Niemand zegt goedemorgen tegen Cees. ~ Utopia Gekte

2/11/2016

Niemand zegt goedemorgen tegen Cees.

Gemopper en beweging.

''Nou...Er heeft nog niemand goedemorgen gezegd. Hoe is het mogelijk? Niks hoor.. Ik zeg altijd goedemorgen als ik opsta tegen iedereen. Ik heb het nog geen één keer gehoord. Nou, nu ben jij de eerste die het zegt Bas, goedemorgen. Helemaal niemand! Ze lopen je gewoon straal voorbij'', moppert Cees. Bas en Dominique sporten niet mee en gaan ook Cees zijn gemopper niet verder aanhoren. Zij gaan samen een sigaret roken. De mensen die wel sporten met Arjuna zijn Ramona, Mark, Gabriëlle, Rowena, Victoria en Gina. Ramona moet nieuwe kleding hebben want ze merkt aan haar ondergoed dat het te groot begint te worden. Ook vraagt Arjuna naar de mentale toestand van Ramona. Zij geeft aan dat ze alleen moeite heeft met het in de hottub gaan. Dit vanwege hoe haar lichaam er nog uit ziet op dit moment.

Zonder nog veel woorden te verspillen begint het groepje aan de training. Terwijl zij wat met de bal rondgooien staat Cees verdwaald om zich heen te kijken in de keuken. Bas, Michael en Ivan wandelen rond in de loods. ''Ik had geen puf om te trainen. Dat heb ik al weken niet'', klaagt Michael. Bas had in principe wel zin om te trainen, maar hij vind het een raar contrast in verband met de armoede. ''En dan opperen ze wel om een dag niet te roken'', moppert Bas verder terwijl hij net een sigaret op heeft. Samen lopen ze naar buiten om hout te gaan verbranden. Cees zien we wat brood pakken uit de kast in zijn slaapkamer. In de keuken eet hij vervolgens zijn broodje op. Benjamin ligt daar om 10:11 nog altijd in bed. Wim komt enkele minuten later ook in beweging en doet zijn zender om. Daarna loopt hij de keuken in om het gemopper van Cees aan te horen terwijl hij koffie zet. Benjamin en Rowena schijnen voor 60 euro boodschappen te hebben gedaan, maar niks te hebben gekocht. Cees laat een zo goed als lege pot pindakaas zien waar ze het de hele dag mee moeten doen. Ook heeft Cees koffie gezet van 2 gebruikte koffiefilters met gebruikte koffie. Het smaakt goed volgens Cees. ''Doe je best'', aldus Wim die nieuwe koffie zet. Als ik het goed zie verzamelt Cees allemaal gebruikte koffiefilters uit de vuilniszak om daar weer nieuwe koffie van te zetten.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.