''Waar loop je tegenaan?'' ~ Utopia Gekte

2/02/2016

''Waar loop je tegenaan?''

Een nieuwe vloer

Het gesprek wat Bas en Dominique net voerden zetten ze voort aan de eet tafel. ''Waar loop je tegenaan'', vraagt Bas. ''In eerste instantie mezelf. Ik sta mezelf heel erg in de weg en ook dat ik me niet vertrouwt voel, maar dat is een soort spiraal. [...] Ik heb het idee dat er mensen zijn die 100% inzet willen geven, maar geen stem krijgen en mensen die een stem krijgen, maar zich maar 20% in willen zetten en dat is niet eerlijk. Daar irriteer ik mij aan. Aan slap gelul en ... terwijl we dan ook iets kunnen doen. Dat we geen groepsactiviteiten hebben en niemand weet wat er speelt bij iemand'', antwoord Dominique. ''Misschien kan ik het beter niet aan jou vragen'', reageert Bas. ''Duidelijk'', vind Dominique. ''Niks vernieuwends. Dat stoort me ook een beetje'', vertelt ze verder. ''Wat nou als we een verkiezingsdebat gaan houden'', begint Bas. Daarom wil hij weten waar mensen tegen aan lopen. Als puntje voor een debat, maar dit is alweer persoonlijk. ''Waar loopt Utopia tegenaan'', vraagt hij. ''Geld problemen'', antwoord Dominique en volgens Bas is er een nieuwe structuur nodig.

Om acht uur zien we Ivan en Rowena in de stal bij de koeien. Rowena had vandaag een geitenkorrel geproefd. ''Was keihard'', laat ze weten. ''Ben je niet goed'', reageert Ivan. Verder gebeurd er vrij weinig. Totdat alle bewoners om half negen met zijn allen op de bank zitten voor een muziek momentje. Bjorn heeft alleen eerst nog een andere mededeling over de vloer. ''400 vierkante meter, dan hebben we alles inclusief wat extra. Dan kom je op 3144,20. Dan heb je de hele vloer. Alles. We moeten alleen even kijken naar de kleur. Dit is echt goedkoop een mooi prijsje''. Bjorn laat weten dat ze het daar alleen nog niet voor neergelegd hebben. Wel krijgen ze er een ondervloer bij, alleen de plinten zitten er niet bij. Het is laminaat en donkerder dan wat ze hebben. ''We krijgen deze week als het goed is een voorbeeld'', aldus Bjorn.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.