Wim doet vandaag nog even rustig aan. ~ Utopia Gekte

2/02/2016

Wim doet vandaag nog even rustig aan.

Goedemorgen Utopia.

Ook de eerste dinsdagochtend van de nieuwe maand verloopt erg rustig. Veel bewoners zijn ziek dus ze lagen allemaal vroeg op bed. En de meeste bewoners slapen vandaag ook nog eens uit. Gelukkig voelen sommigen zich wel opgeknapt na een lange nacht op bed. Wim voelt zich bijvoorbeeld een stuk beter dan gisteren. Alleen heeft hij nu weer ergens anders last van: Zijn rug. ''Mijn lichaam is niet gewend aan dat lange liggen. Ik moet vandaag gewoon veel lopen'', vertelt hij aan Rowena. Hij doet vandaag dan ook gewoon nog even rustig aan. ''Ik heb mijn goede kleding aangetrokken'', laat hij aan Mark weten. Het enige wat hij vandaag gaat doen is drank bestellen. Mark heeft al uitgezocht hoeveel er doorheen is gegaan en wat ze weer nodig hebben. Vooral het bier en de cola is hard gegaan. Ook horen we van Mark dat hij vandaag geen behoefte heeft aan een centraal.

Eerder vanochtend was Ivan al vroeg bij de koeien. Er is alleen geen voer en hooi en dergelijke meer. Dus hij hoefde niet veel meer te doen dan een beetje de stal uitmesten en vegen. Inmiddels zit hij net als Mark al een hele tijd achter de computer. Het is nu 10 uur 's ochtends en ongeveer de helft van de bewoners is uit bed gekomen. We hebben Ivan, Bas, Mark, Wim, Rowena, Gabriƫlle, Ramona en Michael al gezien. Laatstgenoemde leest op zijn gemak de krant door. En we horen ook dat er iemand aan het douchen is. Een nieuwe dag Utopia is dus weer begonnen momenteel! De 763e alweer om precies te zijn.

Wim en Mark praten ook nog even over hoe Cees de boekhouding gaat doen. In schriften met de hand geschreven in plaats van digitaal. Beide heren vinden het geen goed idee en Wim geeft aan dat het dubbel werk is. Mark maakt zich er niet al te druk om en laat Cees het gewoon op zijn manier doen. Bas zit naast Mark en hij is bezig met een lijstje schrijven. Een lijstje met hoe dingen financieel geregeld moeten zijn voor alle bewoners. Zo schrijft hij dat bewoners zelf producten moeten ontwikkelen en dat zij dan ook zelf de winst mogen houden. En dat er een drank en koffie potje moet komen. Wim is nu al een voorstander van het plan. Alle details worden vast uitgelegd tijdens een eerstvolgend centraal. Het komt er in ieder geval op neer dat iedereen met zijn/haar eigen geld moet doen.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.