''Als hij streken gaat leveren pak ik hem drie keer zo hard terug'' ~ Utopia Gekte

3/01/2016

''Als hij streken gaat leveren pak ik hem drie keer zo hard terug''

Komt er een nieuwe badkamer met een bad?

Om tien voor half twaalf zien we Rob en Dominique in gesprek op de vide. Omdat we het gesprek tussen Gabriëlle en Bronno volgden hebben we een deel gemist, maar meestal vertelt Dominique toch wel dezelfde dingen dus we beginnen gewoon vanaf waar we in het gesprek komen. Rob zegt dat Dominique alsnog het gesprek met Michael aan moet gaan, maar gewoon op haar manier. Dat recht heeft ze. ''Hij is nu aan het sporten'', laat Dominique weten. Straks hebben ze ook nog een centraal, misschien daarna. Dominique denkt dat hij er geen behoefte aan heeft aangezien hij er gister niet op terug is gekomen. Meer dan dit kan ze niet doen. Niet iedereen kan haar mogen. Even later laat ze weten dat het ook vervelend is om je constant te moeten verantwoorden voor wie je bent. ''Dat hoeft ook niet'', vind Rob. Maar voor haar eigen ontwikkeling is het goed om de confrontatie een keer aan te gaan. Dominique is bang dat straks niemand haar meer aardig vind. ''Maak je daar niet druk om. Sowieso bij mij en Victoria kan je niet stuk'', aldus Rob. Rob denkt dat Bronno ook nog door de mand gaat vallen en daar is Dominique ook bang voor.

Dominique wil af van de schaamte voor zichzelf. Ze is blij dat ze bewust is van wat ze wil en wat ze niet wil, maar nu moet ze er naar handelen en merkt ze dat ze struggles heeft. Ook omdat er gezegd is dat ze nep is, niet onzeker is. En Bjorn die haar arrogant heeft genoemd. Volgens Rob is ze zich aan het aanpassen naar een ander en daar gaat ze niet gelukkig van worden. ''Iedereen tevreden en gelukkig maken behalve jezelf. Lekker bezig'', aldus Rob. Dominique laat weten dat het niet te maken heeft met angst voor een confrontatie. Het is meer de schaamte voor zichzelf. ''Waarom zou je je schamen voor jezelf. Je doet niks fout. Zo'n opmerking is vals. Ze zullen niet denken 'oh die Do, maar Oh die Michael'. Hij scoort er geen punten mee'', aldus Rob. Dominique laat weten dat Bronno de caravan wil beplakken met een grasmat en dan mensen voor geld er gele bloemetjes op wil laten pinnen. Dat geld gaat dan naar ''het Bronno en Bas fonds'' om streken uit te halen. Dominique kreeg daardoor het Terror Jaap idee. ''Als hij streken gaat leveren pak ik hem drie keer zo hard terug. Bij hem zie je ook zo duidelijk het masker. Hij is lief, maar heel groot natuurlijk. 'Ik ben Bronno'', aldus Rob. Rob vertelt dat hij zijn familie bezoek weer heeft aangevraagd. Ook met twee kleintjes erbij. Tegenover hun voelt hij zich schuldig dat hij weg is gegaan. Dit doet hij voor zichzelf, net als de reizen die hij eerst maakte. Het enige verschil is dat ze nu mee kunnen kijken.

Om tien voor twaalf komt er een auto met twee mannen van ''Tegels, Sanitair'', het terrein op. Ivan en Cemal helpen met uitladen. Binnen aan de picknick tafels leggen ze uit wat ze zijn en wat ze doen. Ze verkopen tegels en sanitair online en in drie winkels. Ze zijn begonnen in 2008 en het gaat nu super goed. Het plan word doorgenomen en ze nemen een kijkje in de kapsalon en bij de douches. De bewoners moeten wel een stukje ruimte van de kapsalon opofferen. Ivan lijkt tevreden. De mannen gaan een offerte maken en opsturen en daarna komen ze graag langs om het te leveren. ''Zo spoedig mogelijk'', laat Cemal weten. ''Ja, als ik de vloer zie'', reageert de man. Cemal zou ook nog wel lampjes bij de spiegels willen zien voor als 's avonds het licht uit gaat. Ze krijgen ook een thermostaat voor het bad. ''Als het vies is kan je nog even naspoelen''. Ivan is heel erg benieuwd. De mannen kunnen snel leveren, hebben veel op voorraad. Als de bewoners vandaag akkoord geven hebben ze het binnen een paar dagen binnen. Ivan moet het alleen nog even aan de groep voorleggen. ''Super tof dat jullie zo snel konden komen'', aldus Ivan. ''Jullie horen snel van ons. Wel thuis'', vult Cemal aan.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.