''Utopia is geen Utopia op dit moment'' ~ Utopia Gekte

2/08/2016

''Utopia is geen Utopia op dit moment''

''Krijg lekker de t*ring dacht ik''

Om kwart voor elf zien we Michael en Ramona op bed liggen. ''Morgen begint de armoedeweek'', laat Michael weten. Hij heeft in ieder geval de producten die hij nodig heeft. Dominique zagen we net ook nog snel naar de computer lopen om spullen zoals bijvoorbeeld shampoo te bestellen. ''Dan drink ik wel de hele week water'', horen we Michael zeggen. ''Ik ook'', vult Ramona aan. Michael vind sommige dingen best moeilijk. ''Je zit bij elkaar om bij elkaar te zitten omdat het zo is. Ze kunnen niet anders. [...] Utopia is geen Utopia op dit moment. Als mensen blijven zitten omdat ze hun vijftien maanden willen halen onder andere'', aldus Michael. Ramona vraagt zich van meerdere mensen af wat ze daar doen. ''Wie dan'', vraagt Michael nieuwsgierig. Ramona noemt geen namen, maar probeert duidelijk te maken wie ze bedoeld met gezichtsuitdrukkingen. Ramona heeft respect voor Mark dat hij er al zo lang zit en toch met een nieuw plan probeert te komen. ''Ik zou niet op hem stemmen'', laat Michael weten. ''Ik ben benieuwd wat er nieuw binnen komt'', veranderd hij van onderwerp. ''Ik ook'', vult Ramona aan. ''Ik denk dat het zeker weer gaat veranderen als er iets nieuws binnenkomt'', aldus Michael. Ramona beseft zich dat ze al niet echt meer een nieuweling is. Ze weet nog dat Michael binnen kwam lopen. ''Ik ook, het regende. Iedereen keek me dom aan. Ik kwam bijna niet uit mijn woorden. De stemming was gespannen, maar toen werd ik wel heel lief ontvangen. Ik had een vragenvuur verwacht, maar dat kwam niet'', aldus Michael.

Michael had ook gedacht dat hij Ramona niet mocht omdat ze hetzelfde waren, dezelfde doelen hadden. Theater stond ook op zijn lijstje. Hij dacht ''nu gaat zij er mee pronken. Hoef ik niet meer te komen''. Krijg lekker de t*ring dacht ik'', aldus Michael. ''Nee, we zijn juist elkaar aan het versterken. Dat vind ik wel mooi'', laat Ramona weten. ''Wie vind jij dat er goed aan hun doelen bezig zijn'', vraagt Michael vervolgens. ''Jij, Rowena, Victoria, ik'', reageert Ramona. ''Liefde verspreiden kan ik ook. [...] Wat is Bas zijn doel'', vraagt Michael. ''Die heeft geen doel. Die heeft vakantie'', reageert Ramona. ''O dan weet ik ook op wie ik stem. Zal ik dat gewoon doen? Dat zou wel nasty zijn'', aldus Michael. ''Hij is altijd bezig met hier'', laat Ramona weten. ''Ja, maar hij heeft geen doel'', reageert Michael. ''Misschien moeten we dat maar eens vragen'', bedenkt Ramona zich dan. Vervolgens gaan ze van iedereen de doelen af. ''Rowena is klaar, dat heeft ze ook letterlijk gezegd. Haar hoofd doel is gedaan'', aldus Michael. Ramona is het daar niet mee eens. Michael wil stoppen met dit onderwerp. ''Waarom'', vraagt Ramona. ''Wat denk je'', reageert Michael, om vervolgens toch maar gewoon door te gaan. ''Van Rob daar weet niemand het volgens mij van. [...] Wat heeft Bjorn bereikt eigenlijk? Ik weet niet wat zijn doelen waren'', aldus Michael.

Ramona laat weten dat ze nu gewoon iedere dag bezig is met het voorbereiden van de theater repetities, muziek uitzoeken, decor bedenken enzovoort. ''En dat is het enige wat je gaat doen'', vraagt Michael. Nee, Ramona heeft nog veel meer plannen. Ze wil in maart een academie voor de volle vrouw gaan organiseren. Een voorstelling voor kinderen. Ze wil nog een solo maken over haar afvalrace en het lijkt haar tof om nog een andere voorstelling te maken, misschien zelfs een musical. Ze wil een dinner show met Michael maken. Wil haar zang verder uitwerken, kijken wat ze er nog meer mee kan want dat vind ze leuk. Ze wil make-up verwendagen doen, een workshop visagie krijgen en ze wil zoveel mogelijk doelgroepen bereiken met haar theater. Ramona vraagt uiteindelijk aan Michael wie hij denkt dat er gekotst heeft. Michael zegt heel bang te zijn dat hij het is geweest. ''Neee'', reageert Ramona. Er komt een streamlock tussendoor. Michael vind het echt heel erg, want straks is hij het wel geweest. Dan lacht hij het hardst van allemaal. ''Zij heeft het gewoon gedaan'', laat Ramona even later weten. Maar dat bedoeld Michael niet. Hij kan Dominique alleen niet zo goed peilen en Ramona ook niet. Ramona vertelt dat ze tegen Dominique gezegd heeft niet te weten of ze echt of niet echt is, en dat Dominique dat heel erg vond. ''Ik heb gezegd 'ben je hier voor Bas of niet. Ik weet niet wat ik moet geloven'. Toen zei ze dat ze dat erg vond'', aldus Michael.

Michael en Ramona zijn trouwens niet de enigen die op bed liggen. Op de andere stream zien we Victoria, Rowena, Ivan en Gabriëlle bij elkaar in bed liggen op de vide waar twee van die vier een boek lezen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.