''Nog één ding en echt geloof me dan ga ik maar naar huis'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Nog één ding en echt geloof me dan ga ik maar naar huis''

''Zie het als een compliment''

Om kwart over acht zien we Bas en Dominique op de bank liggen. ''Je bent echt een luxe poes omdat je alleen maar neemt en niet geeft'', lacht Dominique. ''Niet zeggen'', gooit ze er nog snel achteraan. ''Ik zeg het maar niet. Ik zeg het maar niet wat je allemaal geeft'', reageert Bas. Om half negen zien we Dominique een groepsfoto maken van de bewoners. Kort daarna zien we opeens een boze Ramona. Het zit haar tot ''hier''. Ze zouden het ergens over gehad hebben en vervolgens doet Dominique precies dezelfde outfit aan. ''Waar gaat het over. Waar hebben we het over. Wat wil je dan bereiken. Nog één ding en echt geloof me dan ga ik maar naar huis. Dan stemt iedereen maar op me, maar geloof me. Met het naveltruitje kon ik nog twijfelen, maar je doet dezelfde outfit aan. Dezelfde lippenstift. Oké is cool'', aldus Ramona. ''Zie het als een compliment'', reageert Rowena. ''Je doet dezelfde outfit aan terwijl je weet dat ik een t-shirt aan wil, maar laat je niet mee trekken in die shit'', aldus Ramona.

Om tien voor negen zien we Ramona samen met Ivan bij de douches en wasbakken staan. ''Dat ga ik morgen doen dan'', horen we Ramona zeggen. ''Dit moet je niet opkroppen ten koste van jezelf'', reageert Ivan. ''Ik merk gewoon dat het me pijn doet. Ik denk daarbij na. Ik kan me niet voorstellen dat je niet dat besef hebt'', aldus Ramona.. ''Sommige mensen zijn gewoon zo, maar dat moet je tegen haar zeggen. Wat jij doet zo voel ik me daarbij. Ik probeer rekening met je te houden'', adviseert Ivan. ''Thank you honey'', aldus Ramona. ''Krop dat soort dingen nooit op. Jammer joh, zij gaat haar weg, jij gaat jouw weg. Je bent hier en moet ook rekening met elkaar houden. Als er dingen gebeuren waar jij je klote door voelt en je zegt er niks over. Dan moet ze er maar op letten. Misschien weet ze het helemaal niet'', aldus Ivan. ''Daarom moet ik het toch tegen haar zeggen. Het is hier soms zo lastig. Ik ga het gewoon wel bespreken met haar. Ik probeerde haar gevoel te beschermen, maar moet ook naar mezelf kijken. Ik ben ook belangrijk'', aldus Ramona. Ze knuffelen elkaar. ''Komt goed toch. Soms heb je een momentje'', laat Ramona weten. ''Jij bent een mooie, sterke, inspirerende mens'', aldus Ivan. ''Awh jij ook'', reageert Ramona. ''Hou dat gewoon vast. Wees goed, blijf goed. Doe je ding en help onderweg een ander waar je kan helpen'', aldus Ivan.

Om tien over negen lijkt Ramona het weer even los te hebben gelaten. We zien haar voor de groep staan. Tijd voor de volgende theater workshop.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.