Simone vertelt Michael over haar zusje met het syndroom van Turner ~ Utopia Gekte

2/25/2016

Simone vertelt Michael over haar zusje met het syndroom van Turner

Simone een tweede Dominique?

Om vijf over half één vraagt Dominique aan Benjamin wat hij van de nieuwkomers vind. Benjamin houd van mensen dus vind ze allebei leuk. Dominique heeft gemengde gevoelens. Bronno is heel goed voor de groepsdynamiek en in Simone ziet ze een tweede Dominique. Er is al een Do en als er twee onzekere trienen rondlopen is het niet goed en ook voor Dominique zelf niet is ze van mening. Maar ze is wel goed met de broodjes en Dominique denkt dat ze flexibel inzetbaar is. Dominique weet het dus niet, het liefst zou ze ze allebei willen houden. Cees praat ondertussen met meerdere bewoners na over de brief van zijn dochter en het moment tijdens het centraal. Dat Ivan zei ''kunnen we snel doorgaan anders ga ik dingen zeggen waar ik spijt van krijg'', citeert Cees. ''Het word niet eens serieus genomen. Of ik even snel door wil gaan. Het interesseert ze geen reet'', aldus Cees. Om kwart voor één zien we Michael en Simone aan de picknicktafel zitten. Michael wil weten wat voor toevoeging Simone is en of ze al tegen dingen aanloopt. Simone vind het lastig omdat ze nog niet weet of ze mag blijven en omdat ze nog niet weet hoe alles werkt. Ze is een groepsmens en wil dingen samen doen. Ontdekken wie ze nou echt is. ''Wil ik de horeca of de management ondernemingskant doen''.

Simone wil meerdere dingen doen. Ook over s*ksueel misbruik en mishandeling. Ze vertelt vervolgens dat haar zusje het syndroom van Turner heeft. Ze kan geen kinderen krijgen, groeit niet en krijgt groeihormonen. Ze heeft een lage haargrens en weet niet dat Simone daar mee zit. ''Ze is slim en leert heel goed, maar kan geen kinderen krijgen. Ze is nu veertien, het word niet altijd gehoord''. Simone vertelt dat het alleen bij vrouwen voorkomt. Haar zusje heeft Nymfo(?) vocht op haar handen. Het is een ziekte waar je nooit vanaf komt. Elke avond moet ze spuiten. Vriendinnen worden ongesteld, maar zij niet en ze slikt elke dag een dubbele dosis hormonen. ''Daar word je facking sacherijnig van''. En daar word Simone dan dus ook weer sacherijnig van. Het syndroom van Turner word niet altijd onder de aandacht gebracht. ''Je kan je daar voor inzetten. Een dag ervoor organiseren. Doe er iets mee'', adviseert Michael. Voor de rest is het even rustig in Utopia. Buiten zien we het hagelen en Bas zien we dus vlug op de scootmobiel van Bronno stappen om ermee naar de achterkant van de loods te scheuren en hem veilig droog onder een afdakje te plaatsen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.