''Zo wat een irritatie over Wim ineens'' ~ Utopia Gekte

2/17/2016

''Zo wat een irritatie over Wim ineens''

Bas wil vol op Wim stemmen

Goedemorgen op dag 778 van het Utopia avontuur. Alle bewoners slapen nog dus laten we eerst even terug gaan naar gister avond en vannacht. Om kwart voor twaalf zien we Dominique en Bas in de caravan. Dominique geeft Bas een rug massage en terwijl ze dat doet hebben ze een gesprek over de stemming. Bas denkt drie stemmen aan Wim te gaan geven. Hij heeft het idee dat Wim naar huis wil. Dominique dacht juist dat Wim niet meer naar huis wilde. ''Je wil er drie aan hem geven? Dat is wel veel hoor. Dan zeg je eigenlijk ook 'ik wil je hier niet meer hebben'. Van wie verwacht jij stemmen te krijgen'', vraagt Dominique. ''Van Wim en misschien van Gina'', antwoord Bas. ''Hoezo van Gina'', wil Dominique weten. ''Daar heb ik al vaker stemmen van gehad''. Dominique vraagt verder naar de reden. ''Dat we te weinig praten'', antwoord Bas. ''Mag je haar niet'', vraagt Dominique dan. ''Nou dat is het niet. Het is gewoon dat we echt heel verschillend zijn. Het komt er gewoon niet van en misschien krijg ik ook wel een stem van Victoria'', aldus Bas. ''Nee ik denk niet dat je daar een stem van krijgt''.

Dominique zelf gaat een stem aan Bjorn geven. ''Als je meer praat over thuis dan over hier, dan hoef je hier niet meer te zitten''. Ook denkt ze er aan om Wim een stem te geven want als ze hem vraagt om hulp en hij antwoord ''Nee het is zondag'' dan vind ze hem echt een kwakzalver. Maar ze kwam ook bij Michael en Rowena terecht. Ze voelt zich bij hun gewoon niet op haar gemak. Van Michael heeft ze te horen gekregen dat hij haar een waarschuwingsstem wilde geven en daardoor voelde ze zich onder druk gezet. Dat hij vervolgens zegt dat ze een tweede kans van hem krijgt terwijl ze niet eens een eerste kans heeft gehad. Ze houd er niet van en vind het raar. En toen ze hem confronteerde was hij tegenstrijdig in zijn woorden. Dat vind ze apart. En wat betreft Rowena. Ze vind haar af en toe hele respectloze acties hebben. ''Welke dan'', vraagt Bas nieuwsgierig. ''Dat doet er verder niet toe. Ik kan haar niet peilen. Ik vind haar soms te aanwezig en als ik een gesprek met haar heb moet het altijd over Rowena gaan. [...] Je leeft in een groep en kan ook kijken hoe het met een ander is en dat krijg ik niet echt van haar terug. [...] Ik snap dat ze hier is om een podium te pakken en te shinen, maar je moet het wel doen met de mensen die hier zijn. [...] Een manier om te leren van elkaar, maar ik vind geen opening bij haar''. Dominique snapt dat Rowena een vriendin van Bas is en dat Bas haar beschermt maar één op één ziet ze een heel ander gezicht. In groepsverband vind Dominique het veel minder chill. Ze krijgt er geen hoogte van.

Maar Dominique twijfelt want ze vind Michael ook wel weer heel lief. Soms pakt hij dingen niet heel handig aan maar haar stem op Bjorn staat al vast. Ze kan er alleen niet drie aan Bjorn geven. Wim vind ze ook wel echt een schat. Bij Wim voelt ze zich wel honderd procent op haar gemak. Cees zou ze echt geen stem geven want ze weet dat hij er veel gaat krijgen. Bas denkt van niet. Zeker nu hij de financiën op zich heeft zit hij wel redelijk save. Bas stemt op wat voor toegevoegde waarde iemand voor Utopia heeft en of ze wat hebben gedaan met stemmen van de vorige ronde. ''En Wim heeft niks gedaan'', vraagt Dominique. ''Als ik je drie stemmen geef en tegen je zeg dat ik alleen maar een bardienst en bouwer in hem zie en vervolgens na vier maanden tijd is het enige wat hij heeft neergezet een bar. Ja sorry hoor dan luister je gewoon niet naar mijn stemmen. [...] Hij voegt geen daad bij woord'', aldus Bas. Dominique denkt dat ze een grote bank krijgen, maar Bas denkt het niet. ''Ik denk dat ik er ook op kom te zitten'', aldus Dominique. Bas reageert daar niet op, maar gaat verder over Wim. ''Hij heeft altijd gezegd dat hij in zijn hoek zou blijven en nu is hij opeens weg. Zeg dan gewoon dat je niet mee wil doen aan de huisjes'', aldus Bas. ''We zien het wel'', laat Dominique weten. Ze vind het niet leuk, maar het hoort erbij. ''Zo wat een irritatie over Wim ineens''. Dominique denkt dat ze heel erg kunnen gaan schrikken van de stemmen van Victoria en Ivan. Ze denkt dat die twee in dezelfde richting gaan. Ze is benieuwd. Bas zou ook nog kunnen verdelen. 1 aan Wim, 1 aan Rob en 1 aan Benjamin. Dominique snapt Michael soms niet. Hij zegt soms dat hij denkt dat hij niet lang meer blijft. Er volgt een streamlock. Dominique zou dan ook vertrekken, ze gaat daar niet ongelukkig zijn. Vooral 's avonds vind ze het lastig. Dan ligt ze daar in haar eenpersoonsbed. 's avonds kan ze haar draai niet vinden.

Op datzelfde moment voeren Cemal en Gina op de vide ook een gesprek. Omdat we het gesprek tussen Bas en Dominique hebben gevolgd hebben we een groot deel van het gesprek tussen Cemal en Gina gemist. We krijgen wel nog mee dat Cemal zes maanden in een kapsalon heeft gewerkt. Hij wilde vroeger kapper worden. Gina gaat in Utopia in principe voor 7 september als vertrek datum, maar als ze dan niet gaat trekt ze het gelijk door naar het einde van het jaar. Eerder vertrekken is voor haar geen optie. ''Als ik word weg gestemd blijf ik gewoon. Ik keten mezelf vast'', aldus Gina. Cemal heeft ondanks dat hij er pas is wel al nagedacht over zijn familiebezoek. Zijn vrienden wil hij van de zomer uitnodigen en zijn familie met de feestdagen. Gina heeft nog één bezoek en wil die ook weer van de zomer laten komen. ''Drie uur is wel echt weinig hoor. Hun kunnen jou wel zien, maar wij hun niet'', aldus Cemal. Zijn vrienden zijn voor hem als familie. Hij ziet ze normaal dagelijks. Met één vriend doet hij alles samen. Trainen enzovoort. In de caravan is Bas ondertussen weer op Dominique beland. Na wat geknuffel en gezoen besluit Dominique om half één dat het weer genoeg is. ''Ik ben klaar met kroelen dus ik ga''. Daarna verlaat ze de caravan om naar de vide te gaan en daar in bed te kruipen. Daar aangekomen mengt ze zich meteen in het gesprek dat op de vide plaats vind.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.