Rowena geeft Dominique advies ~ Utopia Gekte

2/09/2016

Rowena geeft Dominique advies

''Heimwee is killing''

Dominique uit deze middag haar gevoelens bij meerdere medebewoners. Het lijkt wel alsof ze iedereen één voor één af gaat om iedereen hetzelfde te vertellen. ''Je moet doorzetten'', vertelt Rowena haar. ''Ik doe mijn best, maar ik heb het zwaar'', reageert Dominique. ''Het komt goed, het zijn momenten. Niemand is doodgegaan van..'' Dominique vult de zin van Rowena aan. ''heimwee''. De verleiding is zo groot omdat Dominique overal te horen krijgt dat ze waarschuwingsstemmen krijgt. ''Dan gebeurd er nog niks hoor. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je naar huis gaat. Dat is geen straf toch. Jij moet leven zoals het voor jou goed voelt. Het is juist een mooi moment om hier aan te pakken waar je denkt dat je verbetering in kan vinden'', laat Rowena weten. ''Ik ben al zo bezig, maar dat word niet gezien'', aldus Dominique. ''Praat er meer over. Je hebt hier de kans. Zeg hoe je je voelt. Ik wist niet dat je met jezelf bezig was'', adviseert Rowena, maar Dominique weet niet hoe ze dat moet zeggen. ''Ik ben heel erg bezig met sterker worden. Het niet meer weg lachen. Niet meer de clown uithangen'', aldus Dominique. ''Dat is al een drempel waar je over heen gaat. Niet meer je masker ophouden als het niet meer hoeft. Je moet door dit zelf proces. Je kan hier je voordeel uithalen. Zeg het dan wat er op je hart zit zodat anderen het ook kunnen zien. Als je je daar druk om maakt en denkt mensen snappen me niet. Je word gewoon bekeken door 30.000 man. Gebruik het in je voordeel. Heb het erover. Laat zien wat je meemaakt, wat je doormaakt en voelt. Je mag best verdrietig zijn'', aldus Rowena.

Rowena heeft zich er in het begin druk om gemaakt dat ze zoveel huilde, maar het moet. In plaats van dat je het op laat stapelen en het er dan pas uit komt. ''Heimwee heeft iedereen doorgemaakt'', aldus Rowena. ''Heimwee is killing, echt'', laat Dominique weten. ''Je bent niet voor niks uitgekozen. Make it count. Je mag droevig zijn, maar pak het ook weer op. Als je droevig bent ziet je familie dat ook en dat is het meest erge voor je familie. Niet dat je dat niet mag zijn, maar sta één keer meer op dan dat je neergeslagen word'', aldus Rowena. ''Ik ga mijn best doen'', laat Dominique weten. Rowena ziet dat Dominique zoekende is. ''Dat ben ik ook, daar ga ik me niet voor schamen'', reageert Dominique. ''Als je zo introvert blijft kunnen wij niet tot je'', laat Rowena weten. ''Ik weet niet hoe ik het moet doen. Dan lees ik in mijn brieven dat ze me missen omdat ik niet spontaan ben. Ik ben niet mezelf, kan mezelf niet laten zien. Ik was hier buiten zo extravert aanwezig en dan denk ik waar ben ik'', aldus Dominique. ''Geef het de tijd. Het enige wat je kan doen is jezelf zijn zoveel mogelijk. Wees ook niet bang om de confrontatie aan te gaan'', adviseert Rowena. ''Dat vind ik gewoon niet nodig'', antwoord Dominique. ''Zeg gewon wat je op je hart zit'', aldus Rowena. Ze knuffelen elkaar. Dominique bedankt Rowena. ''Let it go, shine, make it count. Je kan het, je mag er zijn, je bent gezellig. Laat gewoon wat meer Do zien. Het is fijn als ze je zien huilen en komen troosten. Geef die kwetsbaarheid dan gaan ze zich ook kwetsbaar naar jou opstellen'', sluit Rowena af. Er volgt een streamlock en zodra we weer beeld hebben zijn ze uit beeld.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.