''Je verdient een Oscar, alles wat je zegt lul je'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Je verdient een Oscar, alles wat je zegt lul je''

''Het is hier zo f*cking zwaar''

Om kwart voor één zien we Bas met Ramona praten op het rokersbankje. ''Je denkt zo omdat je je energie steekt in verkeerde mensen. Je bent hier ook voor jezelf'', horen we Bas zeggen. ''In wie steek ik energie dan'', vraagt Ramona. ''Blijkbaar in Mark'', antwoord Bas. ''Hij komt naar mij toe'', reageert Ramona. Bas zegt dat ze het moet loslaten. ''Hij heeft zo gereageerd. Prima! Dan weet je ook wat je aan hem hebt''. Volgens Ramona is dat ook wel zo, maar er gebeurd soms gewoon teveel. ''Dan hou ik liever de eer aan mezelf''. Volgens Bas hebben ze alleen zichzelf ermee. ''Ik vind het alleen niet zo eerlijk. We hebben alleen een discussie gevoerd over wat die armoede is. We letten op elkaar waardoor we het doel voorbij schieten. Dan word ik er op aangesproken dat ik roddel. Dat doe ik niet, het is bizar en dat dan iemand schreeuwend vraagt of ik het thuis moeilijk heb. Wat verwacht je van mij? Dat ik zeg dat mijn moeder thuis nog steeds van 40 euro per week leeft? Ik heb geen zin dat ik mezelf hier zo kwetsbaar op moet stellen. Daar zit ik hier niet voor. Als het zo moet gaan trek ik het mezelf persoonlijk aan. Als dan iemand zegt 'je verdient een Oscar, alles wat je zegt lul je'. Wat doe ik hier dan'', vraagt Ramona zichzelf af. ''Laat je niet uit het veld slaan door wat één iemand zegt. Het word gewoon verdraaid'', reageert Bas. ''Als ik wil roddelen doe ik dat wel op een andere manier. Het is hier zo f*cking zwaar. De ene dag loop je te springen en de andere dag is het weer f*cking kut'', aldus Ramona. Er volgt een streamlock. ''Ja maar. Dramona ook echt. Kom mi gado dat slaat helemaal nergens op. Ik moet gewoon weer eventjes de knop omzetten nu, maar...'' Er volgt een stream wissel waardoor we Ramona haar zin niet kunnen horen afmaken.

Om tien voor één zien we dat Dominique ook weer bij een volgend persoon is om over haar gevoelens te praten. Dit keer hoort Benjamin al haar twijfels en frustraties aan. ''Daar ga je mee naar bed en het zuigt alle energie van je weg'', laat Dominique weten. ''Die stemmen heb je toch geen invloed op'', antwoord Benjamin. ''Als ik dat nu al hoor denk ik..'' Dominique weet niet of ze het kan oplossen. ''Als je op de bank komt zegt dat nog niet dat je naar huis gaat hé'', benadrukt Benjamin. Maar Dominique vind het niet eerlijk als mensen waarschuwingsstemmen gaan geven omdat ze nog niks van haar zien. Benjamin snapt dat het haar heel erg raakt, maar ze moet zich er voor gaan wapenen. ''Er zijn altijd haters. In de buitenwereld denken ze misschien ook wat doet ze nou precies. Je weet waar je mee bezig bent. Er zijn altijd mensen die dat niet zien. Als je voor jezelf weet 'ik ben keihard bezig' dan is het echt goed genoeg. Je bent heel sterk anders had je hier niet geweest. Dit is echt de kans voor jou. Over een jaar loop je Utopia uit en denk je f*ck the world ik kan alles aan'', aldus Benjamin. Dominique zegt zich even terug te gaan trekken. ''Dankjewel''. Benjamin knuffelt haar. ''Vertrouw in jezelf hé. Ik vertrouw ook in je''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.