Victoria denkt dat het bij Michael de herkenning is ~ Utopia Gekte

2/29/2016

Victoria denkt dat het bij Michael de herkenning is

''Het is een kwestie van leren incasseren''

We gaan nogmaals terug naar vanochtend en het begin van de middag voordat de eliminatie plaats vond. Na het lange gesprek tussen Dominique, Gabriëlle en Rowena zien we Dominique om tien voor twaalf buiten de loods zitten met Victoria. ''Ik baal een beetje van mezelf, dat ik niet assertiever ben geweest en over me heen heb laten lopen'', laat Dominique weten. Het is een tweestrijd. Ze laat het bij Michael, maar ze moet niet over zich heen laten lopen. Dominique weet niet wat ze moet doen. Ze vind het heel moeilijk en het kwetst haar. ''Nog een Do dat trek ik niet' Dat vind ik zo'n nare uitspraak. Ik deed gelijk mijn hoofd naar beneden. Ik durfde hem niet meer aan te kijken, had meteen schaamte voor mezelf. Ik haat het zo aan mezelf dat ik dat doe. Het is zo tegenstrijdig. Ze zien wat het met me doet en mij toch nep noemen. Zeggen 'ik durf geen band met je op te bouwen, want ik herken mezelf in je'. Zo tegenstrijdig. Dat ik niet te vertrouwen ben omdat ik op hem gestemd heb, het is allemaal tegenstrijdig. Chaos in mijn hoofd'', aldus Dominique. Iemand kwetsen is wel het laatste wat ze wil. Het klopt van geen kant en het word zo persoonlijk gemaakt. Dominique weet niet of ze dat heeft verdiend.

''Wil je mijn advies in deze'', vraagt Victoria. ''Ik wil altijd advies'', reageert Dominique. ''Assertiever? Ja. In zo'n situatie? Nee''. Victoria zou nooit reageren uit emotie. Hoe pijnlijk het ook is ze zou het incasseren en als het over is meteen op hem afstappen. ''Ik vind het niet terecht, volgende keer niet meer doen'. Je gaat niet datgene doen naar iemand wat jou ook kwetst, maar wel voor jezelf op komen. 'Ik vind het niet leuk'', aldus Victoria. Victoria denkt dat het bij Michael de herkenning is. Dat hij in haar proces zoveel van zichzelf herkent en niet met zichzelf op één lijn kan. Dominique laat weten dat het haar zo gekwetst heeft. ''Je bent heel goed op weg. Kleine dingen waar je doorheen moet om dat punt te bereiken. Het is een kwestie van leren incasseren. Het kunnen ook pijnpunten zijn en niet iets persoonlijks'', aldus Victoria. ''Spreek het dan ook niet persoonlijk uit'', denkt Dominique dan. ''Zet de stap die de andere persoon naar jou niet heeft gezet'', aldus Victoria. Dominique vertelt dat ze al gevraagd heeft om een gesprek, maar Michael wilde eerst douchen en zichzelf klaar maken. Victoria zegt dat ze het gesprek moet doen als hij alleen is. ''Dan heb je het makkelijkste instap punt''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.