''Je hoeft het maar te zeggen en ik hou rekening met je'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Je hoeft het maar te zeggen en ik hou rekening met je''

Dominique weet niet of ze het lang vol gaat houden

Om half zeven gaan de bewoners aan tafel om te eten. Rowena vraagt of ze niet de hele tijd zo op elkaar willen letten wat betreft het eten. ''Ik let alleen op mezelf dar ben ik al druk zat mee'', antwoord Gina. Victoria merkt vooral dat haar lichaam er niet zo goed tegen kan. Ze komt sowieso niet zo snel aan en als ze hierdoor af gaat vallen is het vervelend als ze daarna dus niet meer aan kan komen. Ze heeft een snelle verbranding. Om kwart voor acht zien we Dominique en Michael voor de open haard zitten. Michael zou eerder vandaag gezegd hebben dat hij haar een tweede kans geeft en Dominique vraagt hem nu recht op de man af of hij haar überhaupt een eerste kans heeft gegeven. ''Je hebt met meerdere factoren te maken. Het is ook wat past er in jouw Utopia'', aldus Michael. ''En ik pas niet in jouw Utopia om welke reden'', vraagt Dominique verder. Michael mompelt iets over dat ze niet kwam doen wat ... ''Vind je dat je me dan een kans hebt gegeven? Ik wil me niet onder druk laten zetten. Waar ik hier voor ben is een belangrijk thema. Ik heb eerst een persoonlijke groei door te maken voor ik de kracht en het zelfvertrouwen heb om hier iets mee te kunnen doen''. Dominique is er van geschrokken dat hij het ziet als een tweede kans. Rowena komt even tussen het gesprek door. Ze gaat de koeien doen met een pruik van Michael op en vroeg daar even goedkeuring voor.

''Je leert met de dag meer dingen hier. Ik ben een hele harde persoon. Vrienden hebben ook dingen gezegd van ben ik echt al omgeschakeld zo. Waar is die Michael gebleven. Die harde Michael. Dominique ziet hem als de Michael die zegt dat ze een tweede kans van hem krijgt terwijl ze nog geen eerste kans heeft gekregen. Daar binnen zal hij het toch met haar moeten doen ondanks dat ze buiten niet de persoon is waar hij mee op zou trekken. ''Misschien is het juist andersom. Had je buiten wel de persoon geweest, hier binnen niet'', aldus Michael. Michael wist niet wat Dominique kwam doen. Of ze voor Bas kwam of dat ze voor zichzelf kwam en hij gaat door met zijn Utopia bouwen. Dominique snapt hem en vind dat hij het fantastisch doet. Er volgt een streamlock. ''Dan is het mijn fout geweest dat ik dacht dat we een band met elkaar hadden'', horen we Dominique daarna zeggen. ''Persoonlijk hadden we een band, maar niet in mijn plaatje van mijn Utopia'', aldus Michael. ''Omdat je mij die kans nog niet had gegeven'', reageert Dominique. Dominique heeft blijkbaar van Michael te horen gekregen dat Michael haar een waarschuwingsstem zou hebben gegeven. ''Maar hoe kan je dat zeggen als je niet de stap naar iemand toe zet om iemand te leren kennen'', aldus Dominique. Michael hoopt dat mensen zich aan een ander laten zien. Het is zijn keus om er achteraan te gaan of het te laten gaan en door te gaan met de mensen waar hij het zeker van weet. ''De mensen waar je wel tijd voor hebt genomen om ze te leren kennen'', aldus Dominique. Dominique vind dat hij mensen (haar) dan dus afrekent op hun introvertheid. Hij hoopt dat ze meer van zichzelf laat zien, maar heeft het haar nooit gevraagd. ''Je vraagt iets van mij wat je zelf ook niet doet'', aldus Dominique.

''Vrienden gaan en vrienden komen'', aldus Michael. ''Je geeft dus wel iemand een stem die je geen eerlijke kans hebt gegeven'', reageert Dominique. Michael wil niet achter mensen aan gaan. Ze heeft haar stem pas laten horen tijdens de muziek avond. Dat was niet makkelijk voor haar. ''Je hoeft niet per se voor de groep te gaan zitten'', aldus Michael. Dominique benadrukt dat Michael een stem uitdeelt zonder zelf de kans te nemen om iemand zelf te leren kennen. Michael zegt dat hij geen zin had in dat Kleffie en Beffie verhaal. Hij kwam daar en zag alleen dat. Hij had daar geen zin in en dan dus ook geen zin om er achteraan te gaan. ''Er is wel degelijk rekening met je gehouden toen je dat zei'', laat Dominique weten. ''Daarna'', reageert Michael. ''Je hoeft het maar te zeggen en ik hou rekening met je'', aldus Dominique. De stemming komt en Dominique ontvangt alle stemmen die ze gaat krijgen, maar deze onderbouwing kan ze niks mee. Dominique vind het een voorbarige stem op een kortzichtige manier. Ons internet ligt er even uit. Michael zegt daarna tegen Dominique dat hij precies zegt wat hij denkt. Dominique doet dat ook. ''Het is ook niet persoonlijk'', laat hij weten. Dominique vat het zo ook niet op. Ze begrijpt het alleen niet. Er volgt een streamlock.

Tijdens de streamlock zien we Ramona en Rowena bij de koeien, allebei met een pruik op. Michael vind het jammer dat hij niets van Dominique heeft gezien. Dominique daarentegen vind dat ze al veel van zichzelf heeft laten zien. Dominique is niet anders gewend dan zichzelf verstoppen dus dat ze daar staat is al heel wat. Michael weet dat hij met zijn grote mond en klein hartje het heel moeilijk gaat krijgen en Dominique weet niet of ze het lang vol gaat houden zoals het nu gaat en hoe ze zich nu voelt. Ze heeft er de energie niet voor. ''Er zitten een paar slangen'', aldus Dominique en daar word ze niet goed van. Michael voelt wat zij voelt. ''Als dit zo doorgaat staat mijn kist sneller buiten dan ik zou denken''. Weer krijgen we helaas een korte internet storing waardoor we het een en ander missen. Daarna horen we Dominique zeggen dat ze nog in haar persoonlijke groei zit. ''Goed dat je dat zegt en ik ben blij dat je dat zegt'', reageert Michael. ''Het is geen wedstrijd hier dat je jezelf zo snel mogelijk moet laten zien'', laat Dominique weten. Michael vind dat ze dat eens moet zeggen. Ze laat nu pas Dominique zien omdat hij nu pas naar haar toe komt. Er volgt een streamlock en na de streamlock zijn ze niet meer te volgen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.