''Omdat ik niet meer verliefd op haar ben, misschien niet eens geweest'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Omdat ik niet meer verliefd op haar ben, misschien niet eens geweest''

''Het lukt me niet. Ik kan niet aarden''

Om tien over twee zien we Ramona en Bas in gesprek. ''Sta je er wel achter'', vraagt Ramona. ''Ja want ik weet gewoon dat het de goede keuze is'', antwoord Bas. ''Hoezo dan'', vraagt Ramona verder. ''Omdat ik niet meer verliefd op haar ben. Misschien niet eens geweest ben'', legt Bas uit. ''Dus wat je nu voelt is toch weer dat gemis van genegenheid'', constateert Ramona. Bas zegt dat hij vannacht ''ruk'' heeft geslapen. Te warm dan weer te koud en geen gordijnen. ''Liefde is echt het ergste jongen'', vind Ramona. ''Wat is liefde? Het is niet aan te raken, niet te omschrijven. Soms denk je het te voelen, maar is het er niet'', aldus Bas. ''Je weet niet of het goed of fout is. Vooral hier. Je kan er over praten, maar toch ook weer niet'', vult Ramona aan. Samen gaan ze de gym in om te sporten.

Om vijf voor drie zien we Dominique weer in gesprek met een medebewoner. Victoria is aan de beurt. ''Aan de ene kant denk ik morgen word het beter, maar ik zit al een tijdje met het gevoel en het word helemaal niet beter'', aldus Dominique. Ze was vannacht wakker en dacht eraan hoe het traject zou zijn als ze afscheid zou nemen van de groep. ''Het lukt me niet. Ik kan niet aarden''. Victoria vraagt waar ze denkt dat dat door komt. ''Omdat ik mezelf zo onder de loep voel door hier binnen, hier buiten. Mijn familie die lieve dingen zegt. Mijn energie gaat gewoon zo op aan de ervaring dat ik geen energie overhoud om iets te doen snap je'', vraagt Dominique. Victoria zegt het te snappen. ''Het ging supersnel en vandaag tikken de momenten zo langzaam voorbij''. Dominique heeft geen zin om ergens mee bezig te gaan. ''Dat snap ik, maar zo werkt het'', reageert Victoria. Er volgt een streamlock

''Vanaf mijn openbaring vraag ik me af zijn die brieven daarvoor of daarna geschreven. hebben ze het meegekregen. Wat vinden ze ervan dat ik naast Bas lag. Wat ik mijn moeder heb aangedaan door wel naast hem te liggen. Snapt ze het? Ik hoop dat ze begrijpen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe ondanks dat ik het zelf niet begrijp''. Victoria heeft het gevoel dat Dominique heel streng is voor zichzelf. ''Waar komt dat vandaan'', vraagt ze. ''Faal angst'', antwoord Dominique. Victoria snapt haar gevoel heel erg, maar tegelijkertijd is het een grote stap en een grote blokkade waar ze overheen moet komen. ''Maar wil ik dat hier'', vraagt Dominique zichzelf af. ''Dat is aan jou'', antwoord Victoria. ''Is het een fase? Ik weet het even niet. Ik kan even niks zeggen of...'' Dominique maakt haar zin niet af. ''Kan ik wat voor je doen'', vraagt Victoria. ''Nee was dat er maar. Ik weet het even niet en dat is wat niemand voor me uit kan pluizen'', aldus Dominique.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.