Met zijn allen vroeg op staan om de markt voor te bereiden ~ Utopia Gekte

2/27/2016

Met zijn allen vroeg op staan om de markt voor te bereiden

Cees begint de dag weer met mopperen

Goedemiddag op dag 788 van het Utopia avontuur. Deze ochtend om zeven uur waren Gina en Bronno al weer vroeg in de keuken te vinden. Bronno is groente aan het snijden voor op de broodjes en ook Gina is druk bezig. Een paar minuten later klinkt er muziek door de loods heen om de overige bewoners wakker te maken. Dat is traditie op marktdagen. Dan worden de bewoners 's ochtends altijd gewekt met muziek. Na de muziek komt iedereen langzamerhand uit bed. Simone is dan ook al snel in de keuken te vinden om weer mee te helpen. Michael en Ramona die gister als een van de eersten hun bed in gingen komen er nu als één van de laatsten echt uit. Om tien over half acht zien we ze namelijk nog gewoon in bed liggen. Zo'n tien minuutjes later zien we Ramona in de keuken waar het erop lijkt dat ze mee gaat helpen. Dominique zien we haar haren föhnen in de kapsalon en Michael zien we met de solidariteitskast slepen. Om acht uur zien we dat Gina in de keuken inmiddels bezig is om de broodjes alvast te beleggen en Rowena zien we in de stal bij de koeien.

Victoria is ook druk bezig. Zij legt alvast briefjes in de kramen waar waarschijnlijk op staat welke standhouder waar staat. Cees doet weer waar hij goed in is. Klagen en mopperen over luie mensen, viezigheid en alles waar je maar over kan mopperen. Dominique zien we bezig in de shop en Ramona en Simone zijn om kwart voor negen nog steeds druk bezig in de keuken. Ivan zien we over het terrein lopen en Cees zien we uiteindelijk de toiletten maar schoonmaken. Een vooruitgang want in plaats van het zelf doen zou hij normaal iemand anders aanspreken en de opdracht geven om het schoon te maken, maar nu hij het zelf doet gaat het ook niet zonder te mopperen. Aan Victoria vertelt hij dat er meerdere twintigers rondlopen dus vraagt hij zich af waarom hij het moet doen. Gabriëlle zien we om tien voor negen druk bezig met het vullen van de merchandise kraam. Cemal helpt ook in de keuken en Victoria is om tien voor half elf druk bezig met schoenen passen. De standhouders zijn dan namelijk al gearriveerd en de meeste kraampjes zijn dan inmiddels al gevuld.

Om half elf zien we Michael als Megan rond lopen en om elf uur heet Rob de standhouders welkom. Ook dat is standaard op elke markt. Een paar minuten daarna komt de eerste shift bezoekers het terrein op en kan de markt eindelijk weer van start gaan. Wim en Bas staan al klaar achter de bar om drankjes te verkopen.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.