''Nu lopen ze achter mijn reet aan'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Nu lopen ze achter mijn reet aan''

''Kom op dat was toch geen relatie''

Om tien over half twaalf zien we Cees en Dominique bij de wasbakken staan. Cees vraagt naar Dominiques post. Ze zegt fijne post te hebben gehad, maar dat heeft haar heimwee wel verergerd. Haar moeder vind Cees een fijne man. Dominique vraagt Cees om een knuffel. ''Waar heb ik die aan te danken'', vraagt hij. ''Ik heb een beetje heimwee'', laat ze weten. Volgens Cees is dat niet meer dan logische. Ondanks zijn leeftijd heeft hij het ook zwaar gehad. Dominique vraagt hoe hij het dan volgehouden heeft. Cees is een doorzetter, altijd geweest. ''Mijn moeder zegt voornamelijk ik zie je niet. En ik zie mezelf ook niet'', aldus Dominique. ''Ben je jezelf nog niet'', vraagt Cees. ''Nee, maar ik ben bang dat dat ook niet gaat komen omdat ik me zo onder de loep voel''. Volgens Cees komt dat vanzelf. ''Ik weet niet of ik daarop wil wachten'', reageert Dominique. Er volgt een streamlock. ''Maar wil ik er doorheen? Het is alsof die heimwee zo aan me trekt dat ik niet de energie heb om aan mezelf te werken. Ik voel die druk om aan mezelf te werken. Ik ben gewoon geen schreeuwer en dat wil ik ook niet worden en niet zijn, maar daardoor word het wel lastiger om me te presenteren zoals ik ben. Dan krijg ik lieve post. Daar had ik wel mijn draai en kan ik ook aan mijn doelen werken. Het is zo lastig als je jezelf niet voelt. Ik distantieer hier alleen maar verder van mezelf. Ik heb het heel zwaar'', aldus Dominique. ''Ik zie het'', reageert Cees.

Dominique begint vervolgens over haar en Bas. Dat ze nu emotioneel is heeft niks met dat te maken. ''Kom op dat was toch geen relatie'', aldus Dominique. Cees had haar al gewaarschuwd. ''Ik zei het niet voor niks. Weet hij dat ik er iets van gezegd heb?''. Dominique zegt van niet. Wel dat Cees zich bekommerd heeft om haar en zijn bezorgdheid heeft geuit. Cees voelt naar Bas toe ook iets. Alsof Bas een beetje bozig is of zo. Cees weet niet wat er is, maar er is iets. Dominique wil er geen ding van maken. Dan zeggen ze je hoeft niet stoer te doen, maar ze doet niet stoer. ''Was jij echt verliefd op hem'', vraagt Cees. Dominique geeft een nogal onduidelijk antwoord. Ze werd er in ieder geval gek van gezien te worden als het meisje van Bas. Ze wil Dominique zijn. Ze liep ook al een paar dagen met twijfels rond. ''Ik heb er genoeg van gezien. Een relatie hier is gewoon link. Je staat hier zo onder de loep. Hoe moet je met .. omgaan. Stel er is wederzijdse affectie, wat moet je ermee? Moet je dan onder de dekens...''. Cees maakt zijn zin niet af. ''Nee dat hoort niet bij mij. Op den duur heb je irritatie omdat je er niks mee kan'', reageert Dominique. Weer volgt er een streamlock.

''Ik kan veel meer dan dat ik hier laat zien en ik krijg mezelf niet aan de praat'', aldus Dominique. ''Je zit hier net. Weet je hoe lang het bij mij duurde. [...] Wat moet ik dan. Ik krijg geen poot aan de grond met mijn plannen en ideeën snap je. Afwijzen. Niet mee krijgen. Ik liep met mijn kop tegen de muur'', aldus Cees. ''Ik krijg nu al te horen dat ik waarschuwingsstemmen ga krijgen omdat ik niks uitvoer. Het geeft me zo'n druk'', laat Dominique weten. ''Dat zegt helemaal niks. Alleen de nieuweling bepaalt of je weg gaat'', reageert Cees. ''Ik wil het liever zelf bepalen'', aldus Dominique. Cees benadrukt dat het onderdeel van het spel is. Dat wist ze van tevoren. ''So what! Als je weg gestuurd word ga je toch naar de mensen waarvan je houd. Daar moet je helemaal niet mee zitten joh'', aldus Cees. Dominique vind het gewoon heel moeilijk. Cees laat weten dat populaire mensen er maanden over gedaan hebben voor ze er achter kwamen wat ze gingen doen. ''Dat werden de populairste ooit. Die tijd moet je gewoon nemen. Je niks aan trekken van niemand niet''. Cees heeft zelf ook twee keer achter elkaar op de bank gezeten en twee keer de publieksstem gekregen. ''Dat voelt lekker zeg en moet je nu kijken. Nu lopen ze achter mijn reet aan op de markt met de rondleiding. Ceessie! Ceessie! Het heeft tijd nodig. Je moet wennen aan elkaar. Voel je niet onder druk gezet'', aldus Cees. ''Dat voel ik wel'', laat Dominique weten. ''Daar moet je je niks van aantrekken'', vind Cees. ''Je weet er zitten hier grote stemmen en ook slangen'', aldus Dominique. ''Buiten ook'', reageert Cees. ''Daar kan je ze ontwijken'', laat Dominique weten. Ze heeft het onderschat. ''Concentreer je op jezelf. Ik hoop dat je er iets mee kan'', laat Cees weten. ''Dankje Cees''. Ze sluiten het gesprek weer af met een knuffel.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.