Simone: ''Ik wil echt niet naar huis'' ~ Utopia Gekte

2/28/2016

Simone: ''Ik wil echt niet naar huis''

Plannen bespreken

Om twaalf uur zien we Benjamin en Simone op de schommelbank bij de vijver/akker zitten om te praten over plannen en doelen. Benjamin wil nog een weekje aandacht besteden aan de eenzaamheid en Simone wil iets met Cliniclowns gaan doen. ''Wat zou je daarmee willen doen dan'', vraagt Benjamin. Simone begint over een middag organiseren voor zieke kinderen. De Cliniclowns vind ze een goede stichting. Misschien dat ze gewoon een keer langs kunnen komen. Sommige mensen vinden de Cliniclowns maar dom of eng. Ze denkt dat het een beetje een vergeten stichting is terwijl ze echt goed werk verrichten. Benjamin zegt dat het al een gevestigde naam is in stichtingen land, maar dat het nooit verkeerd is om er even wat aandacht aan te besteden en ze daar een podium te bieden. Simone zegt dat Benjamin haar dan misschien kan helpen, want hij is meer met de goede doelen bezig. Ze is hier ook niet mee binnen gekomen, dat is meer zo gegroeid. Ze wil een middag voor kinderen organiseren zodat ze afleiding hebben. Ze wil dan ook samenwerken met Victoria en iets met gedichten en spelletjes doen. Dat de kinderen gewoon een middag zichzelf kunnen zijn. Ook wil ze dat met vluchteling kinderen doen. Er word volgens haar wel aandacht besteed aan vluchtelingen, maar niet aan de kinderen. Benjamin laat weten dat dat qua privacy lastig is. ''Je kan het wel proberen'', vind Simone. Ze ziet het als een uitdaging. Ze kan het ook in één keer pakken. Zieke kinderen en vluchteling kinderen tegelijkertijd langs laten komen. ''Dan leren ze ook omgaan met een andere soort mensen''. Benjamin vind dat ze het weer verkeerd verwoord. Simone moet nog kijken hoe ze het in gaat vullen. Ze is heel erg op kinderen gericht en heeft meer met zieke kinderen dan met vluchteling kinderen, maar ze wil die kinderen niet vergeten. ''Die hebben net zo veel recht op zorg''. Er is ook een verkeerd beeld. Asielzoekers mogen bijvoorbeeld niet werken laat Benjamin weten. En daardoor krijg je het verkeerde beeld dat het uitkeringstrekkers zijn. Ze willen wel werken, maar mogen niet. Er volgt een streamlock.

Op de vide zien we Victoria en Wim op bed liggen. ''Hoe voel je je nu'', vraagt Victoria. ''Eigenlijk best wel relaxed, maar ook zenuwachtig'', antwoord Wim. Er blijft natuurlijk twijfel beseft Victoria zich. Wim heeft zijn kist al zo goed als ingepakt. Victoria gaat er ook vanuit dat Wim wel weg gestuurd word. Er volgt een streamlock. Daarna krijgen we ander beeld dus gaan we weer terug naar het gesprek van Simone en Benjamin. Ze kunnen het ook over discriminatie hebben. Simone laat weten dat discriminatie veel meer is dan alleen op kleur, afkomst of s*ksuele voorkeur. Er is ook zoiets als leeftijdsdiscriminatie. Ook wil Simone misschien wat doen voor verslaafde jongeren of straat jongeren. ''Dan heb je stichtingen nodig die ze kunnen bereiken'', reageert Benjamin. ''Er zijn nog veel mogelijkheden en heel veel dingen zijn ook echt nodig. Zoals pesten. Daar kunnen we nog veel aandacht voor vragen'', laat Benjamin weten. ''Je kan met van alles wat gaan doen, maar het zijn kwetsbare onderwerpen'', aldus Simone. ''Waar zou je als eerste mee beginnen als je mag blijven? Waarom zou ik mijn stem aan jou moeten geven'', vraagt Benjamin. ''Ik kan in veel lagen mee helpen. In koken, bakkers dingen. De organisatie van de markt. Met Ramona met dansen''. Ze staat ook voor de kinderen en haar leeftijd. Ze merkt dat haar leeftijd een vergeten leeftijd is. Dat mensen denken 'die kunnen niks'. Terwijl dat niet waar is. ''Het word ook gezegd'', aldus Simone, maar ze weet dat ze het kan en dat ze ergens voor staat. Ze kan ook heel goed naar mensen luisteren, maar ook haar eigen mening uiten. Ze heeft voor zichzelf een plan gemaakt. Elke maand/twee maanden wil ze twee doelen doen en die binnen die maand halen. ''Wat zou je eerste doel zijn dan'', vraagt Benjamin. Simone wil een lifestyle lijn. Daar is ze mee bezig. Ook wil ze met kindergeneeskunde, cliniclowns in gesprek gaan. Koken en bakken, taarten en wenskoekjes maken en dat verkopen. Het blijft Gina's ding dus zou ze dat zeker in overleg doen. Benjamin vind het wenskoekjes idee wel iets heel leuks.

Simone wil ook heel graag met de tuin helpen, maar heeft geen groene handen. Ook wil ze gaan boksen met Arjuna zodat haar spieropbouw sterker word. ''Ik wil echt niet naar huis'', laat ze weten. ''Nee dat snap ik. Ik ook niet. Wat zou je doen als je morgen thuis zou zitten'', vraagt Benjamin. ''School en werken. Dan ga ik dinsdag gewoon weer naar school. En werken want mijn contract ligt klaar. Ze vinden het helemaal niet leuk dat ik weg ging. [...] Ik ga me gewoon verstoppen achter boom vijf. Heb jij al een keus gemaakt'', vraagt Simone. Benjamin wil zo nog met Bronno gaan praten. Simone vind Bronno een gouden kerel en gunt het hem ook. Ze wil heel graag de financiën/ boekhouding meekijken met Cees. ''Ik vind het echt niet leuk'', laat Simone weten. ''Zou je het hier vijftien maanden vol houden denk je'', vraagt Benjamin. ''Ja, omdat ik me niet snel verveel. Ik vind altijd wel iets om te doen. Er is altijd wel wat te doen. Als er niks te doen is ga je anderen helpen. Ik heb gezegd 'ik zie je over vijftien maanden pas'', aldus Simone.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.