Liveblog: Utopia nominaties 23 februari 2016. ~ Utopia Gekte

2/23/2016

Liveblog: Utopia nominaties 23 februari 2016.

Welke Utopia bewoners zijn genomineerd?

We kunnen nog veel meer onzinnige berichten schrijven over Bjorn die de krant voorleest of Dominique en Gina die zich opmaken. Maar er zijn belangrijkere dingen aan de orde vandaag. De nominaties! Binnen een uur moet het gaan gebeuren, al zijn ze in Utopia nooit stipt op tijd. De bedoeling is in ieder geval dat ze rond het middaguur gaan nomineren. En daarom is bij deze het liveblog alvast geopend. Dan kunnen we in ieder geval met zijn allen alvast gezellig reageren en mee speculeren over de uitslag.

In dit liveblog gaan we zowel de voorpret als de gehele nominatieronde voor je vastleggen. Op die manier hoef je niks te missen als jij stiekem in de tijd van je baas onder je bureau van minuut tot minuut op de hoogte wordt gehouden van de stemming. Of gewoon thuis op de bank, dat kan natuurlijk ook. ;-) Nieuweling Bronno, Koos of Simone moet uiteindelijk één van de genomineerden naar huis sturen.

Dit bericht krijgt tot na de nominaties nieuwe updates. Tot de nominaties beginnen zullen wij hier de laatste roddels en speculaties rondom de stemming met je delen. De verwachting is dat de nominaties rond het middaguur beginnen. Klets je tot die tijd alvast gezellig mee in de reacties? Een accountje aanmaken is zo gepiept en je mening is van harte welkom! Wie zie jij het liefst vertrekken binnenkort?

- begin liveblog -

11:26. Rob wil niet praten over zijn post van Stefanie. Gina vroeg daar namelijk naar. Er schijnt van alles aan de hand te zijn waar Rob niet zo blij mee is. Zo lijkt het alsof Stefanie wil gaan samenwonen met Rob. ''We hebben het er later nog wel over'', geeft Rob aan bij Gina. Stefanie zou zelfs met de huisbaas van Rob hebben gepraat over een woning.

11:32. We gaan los! Nog niet met de nominaties, maar wel met het liveblog. Iedereen is nog steeds druk met opmaken en/of gezellig kletsen. Rowena zingt zelfs een deuntje voor de spiegel. Cemal vind het stemmen kut. Hij zit er pas een week en kent eigenlijk nog niemand heel goed.

11:33. Dominique en Victoria doen een sigaretje samen. 


11:47. Zowel Victoria als Gina weten al precies op wie ze gaan stemmen. ''Ik ben de speech al aan het voorbereiden in mijn hoofd'', laat Gina weten. En Victoria herhaalt dat ze dus als eerste haar stemmen wil uitbrengen. Of in ieder geval als één van de eersten. 


11:54. Bas schuift alle banken en tafels goed in de woonkamer. Zouden ze echt om 12:00 gaan beginnen?


12:04. De bewoners hebben nog geen haast. De nominaties zullen dus wat later beginnen zoals we gewend zijn. Nog niet iedereen is klaar.


12:05. Bas heeft geen zin om weer genomineerd te worden. Gabriëlle zou het niks uit maken. Ramona begint ongeduldig te worden en vraagt hoe lang het nog duurt. ''Ik vind het vervelend''.

12:20. Michael praat de hele tijd over Ellie Lust die hij naar Utopia wil halen. Bas en Dominique roken samen nog een sigaret. En Bjorn zit rustig achter de laptop. De nominatie laat nog even op zich wachten.  


12:28. Bas legt Cemal nog even uit hoe het hele nominatieproces in zijn werk gaat. Cemal dacht dat er zo meteen al iemand naar huis gaat. Dominique vertelt het heel spannend te vinden dat ze zo een publieksstem gaat krijgen door de populariteit van Bas.


12:45. Het lijkt er op dat Cees zo de publieksstemmen op gaat halen. Dus de nominaties beginnen denk ik om 13:00. 


12:48. ''Tot zo'', roept Cees onder luid gejuich van de groep. Hij gaat de publieksstemmen halen bij de poort. De nominaties gaan dus elk moment beginnen.

- Begin nominaties - 

12:50. Cees is weer in de loods en ditmaal met de envelop waar de publieksstemmen in zitten. De nominaties kunnen dus eindelijk beginnen. ''Zo! Zo! Zijn we er allemaal klaar voor? Dan gaan we beginnen. Serieus moment. Heel serieus. Het is de eerste keer in 2016 dat we gaan stemmen. Het is altijd een lastig onderdeel van ons samenzijn hier. We benoemen ons altijd als familie en ondanks dat moet je een stem gaan geven en motiveren. Dat valt niet mee. Althans, zo ervaar ik dat altijd zelf. We hebben met zijn allen 45 stemmen te vergeven met 15 mensen. De drie stemmen per persoon mag je verdelen of aan één persoon geven. Dat gaan we straks doen. Dan kijken we welke drie van ons genomineerd zijn. En morgen komen er twee nieuwe mensen bij. Wij bepalen wie huiswaarts mag. Dan blijft er een over en die beslist wie van de genomineerden vertrekt. Dat betekent dat er van ons, een familielid, toch gaat om welke reden dan ook. We hebben er in de afgelopen tijd nogal wat zien gaan. Toch weer een heftig moment. Ik heb hier de envelop en daar ga ik mee beginnen.

12:54. Cees begint met de publieksstemmen. ''Altijd een spannend moment. Ik haal de eerste kaart er uit. Dat is een stem voor Dominique. Dan heb ik hier kaart nummer 2. Die is voor, jawel, voor mij. Kijkers. Een stem voor Cees. Dan heb ik er nog een over. Die is voor Ivan.

