''Theoretisch ben ik al lang klaar'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Theoretisch ben ik al lang klaar''

''Het hele ritme hier is anders''

Om vijf voor half twaalf zien we Cees en Wim op het rokersbankje. Cees laat weten dat hij vannacht zijn bed weer uit is geweest. Gina zat toen nog te tikken tot een uur of vier. Cees is toen naar bed gegaan en toen ging Gina ook maar naar bed. Wim was ook nog laat uit bed en twijfelde of hij zijn post zou gaan tikken. Cees kwam Wim nog tegen en zei wat tegen hem, maar kreeg geen reactie. ''Er zitten mensen veertig tot zestig uur per week achter de computer en dan wil ik er een keer twee uurtjes achter en word ik er achter weg gestuurd. Zoek het maar uit dan'', aldus Wim. Cees heeft precies hetzelfde. ''Als ik er achter ga zitten komen ze ook meteen''. Wim vind het echt heel makkelijk gezegd ''ik moet voor de markt bezig''. Cees adviseert Wim om dan even een gesprek aan te gaan, maar daar heeft Wim helemaal geen zin meer in. ''Ik neem die moeite niet meer om met mensen in discussie te gaan''. Dat vind hij zonde van zijn energie. Hij doet nu zijn eigen ding. Heeft de hele werkschuur opgeruimd.

''Ja Wim, er zijn ergernissen constant. [...] En loslaten, maar ja zelf merk ik ook hoe lastig dat is'', aldus Cees. Wim zegt nu lekker bezig te zijn. 'S avonds met sporten, zijn zing doen. Hij probeert zo min mogelijk binnen te zijn. Mark had aan Wim gevraagd wanneer hij klaar was. ''Theoretisch ben ik al lang klaar'', aldus Wim. Cees vraagt of het Wim dan ook niet interesseert als hij op de bank komt. ''Wil je stemmen hebben?''. Wim gaat er niet om vragen. Hij denkt toch wel stemmen te krijgen, maar wat kan er gebeuren. ''Ik ben altijd zo nuchter geweest''. Wim heeft daar veel leuke dingen gedaan en er staat nog veel op de planning, maar bij bijvoorbeeld een centraal gaat hij met lange tanden zitten. ''Waar gaat het tegenwoordig nog over'', aldus Wim. Ze moeten zo goed mogelijk overleven en zoveel mogelijk geld op de bank. ''Iedereen zit hier alleen voor zichzelf. Dat doe ik zelf ook'', laat hij weten. ''Zo zijn de mensen binnen gekomen en voor de rest moet je het met elkaar zien te rooien en allemaal niet zo moeilijk doen'', aldus Cees. Wim is er ook zo moe van. Dat wat er in één zin gezegd kan worden word vertelt in een hele speech. Bjorn doet dat ook volgens Cees. ''Jij ook'', reageert Wim. ''Ik ben lang van stof'', is Cees zijn excuus.

Wim benadrukt dat het superslecht is om om tien uur nog te eten, maar daar went je lichaam aan. ''Het hele ritme hier is anders. Normaal sta ik om zes uur op, kom ik om half vijf thuis. Rond tien uur 's avonds uiterlijk in bed om te slapen. [...] Tussen zeven en tien is de loods stil. Daarna begint het te leven'', aldus Wim. Hij wil gewoon tegen elf uur op bed. Doordeweeks in ieder geval. ''Dan gaan ze allemaal eten, hebben ze lawaai. Wij hebben praatgroep villa kakelbont bij ons op de kamer. Ik heb er laatst iets van gezegd. Michael en Ramona waren verontwaardigd dat ik er wat van zei'', aldus Wim. ''Ja, je mag er niks van zeggen. [...] Ik kreeg een grote mond jongen van heb ik jou daar, alsof ik iets geks zei. [...] Je hebt natuurlijk je plekje, maar de groene kamer is zowat leeg'', reageert Cees. Wim zegt in zijn hoekje te blijven. Dat is het lekkerste plekje van Utopia en dan zou hij al ''die zooi'' moeten gaan verhuizen. ''Dikke doei''. Er volgt een streamlock. Wim vertelt dat hij alle rommel die daar nog lag heeft opgeruimd. Hij dacht nu ga ik ook niet meer vegen en dweilen, nu vind ik het goed. ''Ja man, valt niet mee'', aldus Cees. ''Ik had gister een kut dag, maar voel me vandaag stukken beter'', laat Wim weten. Cees zag het al. ''Ik ga er niet een ander mee lastig vallen'', aldus Wim. ''Concentreer je op je eigen ding en probeer er iets van te maken'', adviseert Cees. ''Dankjewel Cees'', aldus Wim.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.