''Af en toe loop ik aardig op mijn tenen bij je'' ~ Utopia Gekte

3/15/2016

''Af en toe loop ik aardig op mijn tenen bij je''

''Invalide slaat bejaarde''

Bronno zien we deze avond even met Bas praten in de horeca keuken. Bronno zegt zich genaaid te voelen. Hij heeft er veel struggle mee. "De story of my life''. Niet alleen die van hem volgens Bas. ''Je bent hier niet alleen voor jezelf''. Bronno weet het. ''Dan gaan er rake klappen vallen'', aldus Bronno. ''Ik ben benieuwd'', reageert Bas. ''Het kan nog wel eens heel raar gaan lopen dan. Ik vind dat je eerst iedereen een kans moet geven voor je gaat blazen dus ik moet sowieso een tijdje op mijn tenen blijven lopen. Wachten totdat het af is om mijn gelijk te krijgen. Maar ik heb er geen vertrouwen in'', aldus Bronno. ''Het erge is dat ik er hoofdverantwoordelijk voor gemaakt word'', vind Bas. ''Jij moet je niet schuldig voelen. Jij maakt het af, jij bent niet begonnen. Jou valt niks te verwijten'', aldus Bronno. ''Het is gewoon dubbel om er aan te werken'', laat Bas weten. ''Het is niet dat je alles voor niets doet'', reageert Bronno. Bas was niet bij de voorbespreking. Ze hebben het hier over de nieuwe badkamer. Die zou aangepast worden aan Bronno's handicap, maar blijkbaar is daar toch geen rekening mee gehouden. Om vijf voor tien zitten Rob en Victoria met elkaar te praten op het rokersbankje. Rob is boos op Bas. Het liefst gooit hij hem met caravan en al over het hek heen, zo boos is hij. Hij vind het vervelend dat hij met die koekenbakker nog een badkamer moet bouwen. Victoria wil het laten voor wat het is vanwege Ivan, maar daarna gaan ze korte metten maken met Bas.

Op datzelfde moment zien we Bronno met Cees praten in de horeca keuken over problemen tijdens de kroegavond. ''Ik werd bij mijn kladden gegrepen, moest stoppen met dansen. Ik was teleurgesteld, het publiek was teleurgesteld..'', Bronno kan niet uitspreken. ''Nee joh, overdrijf niet zo. Je overdrijft in overtreffende trap. Er was geen enkele reden om er in paniek heen te rijden. Overbodig want ik kwam er net aanlopen. Op het moment dat je die vrouw te woord stond stond ik al bij de kassa'', reageert Cees. ''Het was geen vrouw, het waren twee jongedames. Dat was een ander moment'', laat Bronno weten. ''Nee het was hetzelfde moment. Het was helemaal niet nodig'', blijft Cees van mening. ''Ik vind sowieso dat geld in een kassalade hoort en niet open en bloot voor de grijp'', aldus Bronno. ''Hou op met me. Er staat een camera'', reageert Cees. Er volgt een streamlock. ''Doe ik het honderd keer'', horen we Cees vervolgens zeggen. ''Hoop doet leven'', reageert Bronno. Cees zien we even een blik in de camera werpen. ''Als het maar niet je laatste hoop is'', reageert Bas. ''Hoppa'', horen we Cees zeggen. ''Eigenlijk willen jullie toch hetzelfde'', vraagt Ramona. ''Geen idee wat Cees wil'', reageert Bronno. ''Ik heb in ieder geval gehoord wat jij wil'', laat Cees weten. ''En dat is'', vraagt Bronno. ''Er is mij ter oren gekomen. 'Ik kan nog wel invalide zijn, maar één ding zal ik je beloven. Ik zal hem de poort uit krijgen'. Dat klinkt ook heel aardig'', aldus Cees. Bronno ontkent. ''Nee hoor, ik heb alleen gezegd dat ik je over mijn schouder wou hangen en over de poort wou gooien. Dat is wat anders. Daar lieg ik geen woord over'', aldus Bronno. Cees vraagt zich af waarom hij dat dan niet rechtstreeks tegen hem zegt. Bronno had er nog geen tijd voor gekregen.

''Af en toe loop ik aardig op mijn tenen bij je'', laat Bronno weten. ''Dat zou ik niet doen'', reageert Cees. ''Dat begin je toch te merken dat ik dat minder doe'', aldus Bronno. Cees zegt van niet. ''Voor de rest vind ik je nog steeds een mooie vent en als je zit te jammeren in bed zit ik weer aan je bed om je te helpen. Zo ben ik'', laat Bronno weten. ''Dat is toch mooi'', reageert Cees. Bronno vertelt over zijn opmerking dat dat de makkelijkste oplossing zou zijn. ''Dan zijn we er vanaf. De één zegt 'ik sla hem voor zijn harses'. Dat zou ik niet terecht vinden. Dan kan je beter over mijn schouder over het hek heen. Dan zijn we van je af'', aldus Bronno. ''Zo zwaar ben ik niet'', reageert Cees. ''Als we dat met Ramona doen dan moet ik toch even wat anders bedenken'', laat Bronno weten. ''Nou joh. Word ik er weer bij gehaald. En dan vind ik je een zwakkeling, Bas kan dat wel'', aldus Ramona. Bronno laat weten dat het niet over haar gewicht gaat, maar omdat hij dat niet met een vrouw kan. Als Bas ooit een opmerking over Ramona's gewicht maakt zal Bronno het voor haar opnemen. Al vind hij dat hij zelf dat soort opmerkingen wel kan maken omdat hij zeven keer XL nodig heeft en Bas alles kan dragen. Ze komen al snel weer terug op het onderwerp Cees en Bronno. ''Jullie zijn allebei eigenwijs en koppig'', is Bas van mening. ''Cees zit vreselijk in mijn aura. Daar word ik hor en dol van'', laat Bronno weten. Bronno vind zijn opmerking kunnen. De opmerking over op zijn schouder en over de poort. Zeggen dat je hem slaat vind hij niet kunnen. ''Dan haal je wel de krant. 'Invalide slaat bejaarde'', grapt Bas. ''Hou toch op. [...] Dat kan je toch ook niet maken'', aldus Bronno.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.