12:56. Victoria mag zoals ze al hoopte beginnen met stemmen. ''Mijn stemmen zijn niet negatief, dat past niet in mijn Utopia. Ik heb veel nagedacht en veel gesprekken gevoerd. Iedereen is wel bekend met het feit wat mijn Utopia is en welke dingen voor mij belangrijk zijn. Persoonlijke groei, saamhorigheid, gevoel voor de groep, sterke individuele persoonlijkheden zijn we allemaal. Welke mensen passen er net iets beter bij dan anderen? Op basis daarvan ga ik mijn stemmen geven. Een stem, Bas, is voor jou. De liefde die je hebt voor dieren zou ik ook graag terug zien in de samenleving. Lieve Wim, jij krijgt van mij 2 stemmen. Ik denk dat het hier stagneert voor Utopia en voor jou.

12:59. Gabriëlle mag als tweede stemmen. Zij heeft getwijfeld over Dominique en Ramona, maar ze gaat toch vol op Wim. ''Ik hoop voor jou dat je buiten verder kan gaan''.

13:00. Rowena zegt dat het heel simpel is voor haar. Ook zij geeft Wim 3 stemmen.

13:01. Gina: ''Ik had eerst heel anders willen stemmen. In eerste instantie had ik 1 op Dominique willen doen. 2 had ik er aan Cees willen geven. Mijn stemmen gaan naar mijn maatje Wim. Ik hou heel veel van je, maar ik zie dat je niet meer gelukkig bent.'' Wat een waardeloze stemming dit zeg...

13:02. Dominique is aan het woord en zij gaat verdelen. 1 stem gaat naar Bjorn en 1 gaat naar Wim. Haar 3e en laatste stem gaat naar Michael.

13:04. Ramona is aan de beurt. ''Ik heb een heel mooi gesprek met iemand gehad. Ik zag je al. Vond het heel lastig. Heb tot net getwijfeld. Omdat ik dacht, ik heb veel respect voor wat je hier hebt gedaan. Die bar, heb je super mooi neergezet. Alleen de afgelopen 2 weken zag ik dat het tijd is. Ik gun het jou om lekker naar huis te gaan. Dus ik geef je 2 stemmen Wim. Geen 3, want er moet bepaald respect blijven. En dan mijn laatste stem. We hebben veel gesprekken gehad en allebei een bepaalde onzekerheid. En toch hebben we veel gemeen. En toch is er iets waar ik de vinger niet op kan leggen, en dat heeft te maken met je proces. Etc.. Etc.. Etc... Maar ik ga niet op je stemmen want ik vind dat je die kans nog verdiend. Pak hem, ik wil je helpen, maar weet dat het van beide kanten moet komen. Mijn laatste stem gaat naar jou Rob''.

13:07. ''Ik heb altijd gezegd, ik doe niet aan motiverende stemmen. En ik stem niet op matties. Behalve als ze ongelukkig zijn'', aldus Rob. Hij geeft dus ook al zijn stemmen aan Wim. ''Je tijd is klaar hier''.

13:08. Wim vind het lastig, waarschijnlijk omdat hij niet op zichzelf mag stemmen. Hij stemt alles op Bas omdat hij niet in Utopia zou passen.

13:09. Cemal is aan de beurt, voor het eerst. Hij zit er pas sinds kort dus ook hij vind het lastig. Rob, Wim en Benjamin krijgen een stem.

13:10. Tijd voor de stemmen van Benjamin. Ook hij geeft Wim 3 stemmen.

13:12. Michael: ''Het huilen staat me nader dan het lachen. Niet omdat ik stemmen moet geven, maar omdat ik iemand afzijdig heb gehouden. Er zit geen kwaad in je. Je hebt het erg moeilijk gehad, maar ik ben trots op je en gun je je rust. Je bent zo'n goede gozer en je brengt goede energie naar mij toe. Seks op televisie hebben gaat over de grens en staat nog op mijn netvlies gebrand. Daarom heb ik 2 stemmen aan Rob gegeven''. De andere stem ging dus naar Wim.

13:14. Bas vertelt de vorige keer 3 stemmen aan Wim te hebben gegeven. Je krijgt van mij 3 stemmen.

13:15. Preek alarm. Bjorn is aan het woord. Ik ga even koffie zetten. ;-) Cees krijgt een stem. Nog een bakje koffie... Dominique krijgt een stem. Koffie... En Wim krijgt de 3e stem van Bjorn.

13:20. Cees mag weer. Ditmaal voor zijn eigen stemmen. Wim, Bas en Rob zijn tot nu toe de genomineerden. Wie weet verandert dit nog tijdens de laatste paar mannen die nog mogen stemmen. Cees zijn stemmen gaan naar Wim (2 stemmen) en naar Ivan (1 stem) onder andere vanwege zijn taalgebruik af en toe.

13:24. Ivan mag zijn stemmen bekend maken en houdt het kort. 3 stemmen voor Wim.  

- De genomineerden -

13:26. De genomineerden zijn bekend:

1. Wim met 31 stemmen
2. Rob met 4 stemmen
2. Bas met 4 stemmen
Dit bericht krijgt updates tot de nominaties achter de rug zijn. Laat alvast in de reacties weten wie er volgens jou genomineerd moet worden of klets gezellig mee met anderen over Utopia. Een accountje aanmaken is zo gepiept en we lezen je graag! Ook de grootste Utopia fangroep ter wereld wacht op jouw aanwezigheid.

2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.