''Je kan best je grenzen aangeven zonder jezelf er in mee te laten slepen'' ~ Utopia Gekte

2/15/2016

''Je kan best je grenzen aangeven zonder jezelf er in mee te laten slepen''

''Ik ben nog steeds woest. Ik voel het hier''

Om drie uur is Rowena weer binnen. Ze vertelt aan Ivan dat ze woedend was. ''Ziedend''. Dat ze gegooid heeft met dingen. ''Waarom'', vraagt Ivan. Rowena legt het uit. Het was een kut timing. Het opruimen was ze gewoon even vergeten door Marks vertrek. Ze moest nog wat voor hem schrijven en was dat snel gaan doen. Tijdens de ruzie met Cees was ze weggelopen. ''Laat me gewoon'', maar hij kwam haar achterna. ''Beter laat je me gewoon'', ze voelde het al borrelen. Ze liep weg en toen schoot ze uit haar slof. ''Agressief typetje''. Rowena liet vervolgens zien wat agressief is en heeft met een schoenendoos gegooid. ''Ik vind het niet leuk om zo te zijn, me zo te voelen, maar ik ben al zo vaak geduldig geweest. Ik kan het nu gewoon even niet opbrengen allemaal momenteel. Ben vijf maanden kalm geweest, kan het nu niet meer opbrengen''. Volgens Ivan vraagt Cees ook teveel. ''Je kan best je grenzen aangeven zonder jezelf er in mee te laten slepen'', aldus Ivan. Rowena kan het gewoon even niet nu. Ivan begrijpt het. ''Ik heb alleen mezelf ermee, maar ik ben nog steeds woest. Ik voel het hier'', aldus Rowena. Ivan vind het menselijk.

''Die temperament komt ineens weer terug'', laat Rowena weten. ''Je kan best je grenzen aangeven zonder jezelf achteraf schuldig te gaan voelen. Tot hier en niet verder'', aldus Ivan. Het is lastig want het is een ouder persoon, maar volgens Ivan gebruikt Cees dat ook wanneer het hem uitkomt. Rowena laat weten dat ze liever lief is. ''Agressief typje'', herhaalt Rowena. Volgens Ivan is dat expres het bloed onder je nagels vandaan halen. ''Het is iets wat word aangewakkerd. Je hebt het liever niet maar het word aangewakkerd. Je hoeft je in die zin niet schuldig te voelen. Op een gegeven moment is het to much'', aldus Ivan. Rowena wil terug naar het punt dat ze het langs zich heen liet gaan. Een kwartier later zien we dat Ivan en Bas lekker druk bezig zijn op de akker. Cees zien we in de horeca keuken een koekje pakken en de overgebleven koekjes uit het pak in een bakje doen. Gina is bezig op de vide. Ze wil Marks bed daar weghalen, maar Gabriëlle vind dat ze het beter zo kan laten. Ze hebben zelf een tweepersoonsbed dus ze hebben niks te klagen. Gina wil niet dat mensen in Marks bed gaan liggen en zeker niet waar ze bij is, maar Gabriëlle vind niet dat zijn bed weg hoeft.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.