''Je hebt ze wakker geschud, bang gemaakt en op punten gewezen'' ~ Utopia Gekte

2/01/2016

''Je hebt ze wakker geschud, bang gemaakt en op punten gewezen''

''Ik vind ook dat Mark gelijk heeft''

Om vijf voor half zes zien we Ramona boontjes snijden in de keuken. Er is net een centraal geweest waarin Mark een nieuw plan opperde om iedereen een eigen kasboek te geven en een envelop met geld en dat ze dan allemaal hun eigen financiële inkomsten en uitgaven moeten regelen. Niet iedereen was er enthousiast over en er werden dus ook wat discussies gevoerd. Uiteindelijk liep Mark weg uit het centraal. Mark en Ivan zien we na het centraal om vijf voor half zes achter de bar in het bruin café. ''Je hebt het echt goed gedaan. Je hebt ze wakker geschud, bang gemaakt en op punten gewezen'', horen we Ivan zeggen. Er volgt een streamlock. Na de streamlock vraagt Mark waarom Ivan bewust niet voorgestemd heeft. Ivan zag hoe bang ze waren en dat was het doel. Hun bewust maken en wakker schudden. ''Je hebt ze echt wakker geschud. Dat was je doel en dat is je fantastisch gelukt. [...] Iedereen kwam terug. Teveel verantwoordelijkheid'', legt Ivan uit. ''Ik snap dat niet'', reageert Mark.

In de horeca keuken hebben ze het ook over het centraal. ''Ik vind ook dat Mark gelijk heeft'', horen we Ramona zeggen. ''Hij wil Utopia dus naar een hoger level tillen'', reageert Michael. Omdat we niet twee streams en twee gesprekken tegelijk kunnen volgen schakelen we terug naar het gesprek tussen Ivan en Mark. ''Je hebt ten eerste laten zien hoe zwaar je taak is'', horen we Ivan zeggen. ''Ik laat het gewoon even voor wat het is'', laat Mark weten. En weer volgt er een streamlock. ''Michael had een goed punt, we moeten echt eens naar de visie gaan kijken'', horen we Mark even later zeggen.

Weer iets later zien we Bas en Mark buiten. ''Ik denk dat als je het goed uitwerkt je wel veel mensen meekrijgt'', laat Bas weten. ''Ze zijn gewoon bang. Bang voor verandering'', reageert Mark. Maar volgens Bas zijn er best wel veel voor. ''Er waren er maar een paar die tegen geluid gaven. Ivan, Cees en Benjamin een beetje''. Rob en Gina zien we om kwart voor zes weer in bed liggen en Wim ligt ook nog in zijn bed uit te zieken. Een poosje later zien we Ramona en Michael buiten zitten. ''Hoeveel mensen ook zeggen dat we ongelijk hebben, het is tijd voor de nieuwe generatie'', laat Ramona weten. ''Dan moeten er eerst drie uit'', reageert Michael. Michael was zo blij met Mark's voorstel. ''Mijn ogen begonnen te glunderen'', laat Ramona weten. Michael wil vooral naar een hoger level. De twee kletsen nog even verder. Ramona is een beetje emotioneel en lijkt er mee te zitten. Als ze het geld had gehad had ''dat theater'' er zo gestaan. ''Jij laat je weer om lullen'', reageert Michael. ''Jij ook. We hebben allebei ons geld terug gegeven idioot''. Er volgt een streamlock en zodra we weer beeld hebben krijgen we andere bewoners te zien.

Om kwart voor zeven gaan de bewoners aan tafel om te eten. Niet iedereen is er trouwens bij. Ivan zien we bijvoorbeeld nog in de wellness. In het centraal liet hij weten dat zijn vakantie er weer op zit en dat hij weer terug naar de loods zal komen. Daarom heeft hij zijn spullen weer ingepakt en zien we hem de wellness vegen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.