Michael: ''Ik wil niet bang zijn, ik ben al genoeg bang geweest in mijn leven'' ~ Utopia Gekte

2/03/2016

Michael: ''Ik wil niet bang zijn, ik ben al genoeg bang geweest in mijn leven''

''Ik wil juist niet weg, dat is het grote punt''

Het gesprek tussen Michael en Dominique gaat nog een tijdje verder. Michael liet aan het begin van het gesprek weten zich het buitenbeentje van de groep te voelen en Dominique vraagt zich af wat hem nou dat gevoel geeft. ''Zo zie ik je helemaal niet. Mezelf eerder. Je bent met heel veel mensen goed. Ben je jezelf bij iedereen'', vraagt Dominique. Michael zegt altijd zichzelf te zijn, dat is het punt niet. ''Je moet hier zoveel extra uitleg geven om iets waarvan je denkt, nou weet je waarom is het nodig. Zo kan ik toch niet leven. Zo leven we buiten toch ook niet'', reageert Michael. Dominique vraagt of dit hem wel eens doet twijfelen om daar te blijven. ''Ja'', antwoord hij. ''Ik denk wel dat als dit over twee maanden nog is..''. Hij maakt zijn zin niet af. ''Ik wil juist niet weg, dat is het grote punt. Iedereen word tegengehouden denk ik. Ik vind wel dat we uhm. Mensen die zijn vastgeroest hier''. Dominique zegt dat ze dat gister pas voor het eerst goed heeft kunnen verwoorden. ''Dat over elkaar heen schreeuwen, niet communiceren, niet luisteren''. Volgens Michael zijn sommige mensen er alleen nog puur om er te zijn. Samen klimmen ze op de trampoline. Ze springen tegelijkertijd en liggen in een deuk. Als ze klaar zijn met springen vervolgen ze hun gesprek.

''Weet je wat ik vind. Daar ga ik me nu voor het eerst eerlijk over uit laten. Er zijn een paar nieuwe bijgekomen met zoveel frisheid en goeie moed die er vol tegenaan willen gaan'', vertelt Michael. Dominique onderbreekt hem. ''Jij vind ook dat bepaalde mensen hier weg moeten'', vraagt ze. ''Ja'', reageert Michael. ''Dat dacht ik al'', aldus Dominique. Als Michael bang moet zijn voor een centraal door bepaalde mensen, dan vind hij dat heel erg. Dominique ziet dat ook. ''Ik wil niet bang zijn. Ik ben al genoeg bang geweest in mijn leven. Misschien moet ik dat ook gewoon eens zeggen'', laat Michael weten. Volgens Dominique heeft het centraal ook zo'n negatieve lading. ''Daarom noem ik het ook een hoorzitting. Ik heb nog geen echt positieve dingen gehoord. Alleen maar negatieve dingen'', aldus Michael. Dominique ook en daar raakt ze niet gemotiveerd door. Dominique is ook bang dat haar familie niet trots op haar is. Ze denkt dat haar moeder haar niet herkent. Dominique heeft dingen losgelaten die haar familie misschien nog niet eens wist. Ze is gewoon nieuwsgierig hoe mensen dat hebben opgepakt. Er moeten dingen veranderen in Utopia zijn ze het beiden over eens. Michael is alleen bang dat als ze dat zeggen het zo hard afgekapt word. ''Er gebeurd niks''. Gister had Michael pas een oprecht lach momentje. Hij hoorde mensen voor het eerst echt lachen en lol maken.

Michael wil het veranderen voor de nieuwkomers. Ze moeten niet binnenkomen zoals hij binnen kwam. Michael kwam in een kut situatie terecht. Het is niet stabiel. Dominique denkt daar duidelijk anders over. ''Je bent zo warm ontvangen'', reageert ze. Michael wil het gewoon stabieler maken voor de nieuwe die binnen komen. Ze kunnen nog zoveel moois doen in Utopia. De kasteeltuin vind hij onzin. Ze kunnen wel iets beters met de akker doen. ''Laten we het evenementen terrein gewoon groter maken binnen en buiten. Of bouw er een deel een speeltuin van'', oppert hij. Volgens Dominique is dat laatste lastig, want er zijn zoveel regels verbonden aan kinderen. Michael is in ieder geval van mening dat ze het nuttiger kunnen gebruiken dan er een tuin op te gaan bouwen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.