''Maar het is wel egocentrisch'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Maar het is wel egocentrisch''

Is Bas ingetogen geworden?

Om negen uur zien we Michael en Bas in de slaapkamer. Michael heeft over gisteren nagedacht en kon er niet van slapen. Na een streamlock vraagt Michael zich af hoe je nog jezelf kan zijn. Bas vind het ook krom. Ze moeten hun gedrag aanpassen omdat dat geld oplevert. Waar hebben ze zich voor aangemeld. ''We houden ons al heel erg in dus ik voel me totaal niet aangesproken'', aldus Bas. Michael snapt het gewoon niet meer. Zijn familie en vrienden herkennen hem al niet meer en nu moet hij nog een stap terug gaan doen. Michael word ook moe van de vrouwen en vraagt of Bas al weet wat hij wil. Bas vind het leuk, maar ook moeilijk met Dominique. Michael gaat al niet meer met Dominique om. Hij snapt haar niet, haar doen en denken. Ze gaat voor ''mannenverslinder'' terwijl ze maar één jongen heeft. En dan doet ze alsof ze onzeker is, maar Michael vind haar helemaal niet zo'n onzeker typetje. Het lijkt net of er een strijd tussen twee vrouwen was. Michael heeft daar geen zin in. Hij kiest dan voor positieve mensen om hem heen. Als Dominique komt zal hij haar steunen, maar verder heeft hij niks met haar. Hij kan haar niet peilen. ''Ze is echt niet zo verlegen''.

Michael vind Dominique een heel aardig meisje, heel onzeker, maar het komt niet altijd lekker uit wat ze zegt en wat ze doet. ''Wat er tussen haar en Shamoon speelt. Ik snap soms wel die hele frustratie er om heen. Ziet niemand dat dan? Gister, ziet niemand het terwijl er toch drie mensen een opmerking over maken. Michael vind dat jammer. ''Misschien doet ze het niet bewust'', aldus Michael. ''Nee, maar het is wel egocentrisch'', vind Bas. Michael kan begrijpen wat er gebeurd. Liggen ze te vozen op de bank dan ontploft de boel. Dat zijn dingen die het ongemakkelijk maken voor sommige anderen. ''Of ze heeft het echt niet door, dat kan natuurlijk. Of ze wil het niet door hebben en dat vraag ik me dan af. Het is een aardig meisje, maar op zo'n manier kan ik er niet zoveel mee. Ze houd je tegen in bepaalde dingen. Ik zie het lekker op een afstandje aan nu. Ik heb het eerder gezegd. Dan wil je iets leuks doen, toenadering zoeken naar anderen of anderen naar jou en dan springt zij er weer tussen'', aldus Michael. ''Echt waar? Zie je dat zo'', vraagt Bas verbaasd. ''Dat gebeurd heel vaak. Het gebeurd al, maar nu weer. Waar ben jij gebleven? Die jongen die ik heb gezien ooit. Je bent heel erg ingetogen geworden'', vind Michael. Bas ziet dat dus totaal niet. Hij vind zichzelf niet ingetogen geworden. ''Grappig'', vind Michael.

''Het is een moeilijke situatie en is vaker voorgekomen hier. De vraag is verliefd worden in Utopia is dat een slim idee of niet? Ik denk dat het alleen maar moeilijker voor jullie is dan voor mij. Ik doe toch wel mijn ding. Ik vind het niet zo erg om lekker mijn ding te doen. Ik hoef ook niet iets. Ik heb mijn eigen dingetjes. Ik ben veel meer met eigen dingen nu bezig. Heb een hele leuke week. Ik weet het allemaal niet zo goed. Ik weet wel dat het echt wel kut is om sommige mensen zo verdrietig te zien. Daar heb ik het meeste moeite mee'', laat Michael weten. ''Ik ook'', reageert Bas. ''Het is ook een opsomming van. Hoe voel jij je er bij'', vraagt Michael. ''Kut'', antwoord Bas. ''Wat maakt het kut'', wil Michael weten. ''Omdat ik het moeilijk vind om ze alle twee uit te leggen hoe ik er over denk want dan zullen allebei boos worden'', antwoord Bas. ''Waarom doe je dat niet. Neem ze allebei mee de caravan in tegelijk. Leg uit wat je wil zeggen. Ik denk dat ze dat meer respecteren. Van jou kunnen ze het hebben allebei. Het is moeilijk en kut voor jou, maar ik denk dat dat niet eens zo kut is. Ik denk dat het een goeie stap is'', aldus Michael.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.