Wim laat een brief achter, Victoria leest hem voor ~ Utopia Gekte

2/29/2016

Wim laat een brief achter, Victoria leest hem voor

Een lief woordje voor elke Utopiaan

Wim liet vlak voor zijn vertrek een brief achter en vroeg aan Victoria om die voor te lezen aan de groep. Om vijf over half twee keren de bewoners dus terug naar de loods. ''Went het vertrek van mensen'', vraagt Dominique aan Rob. ''Het ligt eraan wie het is'', antwoord Rob. Bjorn zien we samen met Rowena terug lopen. Bjorn laat weten verdrietig te zijn omdat hij verdrietig is. ''Dat mag toch ook, hij was je maatje'', reageert Rowena. Bjorn had niet verwacht dat hij vrienden zou maken die hij in zijn hart zou sluiten en één daarvan is nu weg. Om tien over half twee zit iedereen weer centraal. Victoria gaat namelijk de brief van Wim voorlezen. We hebben zo snel en zoveel mogelijk mee getypt, maar omdat ze best snel praat zullen we vast ook het een en ander gemist hebben. Onderaan vind je een filmpje dus je kan ook gewoon meteen door scrollen en het filmpje gaan kijken. Maar mocht die ooit verdwijnen hebben we het grootste deel van de tekst hieronder staan.

 ''Hallo Utopianen ik ben nu buiten. Ik ga het hier buiten weer opnieuw op pakken. Wel ben ik heel dankbaar dat ik hier heb mogen wonen. Dat ik persoonlijke ontwikkeling heb mogen opdoen. We hebben mooie dingen mogen doen samen. [...] Klaar staan voor een ander, een verwendag. [...] Denk aan de foundation die altijd klaar staat voor een ieder die het nodig heeft. Het inzetten voor goede doelen. [...] De party, het kickboksgala, coverband kink. Live in de loods. De markt heb ik ook altijd met veel plezier gedaan. Het regelwerk vooraf en het werken achter de bar heb ik altijd met plezier gedaan. Ik ben ook heel blij met alles wat ik heb mogen en kunnen neerzetten. De tuinverlichting, het laatste deel Cordwood. De Pui, de nieuwe werkschuur. Het bruin café, de horeca keuken. Ik vergeet veel, er was ook veel klein onderhoud. Ik ben dankbaar voor mijn persoonlijke groei. Ik heb veel gedaan, het was meer dan jullie denken of zagen''. Ook heeft Wim voor elke Utopiaan individueel iets opgeschreven.

Cees ''ouwe brombeer dat je er bent. Heel punctueel, koppig en eigenwijs. Soms is dat goed. Blijf mensen achter de broek aanzitten. Bij mij werkte het wel. Ga door met de finance, je komt er wel''.

Rowena ''We hebben een moeilijke start gehad, maar eigenlijk heb je een klein hartje. Ga die single droppen. Knallen met die shit''.

Michael ''Ik heb niet veel met je gesproken. Je zet je goed in voor de LHBT community, blijf dat doen''.

Cemal ''Ik ken je eigenlijk niet. Maak er een mooie tijd van hier. Ga je hier niet verkopen, dat is heel slecht voor het imago''.

Ramona ''Sport tijger. Blijf knallen in de gym en ga door met afvallen. Weet dat je je er lekker bij voelt. Je theater word ook een succes. Motiveer iedereen, je workshops gaan goed. Laat je stem horen in het centraal''.

Bas ''Ik heb weinig met je gehad hier. Je weinig gesproken gewoon omdat ik er geen behoefte aan had, maar je hebt het wel geflikt hier. Blijf aan Utopia bouwen en blijf jezelf''.

Dominique ''Lief en naïef. Blijf fotograferen, dat doe je echt goed en je groeit. Blijf dit volhouden en blijf trouw aan jezelf. Blijf verder gaan met waar je voor binnen bent gekomen''.

Victoria ''Lieve schat, blijf spelen met woorden. Maak mooie poëzie. Bewaar de rust en vrede hier. Hoe ik over je denk dat weet je. Alleen maar liefde''.

Rob ''Je hebt jezelf heel goed ontwikkeld hier markt meester. Focus, altijd helder voor ogen. De rust zelve, scherp wanneer het moet. De juiste woorden op het juiste moment. Mattie ik ga je missen man, blijf sporten''.

Benjamin ''Grote vriend. Een boks in de morgen is een dag zonder zorgen. Een beetje sporten en een pijltje gooien deden we graag met de mannen. Daarbij klonken ook regelmatig de kannen. Een biertje op zijn tijd, samen veel gezelligheid. Ik ben hier nu uit, breng alsjeblieft nog wel een bundel uit''.

Ivan ''Broeder van een niet Nederlandse moeder. Een top tijd gehad, veel gedeeld. Blijf je ding doen hier, maak je hard voor je Utopia kindje en blijf sporten''.

Gabriëlle ''Baby wat ben je een knappe mami. Veel bereikt en een lieve vrouw van 25. Ik ben je erg gaan waarderen. Blijf trouw aan jezelf. Zit je tijd uit en we gaan elkaar zien''.

Bjorn ''Ouwe dibbes, pannenkoek. Als we buiten zijn gaan we een biertje doen. We hebben een vriendschap opgebouwd en je hebt veel betekend hier voor mij persoonlijk en de BV''.

Gina ''Sorry dat ik weg ben gegaan, maar ik ben echt op. Let goed op jezelf, blijf jezelf en doe je ding. Ga shinen, hou je ogen en oren open. Ik ga je missen moppie. Ik ga bij Mark langs en zeggen dat je hem mist. Ik zie je snel weer knapperd''.

''Utopianen het is mooi geweest. Heel veel succes en sterkte nog en misschien tot ooit voor sommigen'', leest Victoria voor. ''Thanks Wimpie'', word er geroepen. Direct daarna staan de bewoners weer op om hun eigen ding weer te gaan doen.


2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.