor de lichte gekozen. Hij gaat het wel aan zijn lichaam merken. Er is een grote kans dat hij zijn haren kwijt raakt. Je kan heel ziek worden en meestal is de verwachting... Vrijdag heeft hij tien uur aan het infuus gelegen en meestal heb je 's avonds dan koorts. Dat had hij niet. Het is een voordeel dat hij heel fit is. Dat gaat bijdragen aan het herstel, maar het is wel bizar. Hij realiseert het nog niet en werkt nog gewoon. ''Kunnen we niks voor je doen'', vraagt Gabriëlle. ''Trainen'', reageert Arjuna. Gabriëlle vind het fijn dat hij het deelt. Arjuna wilde het hun ook vertellen, maar was er nog niet mee bezig. Niet iedereen wist het al, dus hij kon het vorige week nog niet vertellen. ''Beterschap en we leven echt met je mee. Het motiveert ons om snoeihard te werken'', aldus Rowena.

Arjuna laat weten dat hij er speciaal voor Ramona is. Even later zien we Ramona, Rowena, Gert-Jan, Gabriëlle en Cemal dan ook sporten onder leiding van Arjuna. Ramona en Gabriëlle zeggen elke dag om tien uur te gaan sporten. Gabriëlle zou niet gesport hebben omdat ze niet kon douchen. Bronno brengt even later om tien voor half elf Dominique op de hoogte van het slechte nieuws. Onder andere Dominique, Bas en Cees waren er niet bij toen Arjuna het nieuws vertelde. Dominique en Bas lagen nog te slapen en Cees was weg (naar de dokter?) Dominique vraagt of het te genezen is. En benadrukt dat het leven niet stopt als je Kanker hebt. Je moet door. Om tien over half elf vertelt Arjuna het nieuws ook aan Cees. Arjuna komt als het goed is donderdag gewoon weer. We wensen hem heel veel sterkte en beterschap.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.