''Vinden jullie dat ik naar huis moet gaan? Ik kan er niet tegen'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Vinden jullie dat ik naar huis moet gaan? Ik kan er niet tegen''

Ik hoef niet verziekt te worden

Goedemorgen op dag 783 van het Utopia avontuur. Er is gisternacht nog een hoop gebeurd waar we nog niet over hebben geschreven. Hoog tijd dus om daar nog even naar terug te blikken. Iets voor twaalf hadden Victoria en Rob weer een gesprek op de vide. Victoria gaat twee stemmen aan Wim geven en één stem aan Bas. Rob wil er twee op Michael zetten en 1 op Wim, maar twijfelt weer. Bas zou er ook één kunnen verdienen vind hij. Puur om het feit dat hij eigenlijk nooit iets doet en nu opeens met shirts komt. Victoria zou de liefde die Bas voor de dieren heeft ook willen zien voor zijn medebewoners. Rob zegt dat Bas al wel lief is voor zijn medebewoners zoals voor Cees bijvoorbeeld, maar Bas is gewoon geen groepsmens. Om twaalf uur precies heeft Ramona het weer over Dominique. Dit keer met Bas. Ze vind dit wel heel ver gaan en kan niet met zo'n persoon leven. Bas wil niet dat Dominique tussen Ramona en hem komt. Ramona noemt Dominique ziek en volgens haar zijn er meerdere mensen die dat vinden. Vandaag was de druppel voor haar. Vervolgens praat ze er ook bij Rowena en Gabriëlle over verder. Dominique is er misschien niet echt bewust mee bezig, maar er is iets. Morgen wil Ramona het gaan bespreken met Dominique. ''Op een fotokaart ga je precies dezelfde outfit aantrekken terwijl ik net gezegd heb dat ik hem eigenlijk niet pas. Als ik je buiten zou tegenkomen en dat gebeurd dan zou ik niet stil op een bank zitten en relativeren''. Ramona moet eerst kijken of het door haar zelf komt. Ligt het helemaal aan de ander, nee het is een combinatie van.

''Het is iets wat je moet oplossen. Je bent zo'n positief persoon, maar dit zijn donkere wolken die er boven komen'', aldus Rowena. ''Hoe moet ik het oplossen'', vraagt Ramona zich af. Rowena vind dat ze het meteen moet zeggen in plaats van er naderhand over praten. ''Vinden jullie dat ik naar huis moet gaan. Ik kan er niet tegen. Ik kan niet flippen hier. Ik hoef niet verziekt te worden, maar ga wel met andere woorden spreken. Is dat hoe ik hier wil staan? [...] Maar op het moment dat jij mij bewust gaat pijn doen word ik para. Dan ga ik maar naar huis'', aldus Ramona. Ze wil die kwetsbaarheid niet. ''Jij bent nu toch ook verdrietig'', reageert Rowena. ''Als ik nu zeg die loopt in dezelfde outfit dan is het ''Ramona houd van Baas, afgewezen meisje''. Er volgt een streamlock. ''Dat slaat toch nergens op man'', huilt Ramona als we weer beeld hebben. ''Het is niet tussen jou en mij, maar tussen jou en haar en waar zij misschien niet eens bewust van is'', aldus Bas. ''Beter ga je met haar praten, dan is het van je hart ook'', adviseert Rowena. Ramona besluit te gaan roken. Bas denkt niet dat Dominique zich er bewust van is dat ze Ramona kwetst. ''Zij voelt het wel zo'', aldus Gabriëlle. ''Er zijn ook andere dingen die spelen die gezegd moeten worden. Op evenementen worden we allemaal gewaarschuwd weet je. Voor haar. Dat moet je niet klakkeloos overnemen, maar komt van verschillende kanten'', laat Rowena weten. Rowena weet niet wat ze ermee moet. Ook omdat de connectie niet is wat het zijn moet. Er is iets wat Rowena op afstand houd. ''Heel simpel. Met de één ga je beter om dan met de ander, maar het is niet wat ik met jou of Cemal heb. Het is gewoon wat het is. Komt niemand dan naar jou toe'', vraagt Rowena. ''Nee, dat is toch raar'', reageert Bas. ''Dat is heel vervelend'', vind Rowena. ''Het begint te lijken op een groepsding'', aldus Gabriëlle.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.