Alle mannen werken behalve Bas. ~ Utopia Gekte

3/07/2016

Alle mannen werken behalve Bas.

Goedemorgen Utopia.

We gaan eerst nog even terug naar gister avond. Om kwart over tien hadden Dominique en Bronno nog een kort gesprekje. Dominique merkt dat ze iets van haar moeder wil horen. Ze hoopt dat ze deze keer meer schrijft. De vorige keer was ze zo door haar post heen en wilde ze meer. Dominique kreeg post en had daarvoor helemaal geen heimwee, maar toen haar post kwam opeens heimwee als de malle. Dominique denkt dat haar moeder elke avond de stream aan heeft. Bronno laat ook nog even weten dat hij met pijn in het hart Victoria in zou ruilen voor Nicoline omdat hij daar heel nieuwsgierig naar is. Volgens Dominique zou hij Nicoline dan beter in kunnen ruilen met een andere bewoner aangezien ze denkt dat Victoria en Nicoline wel goed samen zullen kunnen. Maar dat ziet Bronno niet zitten. ''Dan had ik huilend naar huis gegaan. Twee van zulke mooie mensen had ik niet aangekund''. Even later laat Bronno in een gesprek met Ivan weten dat hij wel mee zou willen doen met de Ramadan. Of nou ja het een week proberen. Hij weet niet of het hem lukt. Vooral het feit dat je overdag geen water mag drinken lijkt hij lastig te vinden. En met het Suikerfeest zou hij niet meedoen want dat is slecht voor hem. Tijdens de momenten om te bidden zou hij best op een kleedje willen zitten en willen buigen, maar dan in de kleermakerszit en niet op zijn knieën.

Op wat wrijfbewegingen tussen Bas en Dominique na is er verder niks bijzonders gebeurd vannacht. De bewoners lagen vroeg op bed want vandaag is een belangrijke dag. De bouw van de badkamer is nu 'officieel' begonnen, zoals de planning was. Wonder boven wonder staan de meeste Utopianen nog eerder op dan ik. Mag ook weleens gezegd worden. :-) Benjamin, Rowena, Ivan, Bronno, Cees, Cemal, Rob, Bjorn en ga zo maar door. Met name de mannen zijn dus wakker om aan de slag te gaan. Althans, een aantal zijn niet vooruit te branden. Laten we positief blijven en vooral kijken naar wat er wél gedaan wordt. Of word. Of wortel.

De huidige douches en toiletten worden als eerst uit elkaar gehaald. Gisteravond waren ze al begonnen met de demontage van de douche. En deze ochtend zien we Bronno in zijn trippelstoel met de boormachine aan het werk gaan. Anderen staan er een beetje naar te kijken zonder ook maar een klein beetje hulp te geven. Zodra iedereen een ontbijtje, koffie en/of een sigaret op heeft komt er pas echt schot in de zaak. Eindelijk weten ze weer samen te werken als een team. En het schiet dan ook een stuk sneller op allemaal. De enige man die lang en breed in zijn bed blijft liggen is Bas. Dat zal zijn populariteit - die al een tijd dalende is - vast geen goed doen. Pas na 10 uur 's ochtends komt Bas de loods binnen wandelen. Dan is het al te laat om je nog te kunnen wassen. Dit terwijl Dominique vannacht al aan Bas liet weten dat hij stinkt. Bas en Do staan op
Ontbijten
BB gasten nemen afscheid
De barbier komt binnen
Barbierscursus [deel 1]
Barbierscursus [deel 2]
Row en Gabs plannen de bruiloft
Gina heeft weer klanten
Bronno maakt een plankje voor zijn bed
Dominique en Benjamin op het rokersbankje
Je kan toch niet zo'n serieus liedje verkrachten?
Ivan en Rowena achter de PC
Etenstijd groep 1
Etenstijd groep 2
Ivan en Bronno over de verbouwing
Bronno, Bas en Do op de bank
Bas en Do op het rokersbankje over mediteren
Cees en Ramona
Pillowtalk
Ivan en Gina over vechten
Bas en Do in de caravan

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.