''Je bent onzeker, maar handelt anders'' ~ Utopia Gekte

2/17/2016

''Je bent onzeker, maar handelt anders''

Dominique en Rowena in gesprek

Om kwart over vier komen we in een gesprek tussen Rowena en Dominique terecht. ''Ik ontloop je niet'', horen we één van de dames zeggen. Dominique vertelt dat ze ook niet introvert is. Ze word zo als ze niet weet hoe ze zich moet positioneren. Ze krijgt niet de ruimte om aan Rowena te laten zien wie ze is. Het is altijd heel groot wie Rowena is. Ze moeten elkaar gewoon beter leren kennen. Rowena laat weten dat ze niet het gevoel heeft dat ze Dominique geen ruimte geeft, maar volgens Dominique is er een reden waarom ze op de kruk blijft zitten als er muziek is. Ze is nog heel erg verlegen en vind het moeilijk om publiekelijk te genieten van muziek. Rowena vind het vervelend dat Dominique zich zo voelt, maar ze geeft al veel en er is ook een grens voor haar. Rowena wil zich niet ongemakkelijk voelen als ze dingen doet waar zij geen kwaad in ziet. Haar inlevingsvermogen gaat tot een bepaalde grens. Ze snapt dat Dominique zich vervelend voelt, maar het is wat het is. ''Ik moet ook gewoon mezelf kunnen zijn en op het moment dat ik op mijn tenen ga lopen ga je mij niet leren kennen want dan ben ik niet Rowena zoals ik die ben''. Dominique snapt dat. Rowena vind het ook niet leuk dat Dominique zo denkt. Er volgt een streamlock. ''Soms dans je wel'', laat Rowena weten. ''Dat is uit eigen initiatief en niet omdat er een man naar me zit te kijken. [...] Het is niet mijn vriendje'', aldus Dominique. Rowena ziet Bas wel als haar vertrouwenspersoon anders kust Dominique niet met hem en slaapt ze niet met hem. ''Je hoeft echt niet op je tenen te lopen. Alle grapjes ken ik inmiddels. Ik vind het ook gewoon leuk, maar dat waren geen woorden. Alle woorden kan ik van je hebben dat is Rowena, maar trek me niet weg uit mijn comfortzone als je ziet dat ik me ongemakkelijk ga voelen'', aldus Dominique. ''Oké ik ga het nooit meer doen'', laat Rowena weten.

Rowena wil haar draai met Dominique vinden, maar ze moet er over nadenken. Ze wil verdere miscommunicaties voorkomen. Rowena voelt nu ook een bepaalde irritatie. Ze weet niet waar het vandaan komt en kan het niet plaatsen. Rowena wil Dominique graag begrijpen. Ze heeft heel veel empathie en kan heel veel meeleven met mensen, maar sommige dingen zijn zo tegenstrijdig. ''Je bent onzeker, maar handelt anders. Houd niet van dansen, maar staat op andere momenten wel te dansen'', aldus Rowena. ''Ik ben hier om aan mezelf te werken. Natuurlijk zul je dan tegenstrijd zien op bepaalde momenten omdat je er aan werkt. Jij bent ook onzeker over je zangstem, maar staat toch te zingen. Daarom zie je tegenstrijdigheden, dat hoort er denk ik bij'', aldus Dominique. Rowena moet het nog zien. Het is nu nog moeilijk te plaatsen. Rowena moet kijken wat ze met de informatie gaat doen. Kijken hoe ze zich voelt. Rowena ervaart het niet zo als Dominique het ervaart. Dominique zegt er niks kwalijks mee te bedoelen. Ze wilde het gewoon vragen en uit de lucht hebben voor ze er een oordeel over gaat vellen. ''Praat je hier ook over met Bas'', vraagt Rowena. ''Soms'', reageert Dominique, maar ze heeft geen specifieke situaties besproken. Dominique wil niet dat Rowena het gevoel heeft dat ze zich tegenover Dominique moet verantwoorden. Rowena laat weten dat Dominique's pestverhaal haar aanspreekt, maar niet tot in het extreme. ''Het is heel extreem''. Als Dominique huilt troost Rowena haar. Het is niet altijd slecht, maar Rowena mist de diepgang. Ze vind het vervelend dat Dominique niet vertrouwt op hoe Rowena het bedoeld. Dominique zegt het belangrijk te vinden hoe Rowena naar haar kijkt. Ze bewonderd Rowena.

Om half vier onderbreken de dames hun gesprek heel even omdat we op de achtergrond Bjorn en Ivan horen ruziën. Het lijkt een grapje te zijn, wat ze eerder vandaag al soort van afspraken, maar Ivan zegt dat ze serieus zijn. De dames gaan al snel weer verder met hun gesprek. Dominique voelt gewoon een afstand en voor haar hoeft die er niet te zijn. Als ze de Rowena grapjes begrijpt en ze weten dat van elkaar is het voor haar gewoon goed. ''Ik heb schijt, maar niet ten koste van anderen. Niet opzettelijk'', aldus Rowena. Dominique zegt dat er extraverte vrouwen zoals Rowena waren die haar dat wel hebben aangedaan en ze gaat dus terug naar dat gevoel. Dat is Dominique's fout dat ze Rowena zo slecht beoordeeld en daar wil ze haar excuses voor aanbieden, maar ze wil niet die struggle met Rowena. Ze weet dat het leuker kan zijn dan dat. Rowena merkt dat toenadering bij andere mensen makkelijker is. Volgens Dominique staan hun persoonlijkheden zover uit elkaar dat ze zich niet goed met haar kan bonden. ''Dat je twijfels hebt aan mijn oprechtheid of hoe ik dingen bedoel voelt bij mij alsof ik het voel''. Daardoor bewaard Rowena afstand. Ze vind het niet leuk als Dominique zo naar haar kijkt. Dominique ziet Rowena's kwetsbaarheid niet terwijl Rowena echt wel kwetsbaar zegt te zijn. Dominique denkt dat ze elkaar verkeerd lezen en begrijpen. Ze wil gewoon dat de band beter word dan dat die nu is. Rowena is goed met zoveel mensen ''waarom dan niet met mij. Ga niet op je tenen lopen dat is niet nodig'', aldus Dominique. Dominique gelooft nu dat het niet vanuit een negatief punt komt dus dan is het oké. Rowena wil niemand kwetsen, maar ze wil ook zichzelf kunnen zijn. Daarom behoud ze de afstand. Dominique wil dat doorbreken. Ze wil zich niet ontweken voelen door Rowena of andersom. Er volgt weer een streamlock. ''Je kan wel leuk dansen'', laat Rowena na de streamlock weten. ''Maar de drempel is zo hoog'', antwoord Dominique. Dominique wil de spiraal doorbreken, ze vind het namelijk heel vermoeiend. ''Ongemakkelijk rot gesprek was dit'', aldus Dominique. Dominique denkt dat ze de cirkel nu wel een beetje hebben doorbroken. Ze besluiten te gaan roken.

Wij kwamen pas later in het gesprek, maar hieronder is nog meer van het gesprek terug te zien in onderstaande filmpjes.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.