Walging en frustraties om kotsende en slopende bewoners. ~ Utopia Gekte

2/06/2016

Walging en frustraties om kotsende en slopende bewoners.

Wie o wie?

''Oeehhh dat ben ik niet. Ik ruik halal'', zegt Bas wanneer hij met zijn neus boven de kots hangt. Ivan kan er om lachen, wetende dat het een grapje is. Maar de walging is groot bij de groep pioniers van een nieuwe samenleving. Uiteindelijk lijkt het er toch op dat het Dominique is geweest in plaats van Mark. We horen haar namelijk zeggen dat ze het zo gaat opruimen. We horen echter de hele tijd al grappen over dat iemand het gedaan zou hebben die het niet heeft gedaan. Dus of zij het echt was is nog maar de vraag. Het moet hoe dan ook worden opgeruimd want erg fris is een wasbak vol kots niet als je daar ook je tanden moet poetsen.

Gina blijft haar verhaal doen wanneer er steeds meer bewoners de keuken binnen wandelen. Zo vertelt ze dat er een tafel is omgegooid en iedereen onder de glasscherven zat. ''Jeetje wat heb ik vast geslapen. Ik heb niks meegekregen'', is de reactie van Dominique. Uiteindelijk komt Ramona de groep vertellen dat ze echt nu direct moeten beginnen met opruimen. Straks hebben ze namelijk een theater workshop. ''Eigenlijk ben ik er zwaar op tegen om één poot uit te steken'', moppert Rowena. ''Haal die mensen uit bed dan die zo lang wakker bleven'', vult Victoria verder aan.

Er komt weinig beweging in de Utopianen... Iedereen blijft rustig zitten en ze kletsen gezellig door met elkaar. Alleen Ramona maakt zich nog druk om de kots. Ze weet niet hoe ze dat weg moeten halen. Of wie dat moet doen. Ook moppert ze het een schande te vinden. Anderen horen we klagen dat ze niet kunnen douchen nu. ''Maar je hoeft niet te douchen in de wasbak'', reageert Bas. Ramona - die net nog iedereen opriep om meteen te beginnen met opruimen - besluit om op haar gemak een sigaret te gaan roken.

Victoria: ''Op dit soort momenten vraag ik mij af waarom ik in godsnaam hier ben gekomen. Serieus, come on zeg. En dan vraag je je af waarom mensen je niet serieus nemen. Het is allemaal zo gek. Je krijgt het hoe het komt. Ik was de enige die niet dronken was. Het was wel allemaal gezellig, maar als je dingen gaat slopen dan ga je een brug te ver. En als je over je nek gaat zorg je dat je je shit opruimt. Je weet dondersgoed wat je doet''.

Gina is ondertussen bij Mark in bed gekropen in de welness. Hij zegt niet te hebben gekotst, maar dat lijkt een klein leugentje te zijn. Hij krijgt op zijn kop van Gina, al doet ze het wel met een lief, teleurgesteld en verdrietig stemmetje. Hij biedt al gapend zijn excuses aan en krijgt zijn ogen nauwelijks open. Gina weet zeker dat niemand anders het heeft gedaan en snapt niet waarom hij niet naar de wc is gegaan.  

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.