''Natuurlijk is het een slap in mijn face'' ~ Utopia Gekte

2/08/2016

''Natuurlijk is het een slap in mijn face''

''Vier weken is geen relatie''

Terwijl Ramona nog met Bas in gesprek is zien we dat Dominique inmiddels ook weer in gesprek is met een medebewoner. Ze maakt een wandeling met Victoria en vertelt dat het uit is tussen haar en Bas. ''Wat dan'', vraagt Victoria. ''Het is ontstaan uit gemis van genegenheid. [...] Het is wel makkelijk om te zeggen ik ga naar de caravan, maar lastig voor mij om achter te blijven in de groene kamer. Dan ben ik alleen en ik voel me al best alleen. Dat zit me niet lekker en geeft me een paniek gevoel. Ik zou graag verplaatsen naar een kamer waar ik wel wat mee krijg van de groep en waar ik niet het gevoel krijg dat ik me opdring. Bas gaat in de caravan'', laat ze weten. We schakelen even over naar Bas en Ramona. Volgens Ramona kan het nog komen. (Verdriet bij Dominique?) Volgens haar doen vrouwen alsof het niks met ze doet. Ze benadrukt dat Bas nu wel weet dat hij voortaan rustig aan moet doen. ''Denk na wat de consequenties zijn'', aldus Ramona. ''Ik ga het niet meer zo laten lopen'', antwoord Bas. We schakelen weer over naar Dominique en Victoria. Dominique is bang dat als ze in de groene kamer blijft ze gedistantieerd word van de groep. De groene kamer is de slaapkamer waar nooit iemand is. Daar voelt ze angst voor en ze had dit niet kunnen voorzien.

''Had je geen voorgevoel'', vraagt Victoria. ''Nee'', antwoord Dominique. ''Hoe voel je je nu'', vraagt Victoria. Er volgt een streamlock. ''Als er één iemand afhaakt zal het wel moeten'', horen we Dominique vervolgens zeggen. ''Ben je niet hard voor jezelf'', vraagt Victoria. ''Natuurlijk is het een slap in me face, maar meer ook omdat Bas in het begin van mij wilde horen dat het een relatie was terwijl ik daar niet helemaal achter stond. En nu word er een relatie beëindigd en is het een ding terwijl ik er nooit achter heb gestaan. Ik heb iets uitgesproken en er in toegestemd en nu word het uitgemaakt terwijl het voor mij niet zo voelt. Vier weken is geen relatie'', aldus Dominique. Ze is blij dat ze haar doelen terug heeft en niet meer bestempeld kan worden als het meisje van Bas, maar ze vind het niet prettig dat iemand kan zeggen ''ik trek me terug naar de caravan en zoek het maar uit met het tweepersoonsbed''. Er volgt weer een streamlock.

''Het is niet aan mij om die vraag te stellen, maar als dat is wat je wil zal iedereen van de vide daarin moeten schikken. Je moet het aangeven'', aldus Victoria. Dominique vind dat wel lastig. ''Ze hebben wel gezegd we willen niet teveel variatie en verandering meer, maar mij maakt het niets uit'', aldus Victoria. Het bed is los te koppelen dus logistiek is het geen probleem. ''Alleen lastig om te verkondigen'', aldus Dominique. Ze hoort de reacties al in haar hoofd. ''Dit is wat je wil. Geef het aan. Mijn bed kan een stukje opschuiven. Wat mij betreft maakt het niet uit, maar je moet het ook overleggen met de anderen'', laat Victoria weten. Dominique weet dat als ze vannacht in de groene kamer ligt ze zich verdrietig en eenzaam gaat voelen. Niet zozeer om Bas, maar dan ligt ze er als de verloren ziel en daar heeft ze geen zin in. ''Leg het gewoon voor. Het is niet dat jij er voor gekozen hebt'', aldus Victoria. Maar dat zijn dus dingen die Dominique niet leuk vind.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.